Kina har kränkt Taiwans territorium

UTRIKES. Kinesiska militärövningar har kränkt Taiwans vatten och luftrum, uppger Taiwans försvarsdepartement på onsdagen enligt AFP.

Kinesiska flottans enda hangarfartyg. Bilden från 2018.

– Det här är ett irrationellt agerande för att utmana den internationella ordningen, säger utrikesdepartementets talesperson Sun Li-fang.

Kina utför flera militärövningar runt Taiwan som i princip är omringat sedan den amerikanska talmannen Nancy Pelosi landade i Taiwan på tisdagskvällen.

-Pettersson säger att Kina likt Ryssland tror att dom kan diktera villkoren för svagare grannar. Kinas president Xi Jinping borde lugna sig lite och följa FN:s lagar som de flesta gör.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kina har kränkt Taiwans territorium

  • Usa har inte provocerat Kina. Pelosi har all rätt i världen att besöka och visa stöd för Taiwan.

   Den demokratiska världen ska inte behöva visa respekt för en diktatur och diktator som börjat sin valkampanj.

   Taiwan är i praktiken självständigt och demokratiskt.

   Väst gjorde ett misstag när många trodde att Kina skulle öppna sig när de fick göra affärer, fick OS, osv. det har bara blivit värre…

  • Pelosi besökte republiken Kina. Om de ockuperade områdena på fastlandet anser det provocerande så må det vara hänt. Varken USA eller Kinas legitima regering kan ta hänsyn till det.

 1. Nej diktatorsvälde är knappast ett önskvärt folkstyre någonstans. Det är möjligt att det kan finnas sällsynta undantagstillstånd där det kan vara befogat under en kortare övergångstid. Att med hot om våld och död tvinga på ett annat land en politisk boja av främmande kultur är handlingar, som världen aldrig ska acceptera. Förresten har nog aldrig kommunismen förstått värdet av yttrandefrihet och fri företagsamhet. En kommuniststat känner alltid hot ifall någon av deras medborgare inte gillar kommunismen. Hoppas kommande svenska val får betydelse och att väljarna vaknat.

 2. Kina har en stor befolkning alla har inte en enhetlig politisk inställning.vissa stödjer det kommunistiska partiet och andra det marknadsinriktade partier som Xi sympatiserar med. USA vill ha igång ett storkrig för att knäcka Kina ekonomiskt och för att rädda sin egen petrodollar. USA stödjer kommunistpartiet för att splittra Kina politiskt och det finns folk där som ser till sin egen vinning och girighet Xi gör rätt att inte börja kriga då dom kan knäcka usa ekonomi via andra vägar.

  9
  16
 3. Dumskallekommunisterna gör en höna av en fjäder. Risken är att demokratiena flyttar hem eller förlägger sin verksamhet till vänliga demokratiska länder vilket är betydligt bättre för miljön. Vad kostar Putins vansinniga ondska för världen?

  19
  6
 4. Ha ha ha, vilken respons. Mycket hårda hotfulla ord innan och sedan detta! Fega kineser som snabbt och på avstånd kränker deras luftrum. Kineser är fega jävlar. De vet att de förlorar i allt de ger sig in i.

  Vi har en värdelös regering, men kineserna har ännu sämre.

  33
  7

Kommentera