SD tillför för de vill byta regering

VALET 2022. Liberalernas ledare Johan Pehrson utfrågas om regeringssamarbetet – som partiet hoppade av – i Sveriges Radios Ekots partiledarutfrågning. Varför drev L igenom borttagandet av värnskatten, vilket enligt Ekot innebar en förlust på sex miljarder kronor för staten, när pengarna hade kunnat läggas på till exempel fler lärare. – Skatt på arbetet är ett gissel om man vill ha ett starkt och växande Sverige, säger Pehrson.

Johan Pehrson

Enligt Pehrson vill partiet se ytterligare ett jobbskatteavdrag, och minska skatten för de med låg- och medelinkomster. – Det är i sådana fall en koppling direkt till att man ska hantera den kostnadskris och den inflation som möter människor i dag av olika skäl.

L kan inför det här valet tänka sig att samarbeta med SD, däremot vill Pehrson inte svara på vad partiet tillför: – Kalla fakta är att de tillför att SD tillför att de vill byta regering. De är tydliga med att Sverige behöver en ny regering. Vi har haft åtta år med socialdemokraterna som inte löst problemet.

Förutom att leverera mandat menar Pehrson att partiet tillför kraft och vilja att förstärka den svenska kriminalpolitiken, vi är även överens om skolan, energipolitiken m.m. men det finns områden där vi inte är överens. Men L har en röd linje: SD ska inte sitta i regeringen.

En fråga som L tycker olika i jämfört med SD och KD är frågan om ”pappamånader”. L vill att det ska finnas tre månader som är tillskrivna pappan, vilket KD och SD inte vill. – Jag lovar att jag ska slåss med all den kraft som jag har, säger Pehrson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “SD tillför för de vill byta regering

 1. Kan Sveriges radios ekoredaktion svara på hur många lärare stoppad massinvandring hade räckt till. Hur många lärare pengarna till EU:s coronafond hade räckt till, för inte att tala om SIDA:s budget och Sveriges avgift till FN.

 2. Här något parti någonsin dominerat politiken så som Sverigedemokraterna ?
  Nu är det inte längre partiets åsikter som ligger dem i fatet .
  Nu låter nästan alla partier som SD .
  Nu är det bara kampen om de välavlönade jobben det gäller .
  Vill vi ha politiker utan egen politik som bara pratar skit om sina meningsmotståndare , så är valet enkelt .
  Sossarna i Sörmland ska ta bort vårdköerna den 11 september , valfläsk . Tror fan det .
  Vi önskar dem lycka till . Att tro att köerna kan trollas bort bara för att det är val är magstarkt. Men det är nog en och annan som går på den finten.
  Vill vi ha skjutningar varje dag så är vi på helt rätt väg .
  Att Sossarna som har ställt till allt ska kunna rätta till allt , tror jag inte på .
  Vill vi svälta och frysa i vinter ska vi hälsa MP välkomna in i värmen .
  Själv tror jag att det behövs en riktigt seriös kursändring .

  19
 3. Problemet för M och KD om SD inte sitter i regeringen är att det kommer bli mycket mer SD politik eftersom det kommer bli kravet för att få rösterna.
  Vilket inte är ett dugg negativt för SD.

  18
 4. -”SD skall inte sitta i regeringen”. – Kan någon enda partiledare i sjuklövern svara på VARFÖR dom inte skall få sitta i regeringen? Dom bara tjatar om sina röda linjer som rabblande papegojor. Jag vill ha ett vettigt svar och inte någon fladder om rötter osv. (Förlåt, ”vettigt svar”, jag begärde nog för mycket där)

  36
 5. Den som funderar var de politiska partierna befinner sig, eller i vart fall deras väljare 2018, kan se här: https://politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/

  Enligt denna undersökning ha SD det bredaste stödet på vänster – högerskalan samtidigt som man är tryggt TAN-förankrad. TAN står för Traditionell, Auktoritär och Nationalistisk i motsats till GAL som står för Grön, Alternativ och Libertär/Libertariansk. Att Fi, V och MP skulle vara Libertär/Libertariansk är dock rena nyset. Resultatet av MP:s politik är allt annat än grönt. Det är en röd-grön sörja.

  19

Kommentera