Kina har genomfört en simulerad attack mot Taiwan

UTRIKES. Taiwan anklagar Kinas militär för att ha simulerat en attack mot landets huvudö, enligt Reuters.

Taiwans militär säger i ett uttalande att man på lördagen observerat flera kinesiska flygplan och fartyg i Taiwansundet, och säger att man tror att de simulerade en attack mot huvudön.

Kina har under veckan satt in stridsflyg och stridsfartyg i stora övningar nära Taiwan där man även använt skarp ammunition.

USA:s representanthus talman Nancy Pelosi besökte tidigare i veckan Taiwan under en rundresa i Asien.

Mobiliseringen beskrivs som ett svar på talman Pelosis besök i Taiwan, som Kina anser som sitt eget territorium.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kina har genomfört en simulerad attack mot Taiwan

 1. Det var korkat gjort av Pelosi. Hon borde ju ha tänkt på alla de människor som lever i Taiwan. Det är de som får leva med den kinesiska pressen på sig, inte någon amerikan. Och det finns olika versioner varför hon valde att landa i Taipei. Under de 24 timmar som hon var där träffade hon ledande personer i elektronikbranschen, framför allt integrerade kretsar. Samtidigt har hennes man investerat stora summor i just sådan industri. Jag menar, om jag far dit för att visa mitt stöd för demokratin är väl industrimagnater det sista jag skulle tala med. Men jag är inte amerikan, som tur är.

  7
  3
  • Mycket kan man beskylla Pelosi för men hon har alltid kämpat för demokrati och frihet.

   Peter, vet du att Pelosi arresterades i Peking, Kina 1991 för att hon demonstrerade mot mördandet av tusentals kinesiska ungdomar på Himmelska fridens torg 1989.

   Damen är 82 år och att hon skulle åka till Taiwan för att prata om integrerade kretsar är lika idiotiskt som dina övriga kommentarer.

   2
   2

Kommentera