Rysslands totala stridsförluster från 24 februari till 4 september

UKRAINA. Rapport från Ukrainas militära generalstab om Rysslands totala förluster från Rysslands invasion den 24 februari 2022 till och med idag den 4 september 2022.

 • Personal ca 49500 (+ 450) personer likviderade
 • Stridsvagnar 2049 (+15)
 • APV bepansrade stridsforton 4430 (+27)
 • Artillerisystem 1147 (+13)
 • MLRS, raketartillerisystem – 294 (+1)
 • Luftvärnssystem – 156 (+3)
 • Stridsflygplan-236 (+1)
 • Helikoptrar – 206 (+1)
 • UAV, drönare – 864 (+0),
 • Kryssningsrobotar – 203 (+0)
 • Krigsfartyg – 15 (+0)
 • Bilutrustning, fordon och bränsletankar-3276 (+8)
 • Specialutrustning – 106 (+1).
 • Motståndaren led de största förlusterna i Donetsk- och Kryvyi Rih-riktningarna. / Ryska fienden led de största förlusterna (under det senaste dygnet) vid Donetsk och Kryvyi Rih-anvisningarna.

Den hundra nittio tredje (193) dagen av det ukrainska folkets motstånd mot den ryska militära invasion fortsätter. Fienden fortsätter att fokusera sina ansträngningar på att etablera full kontroll över territoriet Donetsk oblast samt bibehålla de ockuperade distrikten Kherson, Kharkiv, Zaporizhzhia och Mykolaiv oblast.

Offensiva handlingar fortsätter i Bakhmut- och Avdiivka-riktningen. Fienden fortsätter att aktivt använda luftvärnet för att skydda sina trupper och utför flygrekognoscering med hög intensitet med hjälp av Drönare. Ryssland försöker förbättra det logistiska stödet för sina trupper.

Under de senaste 24 timmarna har fienden avfyrat mer än 10 missiler och gjort mer än 24 flyganfall mot militära och civila föremål på Ukrainas territorium. I synnerhet mot civil infrastruktur i områden Peremoha, Husarivka, Novomykhailivka, Bilohirya bosättningar.

Hotet om systematiska massiva luft- och missilanfall mot militära och kritiska infrastrukturanläggningar i hela Ukraina fortsätter att bestå.

På grund av bristen på högprecisionsvapen började fienden använda föråldrade S-300 luftvärnsstyrda missiler oftare. Mer än 500 sådana missiler har avfyrats på Ukrainas territorium, varav några inte nått målet. Ockupanterna är beväpnade med flera tusen sådana missiler, men de flesta är oanvändbara.

På Volyn- och Polissya-riktningarna kvarstår situationen utan större förändringar.
På andra håll attackerade fienden militär och civil infrastruktur med hjälp av stridsvagnar, stridsfordon, pipa och jetartilleri, nämligen: på Siverskyriktningen – bosättningarna Mykhalchyna Sloboda i Chernihiv oblast och Stukalivka i Sumy oblast; på Kharkivriktningen – Kozacha Lopan, Kharkiv, Slatyne, Sosnivka, Udy, Petrivka, Velyki Prohody, Stary Saltiv, Andriivka; on the Slovyansk direction – Bohorodychne, Dolyna, Krasnopillya; på Kramatorsk regi – slaviskt, svenskt, Raihorodok, Donetsk, Ivano-Daryivka, Vesele;
på Bakhmut-riktningen – Zaytseve, Bakhmutske, Soledar, Bakhmut, Bilohorivka, Viymka, Rozdolivka;
på Avdiyivka-riktningen – Avdiyivaka, Novokalynove, Berdychiv, Vodyane, Pervomaiske;
på Novopavlivskyi-riktningen genomförde fienden inte aktiva offensiva handlingar, utan besköt regionerna Krasnohorivka och Orlivka bosättningar;
På Zaporizhzhia-riktningen, besköt fienden områden av bosättningarna Bilohirya, Olhivske, Zelene Pole, Novopil, Novosilka, Vremivka; i södra Buh-riktningen genomförde fienden beskjutning längs hela kontaktlinjen. Man försökte ge logistiskt stöd för trupperna.

Försvarsmaktens enheter håller sina ställningar och hindrar fienden från att rycka djupt in i Ukrainas territorium. Försvarsmakten lyckades framgångsrikt slå tillbaka fiendens attacker i områden av bosättningarna Bohorodychne, Pasika, Dolyna, Bakhmut, Pokrovske, Bakhmutske, Pisky, Pervomaiske.

För att stödja markgruppernas agerande genomförde Ukrainas flyg under dagen sex attacker i syfte att förstöra fiendens manskap, strids- och specialutrustning, medel för radioelektronisk krigföring, luftvärn och Logistiska stödanläggningar. Information om förluster klargörs.

Missiltrupper och artilleri av landtrupper fortsätter att utföra uppgifter som motbatteristrider, störningar av fiendens kontrollsystem och logistiskt stöd. Till följd av brandpåverkan under det senaste dygnet, skadades på fiendens befälspost, koncentrationsområden av militär utrustning och stridsvagnsbataljonens personal. “Zoopark” radarstationen för motbatteri, “Zhitel” elektroniska krigsstationen och ett stort antal av ockupanternas arbetskraft förstördes.

Förmågan att vinna är vår nations anda! Vi tror på Ukrainas väpnade styrkor! Tillsammans kommer vi att vinna! Ära till Ukraina!

Ukrainas generalstab…

Ukrainas mål är för närvarande inte att återerövra territorium utan att förstöra de ryska styrkornas logistik, skriver ISW, Institute for the study of war.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Rysslands totala stridsförluster från 24 februari till 4 september

  • Om du menar mig, så kan jag säja att jag inte är någon ryssälskande person.

   Som jag har sagt tidigare, optimalt våre om dom ryska liberaler skulle genom egna individuella beslut börja assasinera hela den politska ledningen som är ansvariga för kriget.

   Om det inte sker väst borde helst donera 100-200 tusen AT4 pansarskott till Ukraina. styckpriset är $1480 so alla dom skulle kosta 150-300 miljoner dollar.

   Ukraiska regeringen borde sedan
   1) distribuera dom pansarskott pseudoanonymt till ukraiska reservister
   2) utlysa en belöning på 1million dollar för varje videobekräftad attack som dödar en ryss soldat eller en marionett ledare i Ukraina. inklusive i krim & donbas
   3) avgå och fly landet

   Ryssarna skulle genast inse att kan inte vinna detta gerillakrig. kanske skulle dom vilja förhandla om krim , och kanske Ukraina borde gå med på det.

   Med detta som alternativ, anser jag att alla ni stöttar nuvarande sätt att kriga är det värkliga ryssälskande putinister.

   1
   1
 1. Pettersson tolkar: Ukrainas mål är för närvarande inte att återerövra territorium utan att förstöra de ryska styrkornas logistik, skriver ISW

  Märkligt?!? Några dagar sedan Ukraina började sitt stora anfallet mot Kherson och nu försöker dom inte återerövra territorium? Så, vad hände?
  1) Petterson skriver om enorma ryska förluster
  2) Ryssarna skrev om även mer enorma Ukrainska förluster
  3) Ukraina sade att dom säjer ingenting om krigsläget eller anfallet där
  4) ISW säjer Ukraina försöker inte avancera
  5) västerländska medier skriver ingenting om hur framgångsrika ukrainare var och hur dåliga ryssar var där

  Granne tolkar att den amerikanska historikern (på videon) tolkar rätt, Ukraina hade för få trupper där och dom åkte på för stora förluster för att kunna fortsätta.

  https://m.youtube.com/watch?v=sAo37gkGL0E&t=1s&pp=2AEBkAIB

  OCH troligen det var rätt av Ukraina att stanna/retirera tillbaka om deras pansar-förlusterna plötsligt blev för stora. FÖR ATT om ukraina skulle förlora stora delar av sina tanker och trupper där, ryssarna skulle kunna mot attakera mot ODESSA och ta över hela svarta havs kusten.

  10
  10
  • För vår tröga östgranne. Slår du ut fiendens manskap och utrustning behöver du inte ta territorium då eventuella överlevande fiender kan rensas ut av arriärgardet när huvudstyrkan dragit vidare österut.

   7
   2
   • Låter vettigt, så ukrainare har nu dödat massor med ryssar med sitt motoffensiv och sedan dragit tillbaka eller vidare österut. Och ukrainare har lämnat dom eventuella överlevande ryssar bakom sig. Visst, så måste det vara.

    4
    3
   • Klassisk mottitaktik. Nöt ned ryssen utan att riskera ditt eget manskap i onöden, speciellt i dylik terräng som gäller väster om Dnjepr.Tar längre tid än direkta anfall för att ta terräng men sparar dina egna trupper medan ryssen bokstavligen sitter i smeten och ryssen kan endast se fram emot att kapitulera eller dö då reträttvägen över vattnet är avskuren.

    Med broarna utslagna har ryssen svårt att försörja sina trupper med ammunition och mat. Inga uppgifter nu om att ryssen skulle beskjuta byar med artilleri väster om Dnjepr tyder på brist på artilleriammunition. Snart torde också kålsoppan bli rätt så tunn för ryssen.

    5
    1
  • Mycket bra video och presentation av den totalt misslyckade, fullständigt katastrofala motoffensiven från AFU mot dom ryska styrkorna i Khersonregionen. Det är nästan så att man kan  tro att Oligarkerna i Kiev gör detta med flit för att mörda så många Ukrainska soldater som möjligt.

   Och, det är bedrövligt att se Krigspropagandan och dom krigshetsande kommentarerna på denna blog. Allt det som presenteras ovan kan nog med stor säkerhet tillskrivas dom Ukrainska styrkorna. Det är möjligt att det har dött över 100’000 Ukrainska soldater.

   • Vad offensiven beträffar så var den beordrad av regimen i Kiev, påhejad av Storbrittanien.
    Vad jag har förstått så var landets militärledning emot densamma.
    F.ö har den f.d befälhavaren för specialstyrkorna i landet General Sergey Krivonos påståt att förlusttalen ligger i storleksordningen 200000 döda.

   • Mikael, du har förstått och hört mycket som inte jag vet något om. Har du någon länk eller ringer Putins pojkar direkt?

    Är före detta generalen, Sergey Krivonos trovärdig? Han fick sparken och uttalar sig genom ryska statliga medier.

   • ISW texten som du linkade till var många gånger längre än den summeringen som finns på plogg. Jag är ingen expert men jag fortfarande “tolkar” att Pettersson har lyckats “tolka” vad den där lite längre ISW texten egentligen betydde 😉

    tolka: säga vad (något) (egentligen) betyder, uttrycka hur man uppfattar (något), ge uttryck åt, göra sig till tolk för
    https://sv.m.wiktionary.org/wiki/tolka

 2. Ryska förluster från 24 februari till slutet av juni:

  BBC på ryska: 4010 till 24 juni,
  presenterade med namn i de ryska sändningarna,

  Brittiska regeringen: 15000 till 25 juni, uppskattat.

  Ukrainas försvarsdepartement: 35450 till 27 juni, påstående.

  Den verkliga dödssiffran från 24 februari fram till sista juni
  torde ligga mellan 6000 och 8000.

  Uppskattningsvis ligger då den verkliga dödssiffran fram till
  den sista augusti någonstans mellan 9000 och 12000.

  15
  5
 3. Den vansinniga och onödiga förstörelsen av Ukraina. Totalt känslokall. Förbrytarna skall gripas, lagföras och straffas. Krigsskadestånd skall betalas av Ryssland.

  25
  10
  • Det finns lite mer än 200 miljarder dollar på ryska statens konton som nu är låsta. Dessa resurser kommer givetvis tillfalla Ukraina.

   12
   5
 4. Liten terminologi notering. I Sverige är den vedertagna terminologin för självflygande vapen robot. Som i luftvärnsrobot, kryssningsrobot, sjömålsrobot, etc.

  För några dagar sedan kom det ut uppgifter från ryska källor att de uppgivit att över 50 000 ryska soldater dött. Då låg den ukrainska räkningen av döda ryska soldater och officerare på runt 47 000. Så nu vet vi att den ukrainska räkningen varit korrekt. För en uppfattning om ytterligare förluster i sårade kan man ta de dödade x3.

  16
  10
  • Du har helt rätt i att man måste addera minst 2-3 ggr skadade per död soldat.
   Om vi nu för resonemanget skull antar att siffran 50000 döda är korrekt så talar vi om 100000-150000 sårade d.v.s totala förluster omkring 150000-200000 man.
   M.a.o har hela den insatta ryska styrkan nu förlorats då man ännu inte moboliserat någonting.
   Folk som bedömmer detta förstår naturligtvis att du ukrainska siffrorna inte stämmer ö.h.t, ingen armé klarar förluster i talet 75-100% av insatta styrkor.
   Med tanke på att det är ryssen som agerar offensivt på de flesta fronter här så kan inte deras förluster vara ens i närheten av Ukrainas siffror.
   10000 döda är nog nära sanningen.

   5
   2
   • Du har fel på ett antal punkter. Putte har rekryterat soldater från kolonierna och nu senast från Moskva och St Petersburg regionerna. Det finns även gott om fängelseinterner att ta ifrån. Dessutom tvångsrekryteras ukrainare i de ockuperade områdena och de undermåliga styrkorna från terroristgrupperna DNR och LNR sätts in i frontlinjen. Sedan betyder inte en förlust permanent förlust. Vanligtvis kan en sårad återkomma efter en längre eller kortare konvalenstid.

    Men du får en kort sympatiapplåd för att du försökte, tovarish.

    3
    1
   • Din bedömning är sannolikt nära sanningen. T o m 10000 döda ryssar är sannolikt också en grov överskattning. USA/UK/Ukraina friserar genom FAKE NEWS olika statistik, för att deras befolkningar (inkl EU-ländernas) skall invaggas i föreställningen att det fortfarande finns hopp om seger. Med hoppet kvar, så “lönar” det sig att skicka mer vapen och ekonomisk hjälp till Ukraina.

    Varför “hemlighåller” USA/UK/UKRAINA de egna verkliga förlusterna. En misstänkt anledning är att de “på riktigt” är ofattbara.

    Saken är att ryssarna satte in 2 årsklasser av värnpliktiga i kriget, d v s ca 2 x 120000 man plus div frivilliga däribland Tjetjener ca 12000. Nu har det gått en tid och snart har ryssarna ytterligare 120000 färdiga soldater att sätta in. Sannolikt kommer typ hälften erfordras för att bemanna upp förband som haft personalförluster i skadade och döda, men de ersatta förbanden kommer ändå att ta emot soldater som tillfrisknat efter skador. Ryssarna kommer under hösten att ha skaffat sig en försvarlig reservstyrka att anfalla på valfritt ställe med. Ett sådant anfall kan väntas ske efter att vintertjälen lagt sig, Då blir i huvudsak terrängen framkomlig utanför vägsystemen överallt. Dessutom kommer den ena efter den andra av färdigtränade “frivilligbataljonen” (1 bataljon är ca 400 soldater) fram till stridsområdena.

    I något inlägg samt i propagandan ser man det som en svaghet att ryssarna sätter in äldre material som har lägre precission. Detta är ju ren ekonomi. Varför strida med ny modern materiel och behålla äldre i förråden, när det är ekonomiskt bättre att tömma förråden för strid och börja lagra modern ersättningsmateriel. Att den äldre materielen inte skull fungera enligt propagandan, betyder bara just att den fungerar som förväntat, men att “trojkan” vill göra ryssarna osäkra och sluta använda äldre materialen.

    4
    3
   • Tovarish Roland. Varför hemlighåller Putte de ryska förlusterna? Varför vägrar Putte ta emot de döda ryssarna som ligger i kylvagnar utanför Kiev sedan mars? Varför rapporterar Puttes terrorister de egna förlusterna som saknade när de de facto är döda?

    2
    3
   • Men det är bra att du idag erkänner att Putte bröt mot sina egna lagar och satte in värnpliktiga soldater i kriget, tovarish Roland, då ni i Puttebrigaden högljutt protesterade mot att vi andra sa att Putte illegalt satte in värnpliktiga i kriget redan från början.

    2
    1
  • Lisa!
   Tror att patetiske Putin är berörd, eller snarare förvirrad. Det var inte så här hans trogna ja-sägare, påstod att kriget skulle utveckla sig. Gissar att patetiske Putin är rejält skitnödig nu!

   16
   9

Kommentera