Ryska ambassaden i kris

RYSSLAND. Rysslands ambassad i Stockholm begär lättnader på de ekonomiska sanktionerna mot landet för att undvika en ekonomisk kollaps. Men för att ta ställning till fallet kräver Kommerskollegium en detaljerad redovisning av ekonomin, skriver Expressen.

Ryska ambassaden i Stockholm. Bild: Wikipedia

Kommerskollegium vill bland annat ha handlingar som styrker ambassadens och handelsrepresentationens driftkostnader samt en detaljerad redovisning över hur mycket visumhanteringen omsätter. Ambassaden har fram till den 25 augusti på sig.

Ambassaden har ansökt om undantagsregler för att få ta del av frysta tillgångar för att kunna hålla igång verksamheten. Ambassaden har obetalda räkningar på bland annat el, vatten, avlopp, soptömning samt telefoni.

-Pettersson tror att det ser likadant ut i alla länder som har sanktioner mot Ryssland och givetvis borde ryssarna få ekonomiska lättnader – om dom åker hem från Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ryska ambassaden i kris

 1. Ja nu börjar även högt uppsatta politiker runt om i Tyskland,att begä
  ra EU-sanktionerna mot Ryssland skall upphöra.
  Orsaken är att dessa nu slår tillbaka mot landets alla invånare när Gasen i Oktober,blir upp till 10 gånger dyrare än redan dagens.
  Detta innebär i sin tur att många kommer att få lämna sina hem o egendomar. Hyrorna kommer att bli obetalbara för uppåt 30 % av befolkning i bostads- o. hyreslägenhet !
  Ska bli intressant och se hur EU skall komma ur denna knipa ?

  6
  7
  • Till dig med “tummen ner”:
   Stenbock endast återger vad som rapporteras i Tyska ARD´s nyheter !
   Vidare framgick att de som idag i en hyreslägenhet har en kostnad om 100 Euro i månadskostnad för gas.
   Kommer från Oktober att tvingas betala c:a 1.000 euro. (10.000:-SKR) i månaden !! Nu kanske även du inser vart åt det Barkar,för miljoner “vanliga” tyska knegare …..

   1
   6
   • De kanske skulle tänkt på det när de röstade för att stänga ner sin egna kärnkraft och förlita sig på Puttes gas. Det var ju inte så att både tyska politiker och utländska politiker och experter varnade dem. Man får den politik man röstar på även i Tyskland.

   • “… inte varnade dem.” Ska det stå, hatar att man inte kan redigera sina svar här.

 2. Det är bara att stänga av rubbet.
  För mig är det överhuvudtaget fullständigt obegripligt att ryssarna ens tillåts ha en öppen ambassad i Sverige.
  Jag hade kallat upp ambassadören och meddelat att de får 36 timmar på sig att samla ihop sitt skräp samt lämna vårt land. För att inte komma tillbaka på många år.
  Sedan hade jag tagit ryssfan i nacken och lett han utför trapporna och ut på gatan.

  20
  9
 3. Vi alla kommer drabbas av Brist på värme sophämtning snöröjning slamtömmning om inget görs ¨åt El och bränslepiser

  21
 4. Lite vattnigare kålsoppa samt kyligare i vinter gör nog gott åt orcernas representant på basis av bilder.

  12
  4
 5. Vill de inte lämna Ukraina, så stäng av vatten och el, det gör man med abonnenter som inte kan betala för sig.

  23
  11
 6. Jag tror personligen att det inte bara är Rysslands ambassader som är i kris. Hela Ryssland är ju det. Putte och hans kriminella banditgäng (armén) får det ännu svårare när höstregnen kommer, det är då invasionen kommer att skjutas bort. Då blir det “sitting duck” på inkompetenta kolonner. Förväntar mig även några tumme ner från sidans fåtaliga fascister. Sist jag räknade var ni sju tokstollar.

  32
  16

Kommentera