Regeringen vill slopa höjning av drivmedelsskatten

VALET 2022. Den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten bör stoppas tillfälligt, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4. Damberg menar att det inte är läge med höjda skatter när Sverige går mot kärvare ekonomiska tider.

Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skedet, säger Damberg.

Regeringen har tidigare föreslagit att reduktionsplikten för bensin och diesel pausas för 2023.

-Pettersson noterar att det är en månad till valet och att finansminister Mikael Damberg inte nämner att tre veckor efter valet den 11 september ska skatten på bensin och diesel höjas med 1,31 kronor per liter. Nuvarande skattelättnad är bara tillfällig och tvingades igenom av oppositionen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Regeringen vill slopa höjning av drivmedelsskatten

 1. J-vla svin!

  Indexuppräknat bensinpriset varje år, kohandlat med Preem och maxat reduktionsplikten, lagt ned fullt fungerande kraftproduktion (och detta i samma elområde som landets huvudstad!)..

  Allt för att tillgodose kravet från ett verklighetsfrånvarande stolleparti till regeringspartner så att man kan behålla makten.

  ”Vi gör alltid det bästa för Sverige”. Nej, ni gör alltid det bästa för Socialdemokraterna. I det ingår att blåljuga era väljare rakt upp i ansiktet. Om det så innebär att man kör ett fungerande land rätt ned i botten.

  Rep och lyktstolpe börjar kännas som lämplig metod för ansvarsutkrävande för dessa människor. Ursäkta hårda orden men sådan illvilja, jag skulle till och med kalla det ondska, måste mötas hårt mot hårt. Det handlar om vår framtid, vår välfärd. Vårt hem Sverige.

 2. Tror inte det är av ren skam,de låter prishöjningen fördröjas till efter Valet !
  Tjänar som Staten c:a 10:- per liter enbart i skatt idag,kan de ju klara sig en månad utan de planerade ytterligare 1:31…

 3. -Nu ja!
  Men det lär låta annorlunda efter den 11e september och dårarna får sitta kvar på tronen!

 4. En utebilven och påtänkt skattehöjning är för dom efterblivna socialisterna alltså en skattesäkning…
  Det ska vara en socialist för att komma på något sådant för att försöka förleda och lura oss arma skattebetalare!
  Bara käften men utan byxor!

  17
 5. Är det inte snart dags att MSB börjar dela ut gasmasker? Stanken från allt socialdemokratiskt valfläsk ligger tung över konungariket.

  23
 6. Precis vad Maggan sa om samma sak för några år sedan
  Vi vet hur det gick och det blir nu en repris.

  21
 7. Att det kommande valet inverkar på beslutet, är naturligtvis otänkbart. Kom ihåg att efter valet är det fyra år av ”fritt fram” för sossepatrasket, om katastrofen är framme!
  Förtidsrösta inte!!!

  26

Kommentera