S går för långt, inte ens Aftonbladet tror på det

VALET 2022. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) varnade under fredagsmorgonens pressträff för ”Sverigedemokraternas nära band till Putins Ryssland”. – Det råder ingen tvekan om att Sverigedemokraternas kopplingar till Ryssland kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige, säger Ygeman.

Attacken från Socialdemokraterna ifrågasätts av säkerhetsexperter och statsvetare. Inte ens Aftonbladet tror på det, med undantag av Anders Lindberg, men han tror inte på något mer än socialdemokraterna.

-Pettersson noterar att S-attacken är full med halvsanningar och rena lögner och att S har glömt hotet från vänster.

Nuvarande migrationsminister Anders Ygeman (S) är mannen som tvingades avgå från inrikesministerposten 2017, på grund av sitt ansvar för Transportstyrelseskandalen då han bedömdes vara en fara för rikets säkerhet.

Att serbiska IT-tekniker – utan säkerhetskontroll – fick tillgång till flera sekretessbelagda register betyder att hemlig information om svensk infrastruktur, fordons bepansring och nyckelpersoner i svenskt försvar kan ha röjts. Det är en av de allvarligaste incidenterna till skada för rikets säkerhet på många år.

Men för Ygeman räckte det med ett hundår i riksdagen innan Socialdemokraterna tyckte att han kunde sitta i regeringen igen, han fick bli energiminister. Hans statssekreterare, Ann Linde, som var ännu djupare insyltad i skandalen, befordrades i stället till utrikesminister.

Socialdemokraterna verkar ha glömt sina egna säkerhetsrisker men även vänsterpartiets. Torbjörn Björlund (V), som var Vänsterpartiets försvarspolitiske talesperson fram till 2014, har under flera år spridit ryska konspirationsteorier – och gjorde så även under sin tid i riksdagen.

Hans efterträdare på posten, Stig Henriksson, deltog på flera konferenser arrangerade av putinisten och ”fredsaktivisten” Agneta Norberg. Där delade han scen med Vladimir Kozin, som har kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten SVR. Vid ett sådant tillfälle berättade Henriksson till och med om hemliga diskussioner i Säpo:s insynsråd.

Så sent som förra året bjöd V i Nordanstig in till ett samtal med Rysslands ambassadör, Viktor Tatarintsev, på temat ”Dialogens avgörande betydelse för fred”. Nooshi Dadgostar har fortfarande inte tagit avstånd från att hennes partikamrater så beredvilligt ville hjälpa Kreml att sprida sina talepunkter.

Det är det lilla, men det är lätt att förstå varför S avslutade sin presskonferens utan att någon fick chans att ställa frågor. Den första frågan skulle naturligtvis ha varit: ”Vilket säkerhetshot utgör Hultqvist, Ygeman och Linde? och sedan “vilket säkerhetshot utgör Vänsterpartiet?”

En svensk ansökan om Nato-medlemskap är inte aktuell. Det uppgav statsminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff på tisdagseftermiddagen den 8 mars 2022. – I det här läget skulle vi ytterligare destabilisera läget i Europa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “S går för långt, inte ens Aftonbladet tror på det

 1. Den riktiga höjdaren är att man tar en vapen vägrare som försvars minister??
  Det är alltså inte särskilt konstigt att Putin spelar i ukriana?

 2. Jag såg två ryggradslösa begravningsentreprenörer utan skam i kroppen och total avsaknad av självkritik rapa påhittade floskler.

  • Ja, han är full av skit, det är den han brukar att rapa upp sina så kallade
   ledare som alltid är riktade mot SD.

   12
   1
 3. Härlig är makten! Makten att förringa andra. Makten att prata men slippa ansvar. Rätten att ljuga. Lögners tid är nu och den leds av (S).

  17
  1
 4. Om man ska se något positivt i gårdagens SD hatande uppvisning till den församlade pressen så tror jag att det fick rakt motsatt verkan.Jag tror många genomskådade detta apspel som herrarna framförde.Sedan lade dom benen på ryggen så dom slapp följdfrågor.Kan någon tycka att det är ett värdigt uppträdande av två ministrar ? Bedrövligt är bara förnamnet…..

  51
  1
 5. Framför mina ögon rullar en förvirrad, kornig svart/vit film. Helan&Halvan.
  Har varit så i ett dygn, ända sen jag såg en rödmosig Ynkedom och en blek Dalagris svamla desperat och därmed avslöja, att de undkommit sina vårdare.
  Öppna mentalsjukhusen igen!

  48
  1
 6. Klassiskt fall av: På sig själv känner man andra.
  Allt som sossarna varnade för på konferensen har de själva gjort och därför utgår ifrån att SD kommer göra samma sak för det är det mest logiska ur ett sosseperspektiv.

  40
 7. Man måste ha ett omdöme för att kunna tappa det .
  Och det har en del sossar , trots allt .
  Dock inte Anders Lindberg

  34
  2
 8. Ynkeman och den sminkade är väl dom mest patetiska uslingar som finns i landet
  just nu,på vems order arbetar dom undrar jag,är det på hennes som är ledig nu?
  Fy fan vilket pack till regering,helt sjuka i huvudet.Dags för en orosanmälan?

  53
  1
  • Biden kan ju skylla på att han är lätt dement, då får man väl anta att det är
   även Hultqvist och Ygeman ??

   11

Kommentera