Framgång för president Joe Biden

UTRIKES. USA:s representanthus har godkänt president Joe Bidens massiva reformpaket värt motsvarande över 7.500 miljarder kronor, rapporterar amerikanska medier. Därmed har båda kongressens kammare gett grönt ljus till paketet, och nu återstår bara för presidenten att skriva under innan det vinner laga kraft.

Joe Biden Foto: Gage Skidmore

Paketet, som rör sjukvård, klimat och skatter, är en enorm politisk seger för Biden, syftar bland annat till att sänka utsläpp och minska kostnaderna för läkemedel. Det är den största investeringen i klimatarbetet i USA:s historia, och den största omvälvningen i amerikansk vårdpolitik sedan Obamacare. Representanthusets 220 demokratledamöter röstade för, och de 207 republikanerna röstade emot.

Bidens reformpaket, kommer få stor effekt på läkemedelsindustrins prissättning, rapporterar CNBC.
Den nya lagstiftningen beskrivs som en ”historisk expansion” av sjukvårdssystemet Medicares makt gentemot läkemedelsjättarna. Medicare får möjlighet att förhandla priser på vissa läkemedel och kommer kunna straffa de som inte följer reglerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Framgång för president Joe Biden

    • Bidens stöd är väl snarare under 40 procent.
      Och att slösa pengar på en påhittad klimatkris är väl inte särskilt smart, snarare lika hjärndött som hela karln.

Kommentera