Försvarsminister Hultqvist (S) fortsätter ljuga om varför han smet från lumpen

VALET 2022. Socialdemokraten och försvarsministern Peter Hultqvist ägnar valrörelsen åt att åka runt med regeringsplanet och ge enskilda intervjuer. När Aftonbladet frågar försvarsministern varför han gjorde vapenfri tjänst säger han att han inte minns. Det är nog inte särskilt sant. Nytt material från Krigsarkivet visar vad som hände, skriver Jonas Gummesson.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallar andra extremister men tar själv emot en palestinsk förtjänstorden. Skärmdump Youtube

Det är med viss förvåning jag läser vad Peter Kadhammar skriver i Aftonbladet om sin resa med Peter Hultqvist från Arlanda till Rovaniemi I norra Finland (30/8).

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och Aftonbladet Peter Kadhammar i regeringsplanet på väg mot en försvarsövning i till Rovaniemi i norra Finland.

Försvarsministern ska inspektera en beredskapskontroll i samverkan mellan Sveriges och Finlands militära styrkor. Kadhammar är ofin nog att ta upp att Hultqvist en gång i världen gjorde vapenfri tjänst:

”Det är ironiskt att just försvarsminister Peter Hultqvist fick uppgiften att föra Sverige in i försvarsalliansen Nato. Hultqvist som under värnplikten gjorde vapenfri tjänst. Det är inget han vill prata om nu. Det är gammalt, ligger decennier tillbaka. Han minns inte hur han resonerade då.”

Jag skulle säga att Hultqvist minns mycket väl men ljuger av bekvämlighetsskäl, precis som han gjort under hela sin tid i regeringen, skriver Gummesson.

Läs hela Jonas Gummessons artikel…

-Pettersson säger att för socialdemokrater är det närmast en merit att ljuga, vinkla och slira på sanningen. Från SSU till statsministern.

Ett exempel är att statsminister Magdalena Andersson (S) framstår som förvånad över samhällsutvecklingen trots att hon själv bidragit till den under hittills åtta år som minister: ”Mot den bakgrunden är det ganska magstarkt att hon nu beter sig som om hon just klivit upp ur okunskapens bassäng. Men det funkar tydligen, hennes förtroendesiffror är ju fenomenala“, skriver Expressens Ann-Charlotte Marteus.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) lät i november 2021 som på filmen. Nu leder han Sveriges inträde i Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Försvarsminister Hultqvist (S) fortsätter ljuga om varför han smet från lumpen

 1. Han har tydligen anfört att han inte ville klippa gräs.
  Gräsklippning utförs av ”malajer” eller 5-5:or. Dessa individer är undantagna från vapentjänst, huvudsakligen pga. fysiska defekter eller otillräckliga mentala förmågor!
  Hultquisten var med största sannolikhet, klassad som oduglig i fält!
  Detta förklarar också varför han hemförlovades så snabbt.
  Tycker det säger det mesta om ”soporna” i Rosenbad.

  20
 2. Hela svenska regeringen kan väl närmast anklagas för “trolöshet mot huvudman” dvs det svenska folket.

  45
 3. Visst är han en lögnare som många andra inom (S).

  Men det finns fler
  Hur kan Ebba Busch (KD) tex säga att det är bättre för (SD) sympatisörer att rösta på (KD) pga man får saker utförda. (KD) kommer aldrig självmant att strypa massmigrationen.

  https://bulletin.nu/ebba-busch-till-bulletin-sd-are-bor-rosta-pa-kd-vi-vet-hur-man-far-saker-gjorda

  (KD) står för fortsatt massmigration men det hoppas jag inte (SD) gör.

  För mig är det massmigrationen som lett till Sveriges problem och utan att den stryps till noll (0) kommer vi aldrig att få ordning på landet igen.

  46
 4. Det var väl Göran Persson som gick under det namnet! Men det passar ju in på större delen av dom sossialistiska fackpamparna! Det är antagligen därför dom hysteriska fruntimerna lyckas invadera dom politiska topp nivåerna

  36
 5. Peter Hultqvist går tydligen under smeknamnet Nivea i sin hemstad Borlänge.
  Varför Nivea ? Fet och dryg….
  Som socialdemokraterna är i största allmänhet, fattar dummer beslut och skyller sedan över det på andra.
  Beträffande Hultqvist hade han nog inte ens klarat värnplikten överhuvudtaget.

  72
  1

Kommentera