Frankrikes gaslager fyllda – täcker halva energibehovet

ENERGIPOLITIK. Frankrike har fyllt på sina strategiska gasreserver till maxnivåer och därmed täckt upp för mer än hälften av vinterns energibehov. Det sa landets energiminister Agnes Pannier-Runacher i ett uttalande under tisdagen, rapporterar Reuters.

Gaslager i Rotterdam, Nederländerna

Vi är under de bästa förutsättningarna att ta oss igenom vintern, säger Pannier-Runacher till CNews Television.

Frankrike väl förberett trots energikrisen sedan kriget i Ukraina. Tyskland kommer hålla igång två kärnkraftverk över vintern och Storbritannien planerar att frysa elräkningarna för hushåll.

-Pettersson gissar att det blir Ryssland som förlorar det ekonomiska gaskriget, liksom det militära, helt enkelt för att väst är så oerhört mycket starkare ekonomiskt och militärt samt har rätt juridiskt och moraliskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Frankrikes gaslager fyllda – täcker halva energibehovet

 1. På tal om energi så kan man se hur vindkraften verkat historiskt.
  Segelbåtar låg still eller fick ros när det inte blåste. Mjölnaren kunde inte mala mjöl när vinden mojnat.

  Miljöpartiet försöker glömma det vi lärt av historien…
  …och tror att vindsnurrorna snurrar utan vind.

  Allt till sången ”vem kan segla för utan vind”.

  17
 2. Pettersson gissar att det blir Ryssland som förlorar ….. för att väst är så oerhört mycket starkare ekonomiskt och militärt samt har rätt juridiskt och moraliskt.
  – Absolut blit det så. Men tyvärr är det så att Sverige förlorar (säkert) mest i EU på grund av migrationen av arbetsoförmögna till vårt land.

  22
  2

Kommentera