Tidigare toppsosse blev ordförande i SD: “Vill ha slut på skjutningar och sprängningar”

VALET 2022. Efter dussinet år i sossetoppen tvärvände han och klev in i den absoluta motpolen – Sverigedemokraterna. Ett lappkast han inte ångrar utan tycker snarare att det är helt normalt.
För mig är det inga konstigheter alls. Du köper inte samma sorts bil om och om igen om den inte är bra, säger Mats Wallin, ordförande (SD) Timrå, skrev Sundsvalls tidning för ett knappt år sedan.

Under många år var Mats Wallin en av frontmännen i Timrås styrande socialdemokrater. Han var ordförande i barn- och utbildningsnämnden och satt med i högsta politiskt beslutande instans, kommunfullmäktige.

Mats Wallin tittar inte bakåt på tiden som socialdemokratiskt toppnamn utan ser fram emot uppdragen som ordförande för Sverigedemokraterna Timrå. Foto: : Lars Windh

INSÄNDARE: Nu är det snart val! Nu är det dags att välja en ny framtid för Sverige.

Vill vi ha en aldrig sinande ström av mord? antalet mord ökar hela tiden. Vill vi uppleva fler och fler explosioner runt om i landet?  Och inte bara i storstäderna, våldet kryper längre och längre ut i landet, till mindre och mindre orter. Våldtäkter, gruppvåldtäkter och numera massgrupp våldtäkter är något annat vi tydligen ska vänja oss vid. Om jag inte minns fel ligger Sverige 2:a i världen när det gäller våldtäkter, vill vi ha det på det viset?

Vill vi betala mer och mer i skatt utan att få något för det?

Vi är sedan länge ett av världens högst beskattade folk och nu vill S, MP och självklart V höja flera skatter under nästa mandatperiod. Tänk då på att dem höjt 46 skatter de senaste 8 åren. Vad har vi fått för det?

Försvarsministern har redan flaggat för en ny extraskatt för att finansiera en mycket välbehövlig upprustning av försvaret. Där har jag en tanke! Vi kanske ska sänka biståndet Sverige Skänker bort varje år? Då kommer det finnas många Miljarder att lägga på försvaret. Det kan inte vara meningen att Sverige alltid ska vara en bankomat, vi har varit nettobidragsgivare i EU ända sedan vi gick med., vi är ett av länderna som skänker mest till FN osv. Vi ger så mycket till SIDA att dem inte vet hur man ska använda resurserna.

Det senaste är att S vill ge mer bidrag till bidragstagare i Sverige! Som av en händelse precis innan valet, ett klassiskt valfläsk såklart!

Är det inte på tiden att vi som faktiskt genererar till välfärden genom att arbeta får ett bidrag eller ännu bättre en rejäl skattesänkning?

Sverige skänker bort runt 100 Miljarder varje år, Sverige lånar för att ge bort till andra länder.

Vi ger bort till t.ex. Tanzania, om jag minns rätt så har Sverige gett bidrag till Tanzania i mer än 50 år. Summan är nu över 1 Miljard varje år. Vad har då hänt i detta land? Det är inte demokratiskt, korruptionen är extrem. Det enda som har utvecklats är befolkningsantalet, man är numera 3 gånger fler än vad man var när Sverige började ge bort våra skattemedel till dem, och fortfarande vill S,MP och V ge mer i bidrag från oss skattebetalare. Är det en bra utveckling? Hur länge ska vi ta ansvar för ett annat folk, är det inte på tiden man tar eget ansvar? Det är inte rimligt att svenska folket ska vara ansvariga för andra länder år efter år.

Är det inte så att vi ska sänka eller ta bort alla bistånd vi ger bort varje år och istället lägga dessa resurser på att åter bygga upp en riktig välfärd för alla svenskar?

Eller är svenskar mindre värda? är ca 300000 fattigpensionärer mindre värda? Är ensamstående kvinnor med barn mindre värda! Är familjer som har barn med särskilda behov mindre värda? Är våra (få kvarvarande) bönder mindre värda?

Röstar man på SD vet man att det kommer att vända, det kommer att ta tid och det kommer ta på våra krafter! men det kommer att vända, för vi står inte bakom en sådan politik som ovan. SD står för en ansvarsfull politik.

Vi tycker att svensken och Sverige ska komma först, det vi bygger upp ska gå till oss i första hand. Självklart ska vi hjälpa andra folk och länder, men inte förrän vi återbyggt välfärden till oss själva. Då ska vi hjälpa på plats och genom att lära ut hur man klarar sig själv! Inte bara genom att skänka bort skattepengar.

Mats Wallin, ordförande SD Timrå

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tidigare toppsosse blev ordförande i SD: “Vill ha slut på skjutningar och sprängningar”

 1. Tror att det finns många Sossar som tycker som SD, men att trycket från den
  överdimensionerade Rörelsen som växt sig för stark genom att tillsätta personer
  efter Partibok , istället för efter kunskap!

  15
 2. Hur tänker vänstermänniskor? Varje förnuftig medborgare borde kunna skriva under på hans uttalande (Mats Wallins). Varför inser inte svensken att de blir totallurade av de ständigt ljugande politikerna/journalisterna på vänsterkanten. Vad är vänsterns mål med att dra ner landet i total kaos? “Ideologiska drömmare” som tror på utopier?
  Förstår inte varför normalsvensken inte röstar bort dessa galningar!

  20
   • Om det faktiskt vore så då skulle ju sossialdemokraterna inte ha några problem med att samarbeta med SD nu har man ju problemet med att tala med dom alltså är det någon som ljuger ! Rent teoretiskt är skillnaden inte så stor mellan de och såssarna

 3. Fattigpensionärer borde ha jobbat för mer pension.
  Han är en typisk sosse, bara mer främlingsrädd. Välfärd till alla utan krav. Men de är andra som betalar.

  3
  31
 4. Heders Mats!
  Önskar Dig lycka till i ditt nya politiska parti.
  Jag är övertygad, att du tillhör första vågen, som har nog med ryggrad att lämna Socialdemokraterna, många kommer att följa!

  43
  2
 5. DET BEHÖVS NÅGOT NYTT FÖR SVERIGE!

  ÄR (SD) SVARET?

  De får bara en chans! Sedan kommer folk att leta helt andra alternativ!

  SVERIGE framför allt!

  30
  1
 6. Ett fåtal sossar har jag känt stor, och ibland ödmjuk, respekt för. Nu tillkom en (som i och för sig lämnat svikarpartiet).

  48
  1

Kommentera