SD: stopp för den som kommer ut eller byter religion

INVANDRING. Göteborgs-Posten har gått igenom det 30-punktsprogram som Sverigedemokraterna tidigare i dag presenterade gällande hur partiet vill skärpa den svenska asyllagstiftningen så att den hamnar enligt EU:s rättsliga miniminivå.

SD vill bland annat sätta stopp för asylskäl som partiet menar att den sökande själv “skapat efter att ha lämnat ursprungslandet”, exempelvis genom att byta religion eller komma ut som bög.

Ett exempel i programmet lyder: “Vanliga sådana skäl i Sverige i dag är konvertitärenden och HBT-ärenden, där sökande som annars skulle fått avslag istället anför att de konverterat eller blivit homosexuella”, enligt tidningen.

Partiledaren Jimmie Åkesson sa också vid pressträffen om rapporten att SD:s krav redan accepterats av Moderaterna och Kristdemokraterna vid tidigare budgetförhandlingar och att han utgår från att även Liberalerna ställer sig bakom kraven.

M-ledaren Ulf Kristersson säger till GP att Åkesson har rätt.

– Vi och Sverigedemokraterna delar ambitionen att invandringen till Sverige ska ligga på EU:s miniminivå. På min sida är vi överens om att minska invandringen till Sverige, till skillnad från Magdalena Anderssons sida som driver politik för att öka invandringen till Sverige.

– Men exakt hur det uppnås får vi återkomma till. Vi kommer att se närmare på SD:s förslag, och lägga fram egna, säger Ulf Kristersson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “SD: stopp för den som kommer ut eller byter religion

 1. En asylsökande påstår vad som helst för att bli försörjd. Han är bög eller har funnit Jesus. Saknar anhöriga m.m. men efter att ha fått uppehållstillstånd vill han ta hit sina föräldrar!

 2. Det är bra för aktivister sitter dagarna i ända och hittar på ny skäl till asyl.

 3. OnkelBjörn:
  Och ditt förslag är endast ett av flera som borde innebära avsked från EU,och deras vansinniga beslut… Grämer mig än idag,att jag av ren ovetenskap röstade för denna Union.
  Mitt beslut låg på planen att kunna resa runt i Europa,utan att stå i kö för pass-visitationer.
  Kunde aldrig i min fantasi tro,att dessa skulle besluta hur en Grön gurka eller Bannan skulle se ut,för att få försäljas !
  Att de sedan gjort allt för att öppna alla gränser för världens äventyrare o. kriminella,har ju inte förbättrat deras vara.

  24
 4. ”Asylskälen är många och uppfinningsrika”
  Det här är del av text från ett inlägg i Petterssons blogg, som Stefan K skrev för tolv år sedan, och situationen har säkert inte ändrats sedan dess.
  Stefan K:
  ”Förra året (2009) beviljades 22 534 personer uppehållstillstånd p.g.a. kärlek. Få länder i Europa ger överhuvudtaget uppehållstillstånd till så många, inte ens om man räknar samman alla som får PUT.”

  ”Att det redan lever människor i s.k. skenäktenskap är väl ingen vild gissning…Att svenska män skulle resa till Irak, Iran och Somalia för att finna den rätte köper jag dock inte. Annat måste ligga bakom. Givetvis är det kvinnor och män från de områden varifrån majoriteten av flyktingarna kommer. Detta kan föranleda en att tro på arrangerade skenäktenskap för att på så vis kunna ta hit två släkter som anhörighetsflyktingar. De är definitivt uppfinningsrika, de nya svenskarna.”
  https://petterssonsblogg.se/2010/11/03/karleken-spirar/?amp=1

  26
  1
 5. ”…så att den hamnar på EUs rättsliga miniminivå…”.
  Kanske ytterligare ett skäl att lämna unionen medans det kanske fortfarande går.
  Vi borde kunna få bestämma själva vilka vi vill släppa in.

  40

Kommentera