Poliser larmar om att olämpliga antas till polisutbildning

VALET 2022. Alla partier lovar fler poliser men för några dagar sedan höjde Socialdemokraterna sitt mål om poliskåren och slår alla andra bud. Partiet vill att Sverige ska ha 50.000 polisanställda till 2032. Av dem ska 34.000 vara poliser. Det innan S tidigare löften är infriade.

Morgan Johansson (S) är landets justitieminister och ansvarig för polisen. Bild: Steget Efter

Poliser och lärare larmar om att pressen från politiker på att få ut så många poliser som möjligt har lett till att olämpliga personer antas till polisutbildningarna, rapporterar Aftonbladet. Detta efter att både M och S för några dagar sedan uppgav att de vill se fler poliser.

Standarden på nya kollegor har aldrig varit sämre. Aspiranter har låst in sig i polisbilen när kollegan fått slåss för sitt liv utanför, men ändå blivit godkända, säger en polis som vill förbli anonym.

En annan hällde bensin i behållaren för spolarvätska. Några har blivit avslöjade med att fuska under prov men får ändå fortsätta utbildningen.

En annan polis, Sojan Siverland, berättar för tidningen om flera fall där elever agerat felaktigt. Han önskar att politikerna som ställer krav om fler poliser ska ”kombinera det med vad ni vill uppnå”.

-Pettersson tror att Sveriges rättsväsende inklusive poliser klarar av svenska kriminella men de klarar inte av Mellanösterns och Nordafrikas rövare. Därför är det bättre att minska antalet kriminella från Mena…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Poliser larmar om att olämpliga antas till polisutbildning

  1. Importerar man MENA till Sverige så BLIR Sverige som… MENA !!
    Konstigare än så är det inte !

  2. Svensk polis börjar drabbas av samma fenomen som Miami polisen i Florida gjorde då Castro tömde Kubas fängelser och deporterade dessa till Florida.
    Den grova brottsligheten ökade lavinartad och polisen mäktade inte med alla mord, narkotikabrott och annan grov brottslighet som följde i spåren av massinvandringen .
    Polisen blev tvungen att öka bemanningen, men det visade sig att man inte lyckades fylla polisutbildningen. Känner vi igen det?
    Då sänkte man kraven, bla från att det tidigare inte hade gått att söka om man hade en dom för brott på sig eller dömd för narkotikabrott. Nu sänkte man kravet till bla att inte ha haft en narkotikadom det senaste åren. Fortfarande för få sökanden.
    Så man sänkte sen kraven ytterligare i flera steg till i princip att man inte hade en narkotikadom på sig den dagen då man sökte till polisen.
    Och givetvis ökade brottsligheten innom polisen. Poliser rånade narkotikalangare, hallickar, sålde narkotika som man tagit från langare. Man tom mördade kriminella. Andelen brottsåtal mot poliser ökade kraftigt.
    Jag är rädd att svensk polis i framtiden kommer att ha än mer interna problem och brottsbelastade poliser. Om ingen kan få hejd på den ökande brottsutvecklingen.

  3. Inga islamister inom polismyndigheten och rättsväsendet!!!

    Allah har INTE den socio-kulturella kompetens som behövs.

    44
    2
  4. Rapporter från Tyskland om samma problem. Mångfaldssatsningar inom polisen ledde till poliser vars lojalitet låg djupare hos släkt/klan från MÖ än hos det tyska samhället och poliskåren.

    43
  5. Då jag var ung hade vi skottpengar på diverse invasiva arter.
    Nu förstår vi bättre och kan rensa ilte med utvisning om viljan finns.

    45
  6. Allt det fina som sossarna byggt upp
    Har sossarna rivit ner .
    Dags att börja på nytt. Nya kvastar sopar bäst .

    57
  7. Ytterligare ett monumentalt misslyckande av Socialdemokraterna skulle nog Åkesson säga .
    Rasist skulle Morgan J. Replikera
    Som vi röstar får vi leva .
    För importrösterna väl måste gå före allt annat .
    Värdegrunden säger så .

    56
    1

Kommentera