Stenevi sprider felaktigheter om svenskarnas utsläpp

VALET 2022. I gårdagens Aktuellt debatterade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi och Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz.

Märta Stenevi i Aktuellt

Rubriken för debatten var: Klimatmålet: Vilket är individens ansvar?

”Märta Stenevi, Sverige är inte ens en droppe i havet hör vi från en kvinna här (i inslaget red.anm) jag tror att Sverige står för ett par tiotals procent av de globala utsläppen av växthusgaser. Vad är ditt svar till till den här kvinnan om hennes agerande har någon påverkan alls”, inleder Aktuellts reporter med att fråga.

Märta Stenevi svarar: ”Allt vi gör har betydelse och en sak som bör vara väldigt tydlig i det här läget är att vi inte befinner oss mitt i utan i början av en klimatkris och det vi såg i inslaget innan med översvämningarna det är det vi kommer att se accelerera om vi inte klarar av att minska utsläppen. I Sverige har vi väldigt höga utsläpp per person och skulle resten av världen släppa ut i samma takt som vi gör skulle vi ha långt mycket större problem än vad vi har idag så vi har ett väldigt stort ansvar att göra det vi kan. Alla, precis alla, måste göra vad de kan för att minska utsläppen”.

Men Sverige har inte väldigt höga utsläpp per capita. Tvärtom är svenska folkets utsläpp väldigt låga.

Det visar till exempel Världsbankens index över utsläpp per capita som redovisas av Utrikespolitiska Institutet. Där hamnar Sverige långt ned i fältet med en utsläppskvot på 3,2 ton koldioxid per person.

Även sajten Ourworld in data index för 2020 (bilden) visar att Sverige har låga utsläppskvoter per person i jämförelse med andra länder och världsdelar.

Läs vidare…

-Pettersson säger att en avgörande orsak till Sveriges låga utsläpp är att elproduktionen i Sverige domineras helt av koldioxidfri vattenkraft och kärnkraft. Dessutom har hela det svenska energisystemet allt mer frångått användningen av fossila bränslen.

Märta Stenevi (MP) borde sprida fakta i stället för att avbryta den som vet vad hon talar om.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stenevi sprider felaktigheter om svenskarnas utsläpp

 1. Importen av människor från hela världen, hur påverkas våra utsläpp av den??
  När man ser hur där ser ut i många av dessa länder, så tror jag inte att bara
  för att dom flyttar till Sverige så blir där inte små Miljöpartister av dem, en del
  av dem fortsätter säkert att skita ner klimatet?

  Herr Stenevis flotta BMW 2 st är kanske inte heller av dom mest miljövänliga,
  men det lotsas inte Märta om!

  13
 2. Klimatextremismen är ett särintresse, för de, å huvudets vägnar, mindre bemedlade!
  Öppna mentalsjukhusen igen!

  24
 3. Hon storljuger. Din lista stämmer inte heller riktigt. På din lista ligger Sverige på plats 38, på den jag har sett ligger Sverige på plats 63. Flera länder som ligger i topp saknas i din lista. Bland annat Qatar, Bahrain m.fl. De Gröna Khmererna lägger till de utsläpp som orsakas i de länder vi importerar från och lägger de utsläppen på oss. Samtidigt ”glömmer” man att räkna bort vår exportindustris utsläpp.De Gröna Khmererna säger tillsammans med lögnarna på SVT att det är 9 ton/capita och år. Om nu just Sveriges utsläpp är så viktiga så borde man kanske ta med att den import av ”flyktingar” som De Gröna Khmererna är så glada i orsakar 18 miljoner ton extra utsläpp/år. Få ihop den ekvationen Stenevi. Med det rymliga samvete den damen verkar ha, så kanske det går.

  29
   • Ok! Då är i alla fall Sverige långt mindre ”skyldiga” än vad Stenevi, resten av De Gröna Khmererna och SVT/SR och MSM ljuger om.

 4. Hon tycker vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss.
  Och på den meningen bygger hon sina uttalanden, sanna som osanna. Allt som innebär konsumtion av energi, produkter, mat och tjänster vill hon minska. Det vi minskar kan fattigare länder få istället.

  Det är samma resonemang inom media och flera andra partier.
  Låter det obegripligt tycker du?
  Ha i så fall den meningen i bakhuvudet när du läser om neddragningar i sjuk/äldrevård, skola, vikarier, barnomsorg, vägunderhåll, energiproduktion, nyetableringar av tillverkande företag, civilförsvaret, militär osv. Ha den meningen i bakhuvudet när du hör om bidrag till invandrare och att riksdagen vet om att en del av bidragen går till hemlandet. Ha den meningen i bakhuvudet när du hör om bistånd, SIDA och all annan hjälpverksamhet i andra länder. Ha den meningen i bakhuvudet när du hör om gamla fattiga i sverige, hemlösa svenskar. Ha den meningen i bakhuvudet när du Inser att tiggarnas närvaro i Sverige ska vänja oss att ha det sämre.

  För att genomföra en sådan kupp krävs massor med aktivister i maktens korridorer som mobbar bort de som inte är med i den kuppen. Aktivister som i hemlighet tränar på att bli bra på att mobba. Aktivister som på basen av fördomar om att vita heterosexuella män är fienden och därmed är politiskt korrekta att mobba.

  40
 5. Märta kan väl börja leva som hon lär och se till att mannens Bensin och dieslbilar byts ut mot batteri bilar då? Och läste att hon lagt betong på uppfarten till sitt hus.. de var när man inte ville förnya brytningen på Slyte

  40
 6. I takt med att mentalsjukhusen lades ner i Sverige ökade miljöpartiets medlemmar under 1980- och 1990-talen!

  38
 7. Hon är väl inte känd för att hålla sig till fakta, Hade nog kvalificerat sig som sosse

  55
  1
  • Om de gröna khmererna håller andan tillräckligt länge så räddar man det svenska folket. Tio minuter minst tror jag räcker. 🙂

   45

Kommentera