Medellivslängden i Afrika ökar

BEFOLKNINGSÖKNING. Medellivslängden i Afrika ökade med tio år mellan 2000 och 2019, från 46 till 56, uppger världshälsoorganisationen WHO:s Afrikakontor enligt AP.

Det är dubbelt så mycket som den globala genomsnittsökningen, fem år, under samma period.

Trots framstegen återstår mycket att göra, poängterar WHO:s assisterande regionchef Lindiwe Makubalo, och understryker att medellivslängden fortfarande är klart lägre än det globala genomsnittet på 64 år.

Om inte länder stärker och investerar i utvecklingen av sjukvårdssystem […] kan dessa vinster i medellivslängd lätt gå om intet, säger Makubalo.

-Pettersson säger att det viktigaste för Afrika är att skaffa färre barn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Medellivslängden i Afrika ökar

 1. Man lever på nåder. Förra veckan var det nära att det gick rakt åt helvete. Jag höll på bli överkörd av en sådan där elektrisk sparkcykel. Jag gick på trottoaren och skulle just till att gå in i porten. Det var på håret att det hade blivit pärleporten för mig. Och inte stannade faenskapet.

  I dag såg jag två stycken sådana maskiner uppställda på en handikappparkering. Hur korkad får man vara på en skala?

  Jag har sett att det finns bromsskiva med hål i där bak. Om man sätter strappar genom hålen kan man räkna med att de kör ihjäl sig? Eller bromsar det bara farten. Jag tar inget extra för att sänka medellivslängden för dessa dårar.

  23
  1

Kommentera