Explosioner vid rysk flygbas på Krimhalvön

UKRAINA. Under natten har det rapporterats om flera explosioner vid en av Rysslands viktigaste flygbaser utanför Sevastopol på södra Krimhalvön. Det är tredje gången på en dryg vecka som det kommer rapporter om bränder och explosioner vid ryska militäranläggningar på Krim. Det är fortfarande oklart vad som förorsakat explosionerna.

Det kommer även rapporter om att två byar inne i Ryssland ska ha evakuerats igår kväll efter en brand i en vapendepå ungefär 50 kilometer från ukrainska gränsen. Det förekommer också rapporter att Krimbron över Kerchsundet harattackerats, dock utan större skador.

Samtidigt är det flera som varnar för att båda Ukraina och Ryssland hävdar ha underrättelser om att andra sidan planerar det man kallar “provokationer” vid det av Ryssland kontrollerade kärnkraftverket i Zaporizjzja idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Explosioner vid rysk flygbas på Krimhalvön

 1. Det är märkligt vad ryssarna är oförsiktiga med cigaretter. Putin borde börja en rökavvänjningskampanj nu.

  15
  2
 2. Att dra iväg några projektiler i närheten av bron måste skicka stora delar av den nyinflyttade ryska medelklassen upp i panik-mode då det är deras enda väg ut ur en potentiell krigszon. Det har varit köer de senaste dagarna och man kan tänka sig att flykten eskalerar nu. Smart drag av ukrainarna, låt de ryska medborgarna evakuera frivilligt.

  19
  2
 3. Ja nu är det ukrianas tur? Och vi får hoppa s på att ukriana inte ger sig utan sakta styckar upp Ryssland och fördelar landet mellan dom olika sattelitstaterna. Man kan till och med sälja en del av tidigare Ryssland till USA..Ryssland sålde en del av Alaska ? Och dom krigs skadestånd som Ryssland skall betala gör väl att större delen av Ryssland blir ägt av konstiga kolonier

  14
  5
 4. Puttes terrorister kan mycket väl tänka sig att “avvärja ett terrordåd” mot kärnkraftverken så att det blir radioaktiva utsläpp nu när det är uppenbart att de snart måste lämna området.
  Ukraina och resten av västvärldens underrättelsetjänster vet redan om det och därför varnar ukrainsk säkerhetstjänst både omvärlden och Putte att “vi vet vad ni håller på med”.

  21
  4
  • Om Ukraina verkligen vill slå ut kärnkraftverket så lär de attackera något ställverk utanför anläggningen. Det finns ingen anledning att attackera själva kraftverket.

   19
   3

Kommentera