Första fartyget med spannmål har lämnat Odessa

UKRAINA. Ett första fartyg med spannmål har lämnat den ukrainska hamnstaden Odesa nu på morgonen, uppger en ukrainsk minister enligt EUobserver.

Hamnen i Odessa

Fartyget, Razoni, går under sierraleonsk flagg och ska färdas till Libanon. I lasten finns majs. Ytterligare fartyg uppges följa genom de upprättade maritima korridorerna, enligt Turkiet.

Problemen att exportera ukrainskt vete har förvärrat den globala matbristen, eftersom Ukraina i vanliga fall är en av världens största leverantörer.

Razoni

-Pettersson tror att världens behov av spannmål från Ukraina är överdrivet. Bara några procent av den totala produktionen kommer från Ukraina. Det hindrar inte att enskilda länder kan drabbas hårt samt att det kan bli brist på vissa grödor på en del marknader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Första fartyget med spannmål har lämnat Odessa

  1. Jag tror att i det ryssvänliga Nato-landet Turkiet så stoppas lasterna då de ska tillåtas kontrolleras innan vidare avfärd , sannolikt hittar de fel på ALLA skeppslaster och då får de inte åka vidare.. .

    Skeppslasterna kommer sedan på ett eller annat sätt delas upp till Turkiet och Ryssland !

    2
    4
  2. Femton procent av världens produktion av korn kommer från Ukraina. I sin mest förädlade form är det grunden i drycker som jag tror både jag och Pettersson uppskattar.

    #räddamaltennu

    12
    3

Kommentera