Världen blir inte bättre för att vi får det sämre

VALET 22. Kärnkraften har minskat i Sverige de senaste åren men ökar globalt. Kärnkraftens fördelar är att den är säker och att den bara ger upphov till minimala utsläpp av växthusgaser.

Det byggs fler än 60 nya reaktorer runt om i världen, trots att Miljöpartiet påstår att kärnkraften är omodern.

Ur ett livscykelperspektiv är kärnkraften en av de former av elproduktion som har lägst koldioxidutsläpp.

Om vi slipper Miljöpartiets inflytande efter valet kan Sverige om tio år eller tidigare åter få ett av världens stabilaste och pålitigaste elsystem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Världen blir inte bättre för att vi får det sämre

 1. Nej världen blir inte bättre av att vänstersidan försöker att köra på i gamla hjulspår,
  då ska vi ändå räkna in att dom har hela den Svenska Median på sin sida??

  Vilket i sig är för Dj—-gt !

  10
  • Poängen är att Svennebanan ,som betalar kalaset, ska skuldbeläggas.
   Genom att ta hit människor
   från Långbortistan, tala om
   för honom hur oförtjänt bra
   han har det o vilken skurk
   han är genom att köra bil,
   äta kött, etc listan blir lång.
   Svennebanan sänker blicken o glider undan.
   Arma land

   10
 2. Våra politiker har sålt ut Sverige successivt i många decennier och vi ser nu konsekvenserna av förräderiet.
  Avtal med Muslimska brödraskapet på 90-talet, Barcelona avtalet mm.
  Sen har vi även (SSJBC) som tecknades den 6 oktober 2015.
  Ställ er frågan:
  Vilka styr i Sverige igentligen?
  Jag har mina teorier.

  36
  1
 3. Ännu ett tips på temat energi. Mycket intressant artikel på Ledarsidorna.se om konsekvenser av den närmast kriminella nedstängningen av våra robusta kraftsystem. Eventuellt kan det bli problem att starta upp elen efter ett avbrott tack vare miljöpartiet och dess stödhjul.

  https://ledarsidorna.se/2022/08/blomgren-hur-illa-kan-det-ga-med-elen-i-vinter/
  “Om Sverige skulle drabbas av en partiell eller total nedsläckning krävs att man snabbt återfår stabil nätspänning. Eftersom vi nu gradvis ersätter den stabilitet som kärn- och vattenkraft ger med instabil vindkraft vet vi inte ens om vi alls kan starta om systemet. Alla omstarter i historien efter en stor nedsläckning har gjorts med planerbar el, vilket innebär vattenkraft, kärnkraft eller kraft från kol, olja eller fossil gas.”

  24
 4. En väldigt intressant artikel i Kvartal om lite samma sak. Titta på kurvorna! Det är inte kurvor som tyder på att politikerna som regerar har folket med sig:
  https://kvartal.se/artiklar/folkviljan/

  Det blir faktiskt smått sensationellt om folket går och röstar fram en ny sosseregering med tanke på vad den stora majoriteten i grunden tycker. Vi får hoppas att folket faktiskt röstar som de tycker enligt Kvartals undersökning och inte låter sig luras av gammelmedia (=sossar).

  32
 5. Världen blir inte bättre för att vi importerar 100 000 nya kulturberikare till Sverige år efter år även om idioterna i Miljöfascisterna de gröna verkar tro det!

  53
  • De 100-tusen ger också cirka 1 miljon ton extra koldioxidutsläpp/år om man räknar med Naturvårdsverket siffror. För De Gröna Khmererna är det just de svenska utsläppen som är orsaken till ”klimatförändringarna”. Utan de senaste årtiondenas massinvandring hade vi haft 18 miljoner ton/år mindre utsläpp.

   15
 6. Pettersson säjer: “Världen blir inte bättre för att vi får det sämre”

  Granne tackar Pettersson för dessa kloka ord. Kanske en dag Petterrson märker att dessa kloka ord kan användas i ett stort antal politiska frågor – till exempel hur vi borde medvärka i kriget i Ukraina.

  Att utrusta Ukraina för gerilla kriget skulle kosta mindre än 1 miljard Euros!
  – en AT4 pansarskott kostar $1480
  ==> priset av 100000st = 150million €
  – en M67 handkranat kostar $45
  ==> priset av 10 million st = 450million €

  Dela ut dom till ukrainare och lät sedan ryssarna sjunda 10-20år i Ukraina tills dom är villiga att fly tillbaka till Ryssland.

  4
  14
  • Jag tror att världen blir bättre om vi hjälper Ukraina av flera skäl.

   Ukrainas krig är också vårt krig, lyckas Putin erövra Ukraina kommer han att fortsätta med nästa land. Han har redan börjat med Georgien och Moldavien, sedan kanske det är dags för Ryssland att ge sig på Litauen för att skapa en korridor till Kaliningrad/Königsberg. Det finns flera områden med ryska minoriteter som Putin vill “befria”, som Narva med flera.

   Europa måste hålla ihop mot Putin tills Ryssland blir ett normalt Europeiskt land.

   11
   7
   • Ryssland agerar på de flesta platser för att skydda ryssar eller för att hindra islam från att erövra territorier. Ex Georgien, som nu anfalls av islam som stöds av Israel och bakomliggande stöd från USA resp Turkiet. Ryssland har minst ett regemente i Georgiens gränsområden “där det inte bor några muslimer utan endast kristna” liksom att de håller ett regemente i de delar av Moldavien där det bor ryssar. Moldaverna försökte driva ut den ryska befolkningen med militära medel (samma som Ukraina gjorde samtidigt), men ryssarna försvarade sig framgångsrikt. Den ryska samhällsdelen har relativt högt välstånd, till skillnad från övriga Moldavien.

    2
    1
   • Du svamlar som vanligt Roland. I Ryssland finns det tillräckligt med muslimer om det är dom som är problemet.

    Moldavien, Georgien och Ukraina är alla i huvudsak kristna länder och de har det gemensamt att Ryssland har inget där att göra. Med ditt resonemang skulle Ryssland kunna invadera varenda land där det finns ryska minoriteter och det är troligen i alla f.d. öststater.

    Kanske Putin ska invadera Finland för där bor det en hel del ryssar.

    1
    2
   • Pettersson sjäjer: ”Ukrainas krig är också vårt krig, lyckas Putin erövra Ukraina kommer han att fortsätta med nästa land.”

    Har du någon bevis på det. Jag har ”bevis” från videosamtalet mellan Biden och Putin på att ryssarna skulle inte ens ha attakerad Ukraina om Nato/USa skulle bara ha sagt att Ukraina är inte vällkommen till Nato!

    CNBC skriver: “During their call, Putin told Biden that Ukraine’s bid to join NATO must be denied in return for assurances that Russian troops would not carry out an attack.”

    https://www.cnbc.com/2021/12/08/biden-didnt-accept-putins-red-line-on-ukraine-what-it-means.html

    Tänk Herr Petterrsson tänk vad hade hänt om Biden skulle bara ha sagt ”Okey”? Hade Putin anfallit Ukraina då? Nej, utan Ukraina skulle bara ha fortsatt att stå utanför Nato.

    Det här kriget kostar enormt OCH det finns ett stort “risk” att det slutar i ett fredsavtal mellan Ukraina och Ryssland, där Ukraina och Ryssland kommer överens om att ryssarna behåller det mesta dom har erövrat och tömt på Ukrainskt befolkning. Därför föredrar jag att Ukraina utrustas för gerillagrig, sedan kapitulerar helt och inom 10-20åt ryssarna har lärt att dom har inte råd att okkupera ett land med närmare 40miljoner gerillakrigande människor. OCH då får ukrainare HELA sitt land tillbaka, precis som vietnameserna, irakierna och afghanererna har fått.

   • Putin har trupper i ett tiotal länder, bland annat i Moldavien, Georgien och Ukraina. Han har hotat bland andra Finland och Sverige.

    Ryssland har inte ett dugg att göra med vilka länder Ukraina söker samarbete med och Biden kan inte neka dem att ansöka om medlemskap I EU eller Nato. En annan sak är om de antas vilket inte är troligt de närmaste 20 åren.

    Ryssland har haft gräns mot Nato sedan 1949 utan problem.

    Kriget är Rysslands fel från början till slut. Ryssland är imperiebyggare och inte ett normalt land.

   • Principiellt jag håller med Herr Pettersson. En suveren stat har sina suverena rättigheter. MEN jag tror att den liberala filosofin är änny inte färdigutväcklad i detta fråga. Jag tycker den borde innefatta klausul att “En suveren individ eller en stat får inte orsaka kostnader eller riktig fara för en annan suveren, eftersom detta skulle minska dess suverenitet”.

    Enligt detta tolkning en suveren stad som Colombia skulle inte ha rätt att tillvärka kokain för andra länders behov. Och en soveren stat som Cuba skulle inte ha rätt att hyra ut missilbaser till Iran, Kina, Nord-Korea, Pakistan eller Ryssland. Om dom gjorde det ändå, borde Colombia stå för kostnader som dom orsakar utomlands och Cuba borde stå för USAs ökade missilförsvar kostnader som missilbaser i Cuba skulle orsaka för UDA. Skulle Nato-Ukraina frivilligt stå för Rysslands ökade missilförsvar kostnader – knappast.

    Ingen ide att förvänta att Ryssland skulle bli ett normalt land. Dessutom vad är ett normalt land – ett land som Sverige, knappast.

    Jag respekterar stort herr Petterssons viktigt arbete, fast våra åsikter skiljer sig stort angående vad som våre bäst för Ukraina och dess folk. Till slut freden vinner ändå 🙂

   • Det finns avtal i bland annat OSSE, att stater inte får hota eller angripa varandra. Ryssland är med i OSSE. Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa

    Problemet är att Ryssland brutit mot minst tolv internationella och bilatera avtal. Hade Ryssland följt de avtal de själva undertecknat hade det inte varit något krig i Ukraina eller ryska trupper I Georgien och Moldavien. Ryssland hade till och med kunnat söka medlemskap i EU och Nato.

    Ryssland har brutit mot FN-stadgan, Helsingforsslutakten, Parisstadgan, Budapestuppgörelsen, Minskavtalen med flera. Och bara några dagar innan den 24 februari 2022 garanterade Putin att någon invasion av Ukraina inte var aktuell, de som påstår det är hysteriska.

    https://petterssonsblogg.se/2022/07/20/oberoende-rapport-ryssland-attackerar-civila-urskillningslost/

   • Ja, det finns orättvisor överallt. Till exempel, jag anser att Sveriges regeringen bryter mot hundratusentals svenskarnas mänskliga rättigheter genom att dom massimporterar människor som våldtar, rånar, mördat, misshandlar och förnedrar svenskar. Det enorma antalalet våldtäker som svenskarna utsätts är mycket större än antalet våldtäkter under bosnien kriget och därför Sveriges regeringen också bryter mot förbudet att inte genomföra brott mot mänskligheten. Ethnic clensing av svenskar och judar (orsakade av mena-importerten) är också ett brott mot mänsligheten. Och vad säjs om svenskarnas rätt till sitt eget kultur – det som politikerna säjer ni inte har. Men som du kan gissa, ja det finns ett FM avtal om svenskarnas kulturrättigheter.

    Orättvisor mot soverenitet är inget nytt. I krekiska ön Melos utspelade ett berömt, och lika orättvis krig som i Ukraina, mellan Aten och Melos ungefär 2500 år sedan.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Melos#The_Melian_Dialogue

Kommentera