Regeringen beslutar om militärt stöd till Ukraina

UKRAINA. Regeringen beslutar i morgon att skicka ett sjunde militärt stödpaket värt 500 miljoner till Ukraina, som omfattar artilleriammunition. Det meddelade statsministern och försvarsministern vid en pressträff.

Statminister Magdalena Andersson tar emot Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Det kan användas här och nu, och ger Ukraina högre förmåga att bekämpa motståndaren direkt men också bakom frontlinjen, säger statsminister Magdalena Andersson.

Det pågår en process där vi hela tiden utvidgar stödet till Ukraina, säger försvarsminister Peter Hultqvist.

Kvalificerad ammunition är avgörande för att bekämpa en fiende. Jag vet att detta är efterfrågat av Ukraina, säger Hultqvist.

Stödet är en del av det paket som Andersson tillkännagav i måndags, vid den ukrainske utrikesministern Dmytro Kulebas besök i Stockholm.

Regeringen

-Pettersson tycker det är en skaplig fortsättning på stödet till Ukraina men ändå bättre är att skicka artilleriraketsystemet Archer och luftvärnssystemet RBS 70.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Regeringen beslutar om militärt stöd till Ukraina

  • Vi måste göra vad vi kan för att försvara oss och att göra det i Ukraina är hjälp till självhjälp.

   Det är väldigt väl använda pengar.

   1
   5
 1. Ryssarna och dess fascistiska vänner förstår bara kallt stål och splitter. Mitt budskap är att Putin ska bekämpas i det krig han själv startat. Död åt kommunismen!
  OT Jag hängde ett tag på Jenny Pippers blog. Där blev jag utslängd för att jag tog parti för Ukraina. Den som vill kan ju kolla vad fascisterna, med adelsbönan i spetsen, tycker! Vilka asshole det finns i Sverige. sök bara på jenny piper blogg.

  13
  12
 2. Man skulle kunna tro att både Kent och Pettersson är socialdemokrater. Bara ösa ut skattepengar och krigsmateriel, samtidigt som vi ska bygga upp vårt eget försvar och sossarna är inne på att skapa en ny skatt, beredskapsskatten för att bekosta den upprustningen.
  Vet vi egentligen ryssarnas syfte med angreppet på Ukraina? Är det Kremls stormaktsdrömmar eller är det rädslan för NATOs utvidgning österut? Jag vet inte.
  Eftersom förhandlingsläget är totalt låst kommer kriget att fortsätta och Europa kommer också att få fortsätta att lida under dyra energikostnader och annat som följer på detta.
  Har vi egentligen råd? Hela Sverige är ju nedkört. Pengar behövs till det mesta. Och varför kan man inte besluta om en fredsbevarande åtgärd via FN ?

  19
  13
  • Nu har det ju i Europa producerats en ny Hitler med stormaktsdrömmar som år 2022 skall underkuva andra europeiska länder. Det kostade att bli av med Hitler och det kostar att bli av med diktator Putin. Väl värda pengar att avbryta allt ekonomiskt utbyte med Ryzzland och väl värda pengar att militärt och ekonomiskt stötta Ukraina.

   8
   11
   • Ja man kan ju undra om det är värt pengarna. Fråga alla som står i olika sjukvårdsköer. Fråga äldre och långtidssjuka som är i behov av särskilda stöd och inte kan få pga ekonomin.
    Sverige har många hål att stoppa pengar i. Vi behöver inga fler utgifter. Vi behöver sparåtgärder.

    8
    8
   • Onkelbjörn

    Tänk så mycket Europa skulle ha sparat om man stoppade Hitler redan vid annekteringen av Tjeckoslovakien.

    Tänk hur mycket Europa sparar om man stoppar Putin redan vid försöket att annektera Ukraina.

    6
    5
   • dv 19.31.
    Det skulle vara bra att kunna se in i framtiden. Många krig hade då kunnat undvikas. Vi ska veta att Tjeckoslovakien (Sudetenland -den tyskspråkiga delen av Tjeckoslovakien) annekterade av Tyskarna 1938. Samma år utnämnde Time magasin Hitler till årets person.
    Om de bara vetat.

 3. Samtidigt som Rysslands ekonomi blomstrar tack vare de ekonomiska sanktionerna. Rubeln starkare än början av invasionen samtidigt som euron backar.

  17
  13

Kommentera