Befälhavaren avslöjade Wagnergruppens tillhåll

UKRAINA. Den ökända privatarmén Wagnergruppen har fått liknande uppgifter som de andra förbanden i ryska armén, enligt den brittiska underrättelsetjänsten.

Den ukrainska försvarsmakten uppges ha träffat Wagnergruppens högkvarter, i staden Popasna i Luhansk-regionen, med raketartilleri.

Wagnergruppen är Vladimir Putins privata nazistarmé

Bilder som publicerats av ukrainska medier ska visa förödelsen efter träffen. Ukrainska Pravda skriver, med hänvisning till Radio Svoboda, att Wagnergruppen har bekräftat attacken på sin Telegramkanal.

Samtidigt kommer uppgifter att Wagnergruppens tillhåll avslöjats av ett ryskt befäl, Sergij Sereda.

Enligt Pravda publicerade Sereda 8 augusti ett inlägg på Telegram där han besöker högkvarteret.

”Anlände just till Popasna och stannade vid PVK Wagners högkvarter. Det var familjärt och vi drog rövarhistorier”, skrev Sereda i inlägget.

Sereda publicerade flera bilder, varav en ska visa adressen till närmsta skyddsrum.

Amerikanskfinansierade Radio Free Europe uppger att de byggnader som syntes på Seredas bilder är de som träffades i attacken – men reserverar sig för att det inte är bekräftat att det var Wagnergruppens högkvarter.

Sereda raderade efter attacken sitt inlägg på Telegram.

Bilder från Seredas besök och den efterföljande förödelsen har delats på Twitter av Bellingscat-journalisten Aric Toller, som konstaterar att bilderna visst var mycket lätta att geolokalisera för den ukrainska försvarsmakten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Befälhavaren avslöjade Wagnergruppens tillhåll

 1. OCH blev lite OT men…. vissa källor hävder att Ryssland skjutit på KKV som det skyddar….. kan Ryssland ha skjutit på dessa förläggningar osså…. Redan i fredstid, ja förutom USA´s alla krig, har MSM´s beskrivning av verkligheten lämnat en del i övrigt att önska….. Att EU stänger kanaler mot Ryssland gör ju att EU äger berättelsen…. just saying för i krig kan man int lita på en enda…….

  2
  1
 2. Annars har Wagnergruppen hittills framgångsrikt övertagit västländernas verksamheter i Syrien, Libyen, Mali, Algeriet, Mozambique. Ryssarna har lärt sig av misslyckandet i Afghanistan. I nämnda länder, så är makthavarna nöjda med samarbetet med Ryssland och kastar ut västländernas militära ”rådgivare”.

  7
  6
  • ”Ryssarna har lärt sig av misslyckandet i Afghanistan.”
   Vi märker det.
   Puttes terrorister kör med samma taktik som deras farfädrar gjorde.
   Puttes förluster i Ukraina är idag runt 160 000 man varav över 40 000 döda på sex månader jämfört med 15 000 döda på 10 år i Afghanistan.

   När ska du börja hålla dig till sanningen?

   7
   5
   • Förluster under pågående strider är lite svåra att precisera och som an en ren tillfällighet presenterar varde sidan förlusterna…. fast den andra sidans förluster… jaa och USA´s angrepp på Irak krävde 1 miljon döda dock all inclusive soldater och civila…. fast även dessa siffror varierar beroende på källa vad som däremot är utanför allt tvivel är att det fanns inga WMD i landet….. Korea, Vietnam, Afghanistan 20år.. sedan vad är det för fantasier rörande Afghanistan 15.000 ryska då bara För totalt dödade flera hundra tusen under 20år…. …..

    5
    1
   • Konstigt att ryssen fortsatt avancerar i Ukraina med de förlusterna.
    Man har som du kanske redan vet inte mobiliserat någonting utan kör med delar av de stående styrkorna omkring 200000 man.
    Enligt dig har man alltså tagit 80% iga förluster men likväl så går man framåt, långsamt visserligen.
    Med tanke på att ukrainarna nu är inne på sin 7:e eller kanske den 8:e mobiliseringen så undrar då jag, hur stora är då inte deras förluster?

    2
    1
  • Roland, varifrån har du fått att Wagnergruppen är framgångsrika? Länka gärna…

   Trots att privata militära företag är förbjudna i Ryssland får Wagnergruppen gå Putins ärenden på främmande mark, även i Ukraina.

   Klarar inte den ryska militären av sitt uppdrag?

   Är det ryska folket som finansierar legosoldaterna genom medel som oligarkerna stulit?

   6
   2
 3. Apropå lite whataboutism så är det oerhört många invandrare i annonser. Det brukar beskrivas som ”normalisering” av deras utseenden i vårt Svenska samhälle.
  Men, xxx, hbtq och feminister vet makten med att endast konsumera av de som tycker rätt. Det blir som en utpressning:
  – Du ska tycka som vi bestämmer, annars köper vi inte det du säljer!
  För producenterna blir det skillnad mellan liv eller konkurs, de väljer att så kraftigt som möjlig visa att de är politiskt korrekta. Om producenten inte böjer sig så kommer snabbt ett konkurrerande företag att kapa andelar och med draghjälp från media. Jag gissar många företag gör det mot sin vilja!

  Köp svenskt av svenskar så långt det går!
  Gör aldrig affärer med invandrare förrän de bevisat sig vilja räta in sig i svenska systemet.

  22
  2
 4. Hmm. Var detta ett misstag eller kan det vara så att det finns vissa inom den ryska krigsmakten som tycker illa om Wagnergruppen? Det borde ju vara uppenbart att det spridande av viss information kommer att få konsekvenser.

  27
  2
  • Jaa hur går kriget för Ukraina? Många tecken tyder på att de trots en massiv support, flera ggr den svenska försvarsbudgeten, verkar man inte vinna tillbaka någon terräng….. Ukraina har tillsammans med många länder drivit tesen att ”Man ska strida till sista Ukrainare” …. nu försöker man vinna ett antal hektar kring ett KKV och 2 VKV stora och tydliga mål…. och inga hinder att skjuta från norr ifrån, Ukraina där ja, MEN om dessa anläggningar skadas i märgen är det en rusk…. konstigt att Ryssland har kunnat skydda dessa i ett typ halvår redan Sedan att plötsligen har IAEA en organisation som har Tjernobyl i färskt minne och bara 30mil ifrån efter ett halvår är märkligt…. Naturligtvis skulle de förnuftiga i världen sagt redan från dag 1. Detta är ett högriskprojekt och dessa anläggningar måste skyddas… direkt… hörde inget om detta förrän 500miljarder gått upp i rök…. Faktiskt vem man tycker gjort fel i detta är det verkligen frågan om väst gjort rätt….

   4
   1

Kommentera