MP = Mediernas Parti

Det rådde närmast hallelujah-stämning på SVT när Novus senaste opinionsmätning publicerades i veckan och varför inte? Miljöpartiet kravlade sig över riksdagsspärren och Miljöpartiet är som de flesta nu inser, SVT:s favoritparti.

Både Rapport och Aktuellt vevade nyheten i sina sändningar och studio-reportrarna var märkbart rörda över resultatet. Propagandan ser ut att ha lyckats.

Som grädde på moset bjöd SVT:s morgonstudio in två välrenommerade SD-hatare i skepnad av Anders Lindberg (Aftonbladet) och Amanda Sokolnicki (DN) som ostört fick chansen att säga hur illa berörda de är över att SD kan komma att få ett inflytande i paritet med deras väljarstöd. Inte bara det. De bägge orerade också över att Moderaterna tappar till Sverigedemokraterna p.g.a. att M numera ser SD som ett parti man inte längre kan stänga ute.

Att Socialdemokraterna tappade 1,1 procentenhet beror förstås på att många sossar ger miljöpartisterna stödröster för att de ska räddas kvar i riksdagen. Detta enligt Anders Lindberg.

Så publicerar SIFO sin nya mätning och som slår en del av herr Lindbergs och fru Sokolnickis teser i kras.

Novus augusti 2022

SIFO augusti 2022

SIFO:s mätning visar att sossarnas ras fortsätter och att miljöpartisterna ökar. Fast SIFO visar också på att M ökar och SD minskar, alltså tvärtemot trenden i Novus mätning. C som ökade hos Novus, minskar hos SIFO.

Det måste vara lätt att vara journalist och vara inbjuden som expert för att analysera väljaropinionen. Dra till med egna slutsatser och du kommer undan med dem.

Enligt Lindberg och Sokolnickis slutsatser beror S ras på att deras väljare stödröstar på Mp, inte på att partiet för en usel politik. Hmmmm….

9 thoughts on “MP = Mediernas Parti

 1. Detta är självklart manipulerade siffror, liksom valet 2018. Där låg MP klart under 4 % och SD hade cirka 24 %. Då havererade datorn och var borta en halv timme. Sedan kom siffrorna åter SD hade 18 % och MP över 4 %. TROR NI VERKLIGEN ATT DETTA GICK RÄTT TILL? ALDRIG. Sverige är idag helt korrupt, det borde alla inse, ledda av sossarna.

  • Jag tror inte det förekommit något valfusk som påverkat valet. Enskilda har säkert fuskat här och där men då från alla håll och inte bara S. Jag tror att dom allra flesta valförrättarna är hederliga.

   1994 45,3 procent
   1998 43,2
   2002 39,8
   2006 35,0
   2010 30,7
   2014 31,0
   2018 28,3

   Om sossarna fuskat hade valresultaten inte sett ut som dom gör.

   • Petterssons är realistisk, svävar sälla eller aldrig ut i olika konstiga teorier.
    Tex vaccin och Ryssland och valfusk här hemma och i USA.

 2. En sak jag undrat över är varför inte SVT i ett av nedre hörnet har
  MP och S. V loggor? Dom kan ju ändå inte förneka att det är i
  dessa partier dom har sina sympatier? Kan idag även utökas med C .

 3. Tror inte ett dugg på någon av dessa så kallade mätstationer, där Svensk
  Media är inblandad är det mesta falsarier och lureri!

  Varför får vi inte tillgång till det Norska oberoende institutet idag ?

  16
 4. Ett smakprov på hur vår putininspirerade publik service fungerar .
  Ju närmare valet vi kommer blir vi matade med positiva siffror .
  Om invandringen , arbetslösheten , kriminaliteten , inflationen .
  Allt i syfte att vilseleda etniska Svenskar .
  Invandrarna är redan klara med några bidragshöjingar .
  Som vi röstar får vi leva .

  20
  1
 5. *God ton”
  Det blir svårt för en person som är arg och förbittrad, som känner sig undanskuffad och utan tro på framtiden. Som ser att andra får chanser som han/hon själv inte kan ta.

  6
  3
 6. Det finns de som önskar att Sverige försvinner och helst så snabbt som möjligt. Trots allah varningar verkar det som (MP) får ytterligare en chans att förgöra Sverige. Eller är det rysk manipulation vi ser i mätningen?? Att folket på SR/SVT jublar vet vi. Bara den egna verkligheten skall ut till folket.

  SOM MAN RÖSTAR FÅR MAN LEVA!!!

  39
  1

Kommentera