EU når målet för gaslagring

ENERGIPOLITIK. EU fyller på gaslagren och når målet om 80 procent två månader före utsatt tid när kontinenten förbereder sig på ”tuff vinter”, rapporterar Bloomberg.

Olje och gaslager i Rotterdam, Nederländerna

EU-kommisonens chef Ursula von der Leyen gläds åt milstolpen, säger hon på en energikonferens i Danmark.

Gaslagringen hjälper Europa att motarbeta chocker som uppstår efter Rysslands minskade leveranser. Den lagrade gasen kan täcka upp för 25 till 30 procent av bränsle som behövs för vintern, skriver Bloomberg.

-Pettersson säger att fulla lager räcker inte för att klara vintern men tydligen får EU stora leveranser från andra än Ryssland och dessa leveranser kommer troligen att öka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “EU når målet för gaslagring

 1. De 80 %-en är ju ingen sensation,det har man talat om i månader…
  Det är vad som händer när dessa lager nu raskt minskar,som problemen träder i kraft.Detta beräknas ske i Tyskland i början av December.
  Därför har nu de Röd/Gröna styrande beslutat att släcka ner landet fullständigt efter 22,tills vidare.
  Gatubelysningar,alla belysningar av byggnader, liksom andra minnesmärken. Temperaturerna får högst vara +18 i vissa fall 19 grader i allmänna byggnader och bostäder.Plus en mängd andra inskränkningar för befolkningen ! Lycka till…

  5
  2
 2. EU och politiska ledare verkar vara så glada och positiva hela tiden. Nu när lagren fylls är det positiva uttalanden och kollektiv ryggdunkning. Det är ironiskt att stämningen var lika uppsluppen och positiv för några år sedna när kärnkraftverken stängdes på löpande band.

  Det något frusna tyska folket är säkert lika glada.

Kommentera