Kopplade till högerextremism

289 politiska representanter från sju av riksdagens åtta partier, har eller har haft kopplingar till högerextremism. Hur många som har eller har haft kopplingar till extremism får vi inte veta, än…

Många väntade och nu har David Baas från Expressen publicerat en traditionell granskning om högerextremism lagom till valet. Så här ser det ut i den undersökning som publicerats i alla medier under dagen.

289 personer alltså, varav ett stort antal haft kopplingar man lämnat bakom sig för länge sedan. Siffror från 2019 säger att det då fanns cirka 36 000 förtroendevalda i Sveriges 290 kommuner. En per kommun om man vill göra den jämförelsen.

Jag är emot extremism om den uttrycks i våldsyttringar. Extremism i ordalag är däremot en något diffus faktor. Var går gränsen mellan obekväm ståndpunkt och just extremism?

Hursomhelst har jag inget emot denna granskning, inte minst därför att den också riktar sig mot andra partier och inte bara SD. Extremister som är beredda att ta till våld eller rasera den demokrati som byggt upp det här landet, ska hållas kort.

Det intressanta med denna granskning är att fyra vänsterpartister deltagit i högerextrema marscher eller skrivit i högerextrema forum. Att också Centerpartiet har representanter med kopplingar till högerextremism visar att de inte bara har problem med islamister och pedofiler.

Fast riktigt intressant blir det först när det presenteras en undersökning om partirepresentanters kopplingar till vänsterextremism. Jag förutsätter att den sådan dyker upp inom kort.

Hur många partiföreträdare har marscherat med våldsbenägna grupperingar som AFA, Revolutionära Fronten och andra vänsterextrema grupper? Hur många av partiernas företrädare har vistats i vänsterextrema forum och skrivit slagord om revolution, hat och hot mot olika motståndare?

I den nu publicerade undersökningen visar det sig att ingen miljöpartist hittats bland högerextremisterna. Skulle det se likadant ut om de vänsterextrema grupperna granskades på samma vis?

Statsministern i kvällens Rapport.

Gäller väl självklart också vänsterextremism och islamism, eller….?

24 thoughts on “Kopplade till högerextremism

 1. Men än sen då??? Och HUR definierar man högerextremism? Och hur har man gjort i det här fallet?

  Extremism finns endast i betraktarens ögon, anser jag. Det som är en sund inställning, är extremism enligt vänsterfolket. Medan de och etablissemanget, ägnar sig åt fullständig tygelös galenskap och fanatism idag. Ja, har vi inte egentligen en total extremistisk totalitär regim idag, som styr över oss?

  Så vad är egentligen extremism, och inte???

  När det gäller antisemitism, är det nog bara att vända på pyramiden upp-och-ned, så har man en ny pyramid för detta!

  6
  1
 2. Jag förstår inte skräcken för högerextremism. Vad har de högerextrema gjort?
  När nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg utan tillstånd från polisen, hände inget mer än att alla journalister och vänsterfeminister blev helt galna.
  När nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg med tillstånd av polisen och alla fick veta när, blev de attackerade av vänstern med stenar och tillhygge som vänster och muslimer använde. Hur tror ni journalisterna beskrev händelsen? Naturligtvis var det nordiska motståndsrörelsens fel att det blev bråk.

  22
  1
 3. Att MP s Tovat uppmanade folk att sluta köpa Pågens bröd, tänk det har inte SVT
  haft tid att ens nämna under veckans gång för dom vill till varje pris skydda ett av
  DERAS eget parti, man har varit så upptagen med att plocka fram skit om SD så
  att allt annat har fått stå i bakgrunden. Det är svårt för dom vänsteranstrukna att
  få sanningen serverad mitt fram för ögonen att SD redan då hade klart för sig hur
  den sanslösa invandringen skulle göra med Sverige som land, och att det intill
  100 % stämmer, det är svårt för hycklarna bland vänstern att svälja, men det
  är nyttig Medicin att se att folk tänker själva!

  18
 4. Apropå extremism, hur angeläget är NATO för de vänsterblivna? Vi vet att sossarna spelar under täcket med islamister vilket regimen i Turkiet kan sägas vara. Mustafa Kemal Atatürk tog Turkiet 1301 år framåt i tiden (från 622 till 1923). Erdoğan har gjort sitt yttersta för att backa Atatürks göranden. Vi vet att regeringen är varma anhängare för nationer utan land och stat. Kurder, ”palestinier” och samer för att nämna några. Hur löser man dessa anspråk kontra Turkiets? https://sverigesradio.se/artikel/turkiet-kraver-mer-av-sverige

  11
 5. Tänk på och det är väldigt väldigt viktigt. Acta Publica är tillsammans med AFA, EXPO, Researchgruppen, Pscatus, ETC. en integrerad del av extremvänstern. Det äckligaste är att Public Service använder dessa som källor. Det innebär att i praktiken så är även SVT, SR och UR även de en integrerad del av vänsterextremismen. Frågan är om detta även gäller Bonnier Media. Generellt kan man med fog anta att det även gäller samtliga tidskrifter med ordet ”arbetare” i namnet. Slutligen, vem granskar vänsterextremismen?

  38
 6. SVT har i vanlig ordning plockat ihop gammal skåpmat om Högerextrema??
  När ska idioterna fatta att folket inte går på deras försök att skrämma med något
  som bara existerar i Expos sjuka hjärnor, att hela Media är nerlusade av Extrem-
  vänsterns vidriga anhang det lotsas dom inte om. Utfrågarna kom ingenstans
  med Jimmie Åkessons tydliga svar, dom blev så frustrerade så Mats Knutssons
  kommentarer kom som sista inslag i Aktuellt, dom som annars kommer först!

  Bra Jimmie!

  62
  1
 7. Det är beklämmande att Svt publicerar s.k. research från källor som Acta Publica, speciellt i valtider. Det är i princip propaganda för vänstern.

  En särskilt vedervärdig människa i kretsen runt Acta Publica och relaterade grupper är Martin Fredriksson. Se nedan från Wikipedia

  ”Martin Fredriksson har ett förflutet inom vänsterextrema AFA mellan 1999 och 2003 men tar enligt egen utsago avstånd från våld som metod. År 2006 dömdes Fredriksson för att ha misshandlat en nazist. I ett inlägg på Researchgruppens Twitter från januari 2013 skrev Fredriksson angående händelsen ”skulle inte tveka en sekund att spöa den där nassen igen idag om samma situation uppstod.”

  2010 startade Fredriksson tillsammans med Robert Aschberg och Mikael Ekman Piscatus AB. Bolaget tillhandahöll ett sökbart arkiv över myndighetshandlingar. 2016 bildade Nyhetsbyrån Siren och Piscatus ett nytt bolag, Acta Publica AB,[5] där Fredriksson är delägare och CTO. 2018 var Fredriksson medgrundare till Be Informed Sweden AB.”

  60
 8. För mycket focus på höger och vänster. Allt för att skapa konflikt.
  Mat på bordet och tak överhuvudet osv, det är det flesta är intresserade av. Inte att stödja eller ogilla olika ideologier.

  19
  7
  • Var är granskningen av extremvänstern och vem utför den? SÄPO? Knappast! Public Service? Knappast! MSM? Knappast! Se där extremvänstern har fått frikort av alla som påstår sig värna demokratin.

   24
 9. Högerextremism, vad är det? Bara ett ord som ska skrämma medborgare till att rösta vänster!
  Akta er för skrämselkampanjer!

  Det är inte högerextremt att värna sin nation!

  70
 10. Bra svar av Jimmie Åkesson.

  ”I SVT:s “Utfrågningen” får Jimmie Åkesson frågan om hur han ser på Acta Publicas granskning som visar att över 214 sverigedemokrater har haft kopplingar till nazism eller annan högerextrem koppling.

  Det är gamla vänsterextremister som har skrivit den här rapporten, det är viktigt att framhålla.

  Jag ger inte mycket för den där rapporten, säger han”.

  86
 11. Så det finns minst 160 vänsterextremister i Riksdagen. Men så får vi inte heller glömma att nazister och nazistsympatisörer är per definition också vänster så då är frågan hur många vänsterextremister det verkligen finns i Riksdagen.

  28
  1
 12. De små liven är rumsvilla. Hur kan Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei bli höger? Kommunism, socialism, fascism, nazism, zionism och islamism sätter att kollektivet framför individen samt hemfaller åt diktatur. Med andra ord allt som de verkligt högerextrema, libertarianerna, avskyr. Libertarianerna giller personlig frihet och liten statsapparat. Typ Reagan som hjälpte folken i Sovjet att bli fria.

  29
  2
  • Vad är detta för vänsterpåhitt. Är dessa personer dömda för extremism? Om inte håll käft.

   46
   3
 13. Presenterad precis lagom till att Jimmie Åkesson nu ikväll ska utfrågas i TV. Ingen baktanke med det, eller…?

  85
  1
  • Vänstern har panik och skyr inga medel de sista veckorna. Det här var inte det sista ”avslöjandet”.

   42
   1

Kommentera