”Svårt att motivera ryska trupper”

UKRAINA. Ryssland har allt större problem att motivera de hjälptrupper man använder i Ukraina vid sidan av reguljära soldater. Det hävdar det brittiska försvarsdepartementet i sin dagliga underrättelserapport på Twitter.

Departementet hänvisar till uppgifter i ukrainska sociala medier som sägs visa att ryska separatister i Luhansk vägrar att deltar i strider i Donetsk, eftersom det inte är deras provins.

En del av problemet är att Ryssland fortfarande inte betecknar det som pågår i Ukraina som ett ”krig”, vilket gör att staten har mindre möjligheter att tvinga soldater att delta, skriver departementet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “”Svårt att motivera ryska trupper”

 1. Jag såg ”Darkest Hour” häromdagen. Gary Oldman måste stå för den sämsta rolltolkningen någonsin av Winston Churchill. Förutom att den var historiskt inkorrekt så gick den långa vägar för att försöka utmåla Churchill och britterna i absolut sämsta dager i sann kulturmarxistisk anda. Nu finns bandupptagningar av många av Churchills tal bevarade bland annat ”Blood, Sweat, Tolita and Tears” och ”We Will Never Surrender” som också återges i filmen men utan dynamik och felintonerat så det skar sig. Oldman påstås ha studerat Churchill i ett år före och hans studieresultat motsvarar en skolklass i ett utanförskapsområde.

  När jag ser och hör torys i dag och deras nedlöpande byråkrater kommer jag osökt att tänka på hur långe de hade kunnat hålla på som de håller utan att få sparken om Winston hållt i rodret.

  Västvärlden är i fritt fall.

  1
  1
 2. Ni ser kanske själv att s k UK Försvarsdepartement tala mot sig själv. Hjälptrupper skall alltså vara Donbas-staternas armé. De är lika välrustade som Ryska armén numera och är första linjens trupper. I huvudsak är Donbass-armén sammansatt av frivilliga (sedan 2014), årsklassen av värnpliktiga, som just skulle ha mönstrat av (samma som de insatta ryska trupperna) som färdigutbildade. Uttalandena är i regel ”önsketänkanden” (propaganda), för att stärka opinionen i västländerna.

  I verkligheten ser fronterna ut på helt annat sätt.

  7
  6
  • Så hur är vädret på planeten du bor på?
   Men du har rätt i att de är lika välutrustade som reguljära ryska soldater vid det här laget. Båda arméerna kör med vapen från 1960-talet.

   1
   4
 3. Gängterroristerna vill inte slåss utanför sina egna ”gränser” eftersom då hamnar de för långt bort ifrån den ryska gränsen dit de drar när Ukrainska armén kommer.

  7
  6
 4. Tror sjutton att det är svårt för ryssen att få soldaterna att frivilligt bli kanonmat, nu när Ukraina börjar få tillgång till modernare vapen från väst. Den ryska skiten blir mer och mer obsolet. Vågskålen tippar nu över allt fortare. Möjligtvis finns en och annan ryss, som inte delar uppfattning med facisterna i Kreml. Tyvärr är de inte många.

  15
  13
 5. Ett problem kan vara att de som tvångsvärvas i Donbas inte får efterlevandepension som ryssarna får.

  7
  3
  • Efterlevandepensionen delas inte ut till efterlevande, om soldaten är saknad, väldigt många saknas. Ryssarna använder rullande krematorium, billigare så.

   11
   3
   • Per, du har sååååå rätt! Men det kan ju också vara så att det är troll-ryssar som visar sina fula trynen.

    12
    9

Kommentera