Zelenskyj: Känns i luften att ockupationen är tillfällig

UKRAINA. Den 24 augusti firar Ukraina självständighetsdag – exakt sex månader efter att den ryska invasionen inleddes. I sitt nattliga tal säger president Volodymyr Zelenskyj att förberedelserna pågår för fullt.

President Volodymyr Zelenskyj

– I år är det väldigt speciellt. I år kan man bokstavligen känna i luften på Krim att ockupationen där är tillfällig, och att Ukraina är på väg tillbaka, säger Zelenskyj. m

Den senaste tiden har flera explosioner hörts på halvön, och under lördagen sköt Ryssland ner flera ukrainska drönare i området. Ukraina har inte officiellt tagit på sig attackerna, men Zelenskyj har anspelat på attacker bakom fiendens linjer i samband med händelserna.

-Pettersson hoppas inte Ryssland ställer till med något värre än det terrorkrig de håller på med den 24 augusti…

Ukrainas självständighetsdag  är en allmän helgdag i Ukraina och firas den 24 augusti  till minne av Ukrainas självständighets förklaring 1991.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Zelenskyj: Känns i luften att ockupationen är tillfällig

  • Zelensky behöver ingen kristallkula? Han har ju media från hela värden??
   Och antagligen så förstår han att med dom vapen som levererats så kommer han att skjuta skiten ur Putins pojkar!
   Inte behöver man en kristakula för att fatta det?!
   Det är bara en tids fråga innan man kastar ut Putin! Men det i sig kommer inte att förhindra att ukriana ockupera Ryssland

Kommentera