Privatjet har störtat utanför Lettland

UTRIKES. Den privatjet, en Cessna 551, med fyra personer ombord som under kvällen flugit okontrollerat över Östersjön har nu kraschat, rapporterar Sveriges Radio.

Flightradar 24

Svenska Kustbevakningen har hittat vrakdelar och oljefläckar i vattnet.

Chansen att hitta överlevande är minimal, säger Lars Antonsson vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Planet lyfte i från Spanien och skulle ha landat i tyska Köln men fortsatte åt nordöst ut över Östersjön genom svenskt luftrum.

Myndigheter kunde inte få kontakt med planet och jaktflyg från Tyskland och Danmark såg heller ingen besättning i cockpit.

Vid 19.50 störtade planet i Östersjön nordväst om Lettland, fyra timmar och 51 minuter efter att det lyfte. Lettland har tagit över räddningsinsatsen.

Johan Wahlström på Sjöfartsverket säger att Sverige är redo att bistå men att någon förfrågan inte inkommit. Han säger också att svensk Kustbevakning fått tillstånd att gå in i lettiskt luftrum.

Sjöfartsverket uppger att planet är österrikiskt.

Exempelbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Privatjet har störtat utanför Lettland

 1. Har vi inte viktigare saker att rapportera än jet setare som inte förstår att koppla in Auto på syrenivåer? Trist att dom dog, men det dör folk i skjutningar av islamister i vårt land varje dag pga regeringens skit politik

  15
  4
  • “Har vi inte viktigare saker att rapportera än jet setare som inte förstår att koppla in Auto på syrenivåer? Trist att dom dog, men det dör folk i skjutningar av islamister i vårt land varje dag pga regeringens skit politik”

   Vilka skjutningar menar du att vi inte rapporterar om?

   11
   5
 2. Har kabintrycket sjunkit utan larm så har de ombordvarande troligen först förlorat medvetandet och senare också livet medan planet flög vidare med autopiloten inkopplad.

  16
  • @HD, P & F-W era hypoteser är på gränsen till sant, då detta scenario har hänt förr. Vid plötsligt tryckfall skall flygplanet ned till 3.000.meter. Vid smygande trycksänkning smyger medvetslösheten på alla ombord inte ens piloten märker något.
   SvT har en expert i rutan nu.i

  • Om autopiloten var inställd i en viss kompassriktning ända nere ifrån Spanien. Enligt Tyska tidningen Bild, så hade piloten rapporterat om att de hade problem med kabintrycket redan när de lämnade Spanien. En stund senare gick det inte att kontakta planet. Personerna ombord var med största sannolikhet döda redan efter några minuter. Så planets autopilot flög autopiloten flög planet i samma riktning tills bränslet tog slut.

Kommentera