Ryssland stänger gasen på obestämd tid

UTRIKES. Rysslands gasleveranser genom ledningen Nord Stream 1 är nu avstängda på obestämd framtid.

Gazproms huvudkontor i St Petersburg

Den ryska gasjätten Gazprom stoppade leveranserna i veckan. Man kommunicerade då att det var på grund av ett underhåll.

Den skulle vara stängd i tre dagar.

Men nu kommer beskedet att gasen stoppas helt på obestämd tid, enligt Reuters.

-Pettersson kan inte gasmarknaden och är inte nationalekonom men jag undrar om inte det bästa är att sluta handla helt med Ryssland tills vidare. Då slipper marknaden osäkerheten och kan satsa helt på alternativen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland stänger gasen på obestämd tid

 1. Det är bara en statsledning inom EU som har förståndet kvar, och det är den ungerska.
  Om man inte förfaller till teatrala åthävor för att visa sin enorma godhet, ja då kan man köpa sin gas och olja utan några problem.

  2
  1
 2. Kriget går dåligt, EU är dumma och USA är dumma och som den femåriga barnungen man är så måste man slå tillbaka. Är alla ryssar på den intelligensnivån?

  12
  16
 3. Jo det kostar på att vara stolt o. solidarisk….
  Priset får nu vi alla inom EU stå för. Hur längre det skall fortsätta bestämmer helt Tyskland/EU,men kan trösta med att stämningen är nu spräng-nära,söder om Östersjön ! Frågan är när Regeringen kommer att störtas i Tyskland ?
  Så kan det gå när man låter Gröna extrema sitta på höga poster,som vi väl i Abzurdien fått känna av. !

  27
  6
 4. Järnridån är här igen. Västländerna och Ryssland för nu ekonomiskt krig mot varandra, så visst är det naturligt att båda sidorna gör vad de kan för att skada motparten. Väst försökte med sanktioner och försökte sänka rubelns värde till noll. Ryssarna försöker slå mot väst främst med energi.

  Jag befarar att ryssarna kan skada väst på många olika sätt. Till exempel genom att financiera asylmigrant konvoijer i Amerika och asylmigrant båtar över mellanhavet.

  Eller kanske ryssarna skulle börja sälja massor med små ubåtar till sydamerika. Visst i teorin dom skulle användas inom turistnäringen… men i praktiken ubåtarna våre för kokain smuggling. Dessa kokain-ubåtar kunde t.o.m vara obemannade & GPS- styrda.

  8
  10

Kommentera