Sverige enda landet i EU där skjutvapenvåldet ökar

VÅLDSVÅGEN. Sverige har flest dödskjutningar per invånare i EU och är det enda landet inom unionen där skjutningarna ökar. Det säger Manne Gerell, docent i kriminologi, till SVT Nyheter. – I andra länder ligger det på en stilla nivå, eller så minskar det, säger Gerell.

“Sluta skjut” är ett samarbete mellan Polisen, Malmö stad, Kriminalvården och engagerade medborgare

Han säger situationen troligtvis beror på flera faktorer och nämner flyktingströmmar, en politisk oförmåga att hantera situationen och politiska beslut som tagits för många år sedan som möjliga delförklaringar.

Min chef skrev en rapport om det här på 90-talet och polisen har larmat om det här i 20 år. Alldeles för lite har skett, säger Gerell. Polisen sammanställer regelbundet statistik över de dödliga skjutningarna i Sverige. Det här året har trenden varit tydlig: allt fler dör.

-Pettersson läser att allt fler dör och att allt för lite görs och har gjorts. Ansvarig minister är sedan åtta år justitieminister Morgan Johansson (S) och han sitter och Twittrar…

Tror ni Morgan, Magdalena, Ygeman, Strandhäll, Farmanbar och den andra är de rätta att ordna upp det de ställt till med?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sverige enda landet i EU där skjutvapenvåldet ökar

 1. Sluta skjut kampanjen är så fruktansvärt Glyttig (Löjlig) Så man undrar om det
  är vuxna människor som kommit på den??

 2. Polisen på gatan säger att de tappade kontrollen för 20 år sedan, minst!
  Ambulansen i malmö rapporterade om våld för över 30 år sedan.

  De säger tillsammans att när de har kontaktat media så får de en slängd lur i örat.
  Redaktörerna säger att ”det där skriver vi inte om för det späder på rasismen”. För 50 år sedan hittade media på att invandringskritik är lika med rasism. Sedan matade de in det i vår ryggmärg så om vi tänkte eller sa negativt om invandring så fick vi självpåtagen skuld. Ja, så stark är media!

 3. Men om man drar in bössorna för ytterligare några jägare på landsbygden så slutar nog gängen i stan att skjuta. Det verkar vara den vapenpolitiken vi använder här i Sverige. Ta vapen från jägare och sportskyttar medans de stulna, insmugglade militära vapnen i händerna på gangsters i stort ignoreras.

  26
  1
 4. Det beror på att Sverige är det enda land som styrs av Svenska Socialdemokrater.
  Som tar hjälp av miljömuppar och andra opålitliga politiker.
  Som man röstar får man leva. Pang.

  29
  1
 5. Den 11:e september kan vi ändra på detta, i alla fall till en viss del och till det bättre!
  Ska Ni rösta på ett normalt parti, eller röstar Ni som farfar och farmor gjorde?

  I och för sig så förstår jag dom som röstade på S på 40, 50 och även en bit in på 60-talet, då var dom fortfarande någorlunda normala och värnade om Sverige och svenskarnas bästa på sitt sätt!

  Men i dag är dom ett mycket farligt extremist parti som tillsammans med sina kumpaner gör allt som står i deras makt för att riva ner, förstöra och förgöra ett fint land som Sverige en gång var!

  Och att någon nu levande frivilligt skulle rösta på någon av dessa -som jag ser det -farliga brottslingar och landsförrädare- ter sig fullständigt orimligt!
  Det är som att bjuda sin bödel på gräddtårta innan huvudet ryker!

  31
  1
 6. Mållgan vilar sig i form, vi får hoppas han blir en yster och sprallig pensionär efter valet om en knapp månad.

  19
  1
 7. Nej det tror jag absolut inte Pettersson!
  De har bevisat sin oduglighet mer gånger än jag kan räkna till. I synnerhet Morgan Johansson som är ansvarig minister. Som Magdalena Andersson sa i regeringen fattar vi besluteten kollektivt så man kan säga att alla är lika värdelösa.

  26
  1

Kommentera