Bidens reformpaket godkänt

UTRIKES. USA:s senat har godkänt president Joe Bidens reformpaket värt över 700 miljarder dollar, motsvarande runt 7100 miljarder kronor, över en tioårsperiod, rapporterar amerikanska medier.

President Joe Biden

Omkring 430 miljarder dollar ska gå till initiativ för att minska utsläppen och sänka sjukvårdskostnaderna, skriver Wall Street Journal. Dessutom vill man höja skatterna för stora företag. Reuters kallar söndagens resultat för en ”enorm seger” för den amerikanske presidenten då reformpaketet kantats av interna strider.

Reformpaketet fick ja i en första omröstning i senaten i går, med siffrorna 51 för och 50 emot. Även dagens omröstning slutade på samma sätt, och vicepresidenten Kamala Harris stod för utslagsrösten, skriver Reuters.

Reformpaketet måste nu gå igenom i representanthuset vilket troligen inte blir några problem eftersom demokraterna har majoritet dör och sedan signeras av presidenten själv, innan det verkställs till lag.

-Pettersson undrar om inte Joe Biden är underskattad. Han verkar få en del saker gjorda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bidens reformpaket godkänt

  1. Ett sjunkande skepp vem/vilka har lajvat isberget? Jaa iunte är det POTUS45 för det mesta under hans tid är reverserat…. MEN läste att långt inne i något alster påstods att man tänkte stänga gränsen mot Mexico…. att fortsätta bygga staket och murar (som sossarna säger) hade gett poäng om man fortsatt ja t.o.m. ökat takten…. att göra saker för sent inte bara försenar utan fastmer talar om att man har otroligt små händer…. man har…

Kommentera