Det politiska fulspelet

Ann Linde (S) skyller indirekt mordhotet mot Annie Lööf på Sverigedemokraterna. Givetvis osmakligt, men representerar man ett parti där ministerkollegor som Morgan Johansson och Annika Strandhäll twittrar osmakligheter i parti o minut förvånas man inte. Men…

…om det nu är ett parti och dess representanters retorik och hets som framkallade Theodore Engströms agg mot Annie Lööf, vilka partiers representanters retorik och hets ligger bakom hoten, hatet och våldet mot Sverigedemokrater?

Att Annie Lööf var föremål för en psykisk sjuk extremists hat är fruktansvärt. Ingen politiker, eller människa överhuvudtaget, ska behöva utsättas för detta. Tyvärr har vi sett detta hat förut och jag är rädd för att vi kommer att få se det igen.

Nu trillar sympatierna för Lööf in i samma takt som takt som anklagelserna mot SD. Fast låt oss då tänka till ett tag.

Vi vet att media och intresseorganisationer besöker Petterssons. Ni som tillhör dessa två grupper, lägg nu handen på era hjärtan och säg ärligt att Jimmie Åkesson och andra Sverigedemokrater aldrig utsatts för hat, hot och direkt våld. Helt ärligt nu!

Vems hat och vilkas retorik har legat och ligger bakom detta? Att media utmålade Jimmie Åkesson som kackerlacka? Att Jimmie Åkesson fick en tårta kastad i ansiktet under ett tal? Att Jimmie Åkesson och hans son mordhotades? Att Jimmie Åkesson fick ägg kastade mot sig under ett valtal? Att Per Bolund och Märta Stenevi kallar SD för “bruna” så fort de får chansen. Att övriga sju partier i riksdagen gjort allt för att stänga ute SD? Att en vänsterpartist kliver upp i riksdagens talarstol iklädd en t-shirt med texten “SD=rasister”? Att Sverigedemokrater förlorar sina jobb, sparkas ut från föreningar, nekas hyra lokaler och portas från restauranger?

Att Annie Lööf utsatts för detta är oacceptabelt, men det hon och andra partiledare fått utstå är en vindpust jämfört med det som Åkesson fått.

Till sist en ren spekulation….upprepar, en ren spekulation.

Knappt tre veckor till valet. Centerpartiet går kräftgång, Annie Lööf rasar i förtroendelistan och det råder spänningar inom parti p.g.a. Lööfs tydliga ställningstagande för en socialdemokratisk regering. Lämpligt att då denna nyhet dyker upp, snart tre månader efter mordet i Visby och en dryg månad efter att Theodore Engström häktas. Är den här nyheten den som kommer få fler väljare att välja C, som i ren sympati ger Lööf ett större förtroende och som kommer att lägga meningsskiljaktigheterna inom partiet på hyllan?

Som skrivet….bara spekulationer.

18 thoughts on “Det politiska fulspelet

 1. I går kväll i SVT Aktuellt, bjöds Jonathan Leman från Expo in och fick lägga ut texten om det som hänt, ”om koppling till högerextrema”. Direkt efter följde ett inslag där Ann Lindes uttalande lästes upp: ”det är fruktansvärt det hat som Sverigedemokraterna och andra högerextrema krafter riktat mot Annie Lööf lett till”, följt av ett inslag där Ann Linde själv åter upprepade och försvarade det hon skrivit.

  Expo, som betecknar sig som partipolitiskt obunden, har i sin podd ”Studio Expo”, diskuterat SD i 10 av sina 16 senaste avsnitt, de här:

  ”Vilket ideologiskt arv har Sverigedemokraterna knutit an till…en resa genom den svenska fascismens historia”

  ”Spelar SD:s historia någon roll idag, hur ser partiets rötter ut”

  ”AFS jonglerar med arvet från SD”

  ”Trovärdigheten i botten för SD:s vitbok”

  ”Sverigedemokraternas så kallade vitbok gav SD-mannen Mattias Karlsson lite ont i magen”

  ”Vi pratar om Sverigedemokraternas hätska retorik mot etablerade medier och journalister”

  ”Hur kommer det sig att Sverigedemokraterna under en längre tid fokuserat på att utmåla Morgan Johansson som Sveriges sämsta minister”

  ”Är alla SD-väljare rasister”

  ”Efter att den danska högerextremisten Rasmus Paludan brände koraner presenterade Sverigedemokraterna en rad politiska förslag som skulle förändra svensk rättstillämpning i grunden”

  ”Extremhögerns valrörelse är nu igång på riktigt, i Sverigedemokraternas bakvatten är det främst två partier som slåss om väljarna”

 2. För några år sedan hade vi en vad man kallade en allians med en statsminister som jag dock har glömt namnet på men däremot minns jag mycket väl att denne statsminister vid tillfällen när SD och dess representanter kallades för rasister, nazister och facister och andra genmälen p.g.a. att de var Sverigedemokrater, då sa; jag citerar: “dom får väl skylla sig själva” slut citat.
  Därför säger jag detsamma till Annie Lööf.

  24
 3. Jag tycker att alla partiledare och media ska vara självkritiska och tänka över hur dom mobbade, trakasserade och svartmålade Jimmy Åkesson för några år sedan. Dom är skyldiga Jimmy en stor ursäkt, för att han fick sjukskriva sig och aldrig riktigt fått tillbaka glöden han hade då.
  Jag ringde då skyddsombudet i riksdagen och frågade om det inte var läge att göra en 66a, arbetsmijöåtgärd som hindrar skada på anställda. Han bara skrattade och sa, haha inte i riksdagen. Har man gett sig in i det politiska spelet får man tåla det.
  Detta kunde vara ett prejudikat för Annie Lööf. Har hon gett sig in i det politiska spelet får hon tåla det, som den mes hon är. Sannolikt försöker hon dra nytta av det i valet, men man hoppas att väljare inte är så lättlurade.

  29
  2
 4. Ann Linde, ta inte ordet HEDER i din mun, för det är både du och ditt
  ljugarparti i total avsaknad av!

  Där är ingen som hotar Annie Lööf, möjligen avskyr för hennes arroganta
  beteende där hon indirekt skyller långt över en miljon Svenskar för att
  vara Rasister, vidare så lotsas hon inte om alla dom Pedofiler som finns
  i hennes eget parti. Hon är vidare för helt fri invandring, men hon vill inte
  ta ansvar för sina importer, bara fylla på med nya, dom som råkar ut för
  hennes kelgrisar det vill säga offren, dom tycks hon inte bry sig ett dugg
  om, sådana människor som Annie ska absolut inte ha mer makt.

  Om Annie sticker ut hakan och beter sig förargligt så får hon räkna med
  att folk reagerar, dock inte som denne dåre!

  Så oerhört (O)intelligent att vänta att presentera detta hot, trots att ni
  visste om det innan till samma dag som Jimmie Åkesson skulle bli utfrågad?
  för att försöka smeta detta på honom och hans parti?? oerhört Ynkligt!

  32
  1
 5. När de egna visionerna tryter kan man alltid brunsmeta motståndaren!

  MAKTEN ÄR ALLT och FOLKET ÄR INGET!

  29
  1
 6. Ett välregisserat spektakel. Den politiker, som gjort bort sig mest, predikat sitt hat och grovt svikit sina väljare, ska nu heligförklaras, för att säkra stöd till socialismen.
  Man har haft ”turen”, att hitta en gärningsman, tillräckligt vrickad, för erkänna det han blir tillsagd att erkänna. Genast tar det feministiska regeringspatrasket fram en handlingsplan, för att kasta skit, på det parti, som utgör största hotet mot fortsatt regeringsmakt.
  Gissar att åklagaren kommer att ändra/mildra brottsrubriceringen och att målet för attacken revideras, efter valet.

  36
  1
 7. Det här är konstruerat för att få rödtjutet i en bättre dager än vad hon
  förtjänar,det här är ju kaka söker maka,se bara på Lindes härdsmälta.
  Det är så förbannat osmakligt så man kan spy,och dom här ska vi rösta på.

  46
  1
  • Ja och det säger ju en hel del om media med, oavsett om dom heter GP
   EX pressen eller Aftonbladet eller DN?

 8. Stefan K gillar spekulationer.
  Från alla håll är det råa kommentarer, det är klart att det inte är bra.

  1
  28
 9. Där, Pettersson, kom du in på något jag också funderat över. Men jag tänkte nog mest över hur man kom fram till att just AL var måltavla? Från vems “trovärdiga” mun kom det och så här långt efteråt? Tror killen bara var ute efter att skjuta någon. Men guldläge för AL:s opinionssiffror om det nu sköts väl av media. Dessvärre.

  46
  1
 10. Hela saken är märklig att en allvarligt psyksjuk Theodor Engström klassas som terrorist. Som grädde på moset så har man fått honom att erkänna att han ville mörda Annie Lööf och det gör man en stor grej av.
  Verkar vara ett set up av aktivister för att misskreditera SD och dra uppmärksamheten från de verkliga problemen.
  Har Sveavägen 68 organiserat detta?
  Ett resultat av ett missbruk av utnämningsmakten?

  68
 11. Med Annie Lööfs retorik är det inte konstigt att människor reagerar. För en person där hissen inte går ända upp kan det resultera i våld. Jämför med Jimmie Åkesson som inte är mindre vass i retoriken men där person- och partiangreppen knappast lär få den mest stollige idioten att ta till våld. Nu är jag emot alla hot och alla våldshandlingar men kan ändå tycka att det legat i farans riktning med Lööfs ociviliserade uppträdande.

  61
  1
  • Argus
   Hon är intelligent och smart, att hon har andra åsikter än du är okey.
   Vi vill inte leva i tex Kina där alla mäste tycka lika.
   Fast hon för inte min politik och det är också okey.

Kommentera