”Befarar att Europa ger färre vapen”

UKRAINA. Ett halvår efter Ukrainakrigets start oroas överstelöjtnant Joakim Paasikivi av ett sviktande västligt stöd till Ukraina.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi

Jag befarar att den europeiska viljan att fortsätta stödja kan minska när det börjar bli besvärligt hemma. Matpriserna går upp, bränslet är dyrare, man får inte tillräckligt med värme i husen och industrierna börjar få brist på el, säger Paasikivi till SVT.

Enligt tyska experter minskar löftena om vapenleveranser från väst. I juli kom nästan inga nya löften om vapen, även om leveranser av tidigare utlovade vapen fortsätter komma.

–Jag tror inte att den svaga punkten är ukrainarna, utan det är den europeiska opinionen. Förmågan att hålla ut är god över tid, men de behöver vapen att slåss med, säger Paasikivi.

-Pettersson hoppas Paasikivi har fel. EU borde i stället öka hjälpen till Ukraina, både den humanitära och vapenhjälpen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Befarar att Europa ger färre vapen”

 1. Efter CCNs avslöjande om att endast 30% av alla vapen som skickas till Ukraina hamnar vid fronten. Vad är det för mening att skicka vapen till en regim som säljer dessa och stoppar pengarna i egen ficka? USA har också dragit ner på antalet vapen som skeppas till Ukraina. Här i veckan skickades ammunition till Ukrainas haubitsar, som skulle täcka in kanonerna utefter gränsen. Bara det att ryssarna skjuter lika många salvor på en dag. Det är så väst ser på Ukraina. Ett tips som fler och fler sluter upp kring är Ryssland vinner och får Donbass och Krim. Zelensky görs till syndabock och får lämna landet vald destination där han kan leva gott på alla stulna miljoner dollar

  2
  1
  • Peter, har du en länk till “avslöjandet” av CNN att endast 30 procent av vapnen når fram och att resten försvinner i korruption?

   USA:s befolkning gillar inte öka skatter och om det var sant tror jag hjälpen till Ukraina skulle upphöra omedelbart.

   Har du inte förväxlat det med Ryssland, Europas mest korrupta land? Värre än Ukraina som har sina problem med korruption.

   1
   2
 2. Förvånande uttalande av denne Abzurdistans främste militärexpert !
  Hur ofta har Paasikivi inte i positiva ord förklarat,hur kriget fortgått i Ukraina,och Pettersson publicerat hans uttalande ?
  Nu med en gång dessa fredsvänliga ord…,.något som är rena motsatsen…För Stenbock mer än överraskande !

  15
  1
 3. “MER vapen för att få slut på konflikten” – Ord man inte hör i samband med korankravaller och liknande upplopp…

  11
 4. Först blir det Estland, Lettland, Litauern sedan Gotland, Sedan är det Sverige som ligger illa till. Putin har avslöjat att från Lissabon till Japan som gäller.

  5
  9
 5. Det har skymtat en tid i olika EU-länders nyheter,att de vill ha till stånd att Ukraina äntligen bestämmer sig för att förhandla med Ryssland !
  Detta med inskränkta leveranser av vapen,lär vara ett sätt för att rädda ansiktet för bl.a. EU´s beslut av de ryska sanktionerna.
  Länderna har insett att det blir en kall o. mörk vinter,i stora delar av kontinenten….Inte minst kommer många industrier att drabbas av Gas-brist.

  26
  7
 6. Men vad är det för politiker som sätter det egna folket framför andra folk? Populism! 😉

  16
  1
 7. 💙💛 💙💛 💙💛 💙💛 💙💛

  STÖD UKRAINA!

  MOT FASCISM, ISLAMISM och IMPERIALISM!!

  Som du röstar får du leva!! NEJ TACK till (MP+C) och deras verklighetsfrämmande ideer.

  31
  13
  • Det kanske är finlandssvenska vad vet jag. Vad vet du? Besserwisser heter messerschmitt på svenska.

   10
   16

Kommentera