SD är klimatförnekare och foliehattar

VALET 2022. Fler partier ansluter sig till kritiken mot SD-ledaren Jimmie Åkessons partiledarutfrågning i Sveriges Radio, där han bland annat sa att ”fler dör av kyla än värme”.

–Det är ju den typen av argument som man hör från foliehattar på internet, säger klimatminister Annika Strandhäll (S) till Aftonbladet.

Även C-ledaren Annie Lööf sågar Åkessons utspel.

”Klimatförnekaren har talat. Fossilhögern måste komma in i matchen”, skriver hon på Twitter.

MP-språkröret Per Bolund har tidigare sagt att utfrågningen var ”som att höra dumheten tala”.

-Pettersson säger att det är tur någon är nykter. Det verkar inte Bolund, Lööf och Strandhäll vara.

Jimmie har rätt, c:a 20 gånger fler människor dör av kyla än av värme. Åkesson sa också att klimatet inte blir ett dugg bättre för att Sverige har 30 procent reduktionsplikt när EU har 6 procent. Det blir bara dyrare för svenskarna. SD tycker vi ska satsa där vi är bra, på teknik, och inte plåga oss själva.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “SD är klimatförnekare och foliehattar

 1. Det som är farligt för dom andra partierna är när Jimmie säger något, så vet
  dom att det är verkligheten som ligger bakom, och just Verklighet är svårt att
  hantera för vaneljugarna i dom andra partierna !

 2. Att bli benämnd Foliehatt av sådana förmågor som Annika Strandhell och
  Annie Lööf blir väl närmst en fjäder i hatten, Annika är där nog inget hopp
  om, hon är som sitt EX, hopplös, när det gäller Annie Lööf är det väl främst
  för henne att försöka förminska konstigheterna i hennes parti att gasta över
  andras uttalande tror hon att allmänheten ska glömma alla konstiga figurer
  i hennes parti, Sorry Annie, vi ska hela tiden påminna dig.
  Fjanten Bolund är inte värd att kommentera1

 3. Kritisera gärna SD men ställ er sedan frågan vilka partier det är som bär ansvaret för skjutningarna, sprängningarna, bilbränderna, el och drivmedelspriserna, skol, polis och vårdkriserna, bristerna i pensionssystemet samt integrationskaoset!?
  När ni blivit på det klara med det, kan ni då säga -Så jävla bra dom har gjort det, dom förtjänar verkligen min röst vid valet i höst?

  5
  1
 4. Miljöpartiet har under alla valrörelser haft behov av att hitta någon fråga som draghjälp till deras 4%-dödsryckningar. Antingen är det sälar, isbjörnar eller att Grönland håller på att smälta bort. Eller som nu den s.k. klimatkrisen. Både center-pedofilerna, kommunisterna och såzzarna eldar på århundradets lögn för att rädda kvar de svarta miljö-mupparna. Det uppdiktade klimat- bedrägeriet är således bara det sista halmstrået de ängsligt tyr sig till trots att det bara är en metafor, skapad av de giriga globalisterna.

  Åkesson har haft rätt i allt hela tiden. Och han har naturligtvis rätt även denna gång !!!

  21
  1
 5. Nu när alla partier tycker att den Sverigedemokratiska invandringen Och integrationspolitiken är den rätta , blir de jätteglada när de hittar något de tror att Åkesson kan förlora röster på .
  Helt omedvetna om att deras mobbande är hans bästa valarbetare .
  Han har helt enkelt lurat upp hela gänget på läktaren .
  Det är inte långt borta att de maktkåta Sossarna ger Åkesson “an offer he cant refuse” .
  KOM MED OSS ÅKESSON . DU FÅR HAND OM INVANDRINGEN OCH KRIMINALITETEN , RESTEN KAN VI NOG KOMMA ÖVERENS OM .
  Ungefär samma upplägg som Annie Lööf gjorde i förra valet .
  Skit i väljarna , de glömmer så fort .

 6. Politikerna med gigantiskt storhetsvansinne tror som vanligt att svenska skattepengar ska rädda världen.

  30
 7. Har vi ett koldioxidproblem som påverkar klimatet, så beror det på Kina, USA och Ryssland i första hand. Sveriges utsläpp/capita är lägre nu än i början av 60-talet. Sveriges utsläpp/capita är mindre än hälften av exempelvis Kinas. Om Kina och Ryssland minskar sina utsläpp/capita till svensk nivå, så halveras nästan de globala utsläppen. Om Sverige skulle ha nollutsläpp, så skulle det inte någon som helst mätbar effekt.

  34
 8. Per, Annie och Annika tre dåligt pålästa “kärringar,” vi kan undvara i svensk sakpolitik, vilka styrs av ad hoc tankar.
  De kommer bittert få ångra sina sjukliga missfirmelser av Jimmie.

  35
  1
 9. Äntligen fick vi lite valrörelse, den ena gallskrikande satmaran efter den andra (och det inkluderar Bolån) gick unisont ut för att mobba den som hade rätt.

  58
  1
  • Kerstin, du har såååå rätt men det är politiskt självmord att ta upp frågan. Detsamma gäller skogsavverkningen och krav på åter plantering. Vidare kommer snart vattnet att bli en krisfråga.

 10. Jimmie Åkesson har ju helt rätt när han säger att fler människor dör av kyla. Enligt en omfattande studie som har genomförts av Institute for Health Metrics and Evaluation (vilket f.övr. är grundat av Bill & Melinda Gates), så avled t.ex. 2019 nästan fyra gånger så många människor på grund av kyla, jämfört med de som avled pga värme. Studien är minst sagt diger, och redovisas av den ansedda medicinska tidskriften ”The Lancet”. (lång text m. utförliga data):
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)01700-1/fulltext

  71
 11. Vem tillhör inte hellre fossilhögern om alternativet är pedofilvänstern ?
  Annie Lööf och Miljömupparna kan gapa om fossila bränslen men vem
  tror att Sverige skulle kunna göra någon skillnad så länge omvärlden kör på.
  Det enda ni kommer åstadkomma med er terrorpolitik är problem för människor att betala elräkningen och dessutom avfolka landsbygden.
  Ingen frisk normal människa tycker ni uppträder vuxet, nej bara extremt
  och omänskligt.

  75
 12. Klimathysterin drivs av ”sveda, värk och brännkärringar”. Finns ingen reson i diskussionerna. Följaktligen tas beslut som är ogenomtänkta och huvudlösa.

  70
 13. Annika Strandhäll kan ta och sätta på sig dumstruten och gå och ställa sig i hörnet.

  83
  1
 14. Klimatet kräver bättre representanter än de som nu står i kö för att visa sin välvilja samt trakasserar de som vill se klimatfrågan i ett bredare perspektiv än det svenska.

  Kan ett stopp för plastsugrör i Sverige rädda planetens klimat? Jag tror inte det..
  .
  Ett liv ala 1800 talet i Sverige gör inget positivt för det globala klimatet. Till våren vet vi hur många som frös ihjäl i Sverige vintern 22/23 pga dessa sk “planet räddare”.

  Det kanske varit bättre om allah dessa “planet räddare” ställt sig utanför kinesiska ambassaden i Stockholm och krävt att de skulle stänga ner några kolkraftverk. De kan dessutom åka dit med kommunala medel som buss och tunnelbana. Lyxen som tillgång till buss och tunnelbana finns inte på landet.

  74
 15. Det finns ingen som argumenterar i sak mot det Jimmie sa, alla motargument verkar handla om vad som eventuellt kommer att hända minst tio år in i framtiden. Att vi redan haft stigande temperatur sedan 80-talet utan att någon enda vällevnadsindikator pekat nedåt ignoreras helt. Bevisbördan ligger helt på dem som menar att kallt klimat, typ lilla istiden, är bättre.

  Ännu roligare är att i år så har ”alla forskare” ”hela tiden” varnat för torka. Förra året var det precis samma sak men med översvämningar.

  När skall de ge sig. Precis som Jehovas vittnen måste de kasta in handduken till slut.

  64
  1
  • Jorden går under vart 10:onde år. Jag tror jorden gått under 5 gånger nu så det gör säkert ingenting om jorden går under några gånger till.

   71
  • ” Bevisbördan ligger helt på dem som menar att kallt klimat, typ lilla istiden, är bättre.”
   Det är väl inte någon som menar att lilla istiden är bättre? Däremot finns det tecken som tyder på att vi är på väg dit.
   Mer CO2 och värme, i rimlig mängd, har bara varit positivt.

 16. Ska dessa dårar argumentera mot Elsa Widding sen 😂.
  Globalist sekten möter verkligheten.
  Det blir spännande debatter till valet.

  83
  1

Kommentera