Ukrainska barn tvingas gå i ryska skolor

UKRAINA. Ukrainska föräldrar i ryskockuperade Mariupol hotas med att bli fråntagna sina barn, om de inte skickar dem till skolorna som numera följer den ryska läroplanen.

Ukrainska skolor påminner om svenska för länge sedan.

Det här är ett brott mot mänskligheten, skriver Andrjusjtjenko enligt ryska exiltidningen The Insider.

Det framgår av ett massmeddelande som skickats ut till föräldrarna, enligt Pjotr Andrjusjtjenko, rådgivare till stadens rättmätige borgmästare.

-Pettersson är inte förvånad. Rysslands mål med det vidriga terrorkriget är att utplåna Ukraina och allt ukrainskt. Putin har snart bara mullorna i Iran och kommunisterna i Nordkorea kvar som vänner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ukrainska barn tvingas gå i ryska skolor

  1. Svenska föräldrar i det socialistdominerade konungariket hotas med att bli fråntagna sina barn, om de inte skickar dem till skolorna som numera följer den socialistiska genuscentrerade läroplanen.

Kommentera