Ukrainas visuella bevis är starkare än Rysslands

UKRAINA. De tillgängliga visuella bevisen från den dödliga fängelseattacken i staden Olenivka i Donetskregionen är till Ukrainas fördel, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW, Institute for the study of war, i en uppdatering.

Ett 50-tal personer dog i attacken som skedde i det ryskockuperade området. Därefter har länderna beskyllt varandra.

ISW har gått igenom bildmaterial från platsen och jämfört med den typ av skador som ländernas respektive vapen kan förväntas åsamka.

”Och tillgängliga visuella bevis verkar stödja det ukrainska påståendet mer än det ryska, men ISW kan för närvarande inte självständigt bedöma attackens karaktär eller vilken part som är ansvarig”, skriver tankesmedjan.

Flera av de dödade krigsfångarna tillhörde Azovbataljonen som har stridit för Ukraina i kriget. Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj beskriver attacken som ett ryskt krigsbrott.

Azovbataljonen har hamnat i centrum för Putins propaganda. De i Väst, som på svag grund svartmålat dagens Azovregemente, har ett delansvar för att ha möjliggjort den humanitära katastrofen i Mariupol.

-Pettersson vet inte vem som talar sanning men Ryssland började med att påstå att dom i Väst som trodde att Putin skulle beordra en invasion var hysteriska.

Märkligt nog verkar inte en enda rysk fångvaktare ha dött eller skadats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukrainas visuella bevis är starkare än Rysslands

 1. Klart att det är Ukrainas diktator som är ansvarig för robotbeskutningen av fängelset för att skrämma de ukrainska soldaterna. Se hur det går om ni ger upp och blir krigsfångar.
  Ryssarna har ingen som helst anledning att slösa en robot, vill de ha ihjäl ukrainarna så är det enklare att fängelset tar eld ock brinner ner.

  13
  36
  • Hur kommer det sig då att det inte finns några vittnen om artillerield eller inkommande raketer? Varför finns det inga dödade vakter, kratrar eller externa skador på byggnader bredvid fängelset så som utblåsta fönster?

   Du påstår att Ukraina skulle göra detta för att skrämma de ukrainska soldaterna. Vad skulle de tjäna på det? Ukrainare ger sig inte speciellt lätt till att börja med eftersom de vet att det är en säker dom till tortyr och antagligen utdragen död.
   Däremot gör detta att ukrainare hatar ryssar ännu mer och det ger de ryska soldaterna en motivering till att slåss i Kherson trots sitt underläge eftersom om de ger sig så kan de inte förvänta sig en bekväm vistelse i ett fångläger. Så vem tjänar mest på att mörda dessa 50 krigsfångar, Putte eller Ukraina?

   12
   5
 2. det är ingen ide att tjafsa om det är bara för ukriana att ge igen. det är högtid att ukriana flyttar kriget till ryskt terretorium. dt skulle glrändra döds siffrorna

  15
  7
 3. Ryssland har en långvarig ovana att ljuga om i stort sett allt. Kan mycket väl vara så nu också.

  25
  9

Kommentera