Haveri för vindkraften idag igen

ELFÖRSÖRJNINGEN. Vindkraften står nästan helt stilla i hela landet igen och elpriserna är höga i södra Sverige trots att det är helg.  Priset omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms, årsavgift och elnätskostnader.

Idag är spotpriset 29 öre/kWh i område 1 och 2.

99 öre/kWh i område 3 och 4.

-Pettersson konstaterar att Miljöpartiet med flera vill lösa problemet med ännu fler vindsnurror…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Haveri för vindkraften idag igen

 1. Rösta på det parti som kan garantera låga elpriser över hela landet och skulle
  inte strömmen räcka till i Polen Tyskland Lettland Danmark osv så är det väl
  inte vårat problem,och se till att få bort alla jävla oduglingar och lögnhalsar
  ur den Svenska regeringen.Tänk rätt rösta inte rött eller MP.VAKNA Medborgare.

  22
 2. När det gäller standard och normal nivå för elproduktion och leverans så ska vi enligt makthavarna ned på global nivå.
  I många andra länder är de vana vid att under vissa timmar på dygnet så är det osäkert med el medans andra timmar är det säkert att det finns el. Det är den nivån/standarden våra makthavare vill att vi ska vänja oss vid. Deras kreativa kommunikatörer jobbar för högtryck med att finna smarta formuleringar som ska ut till medborgarna och långsamt få dem att ändra sin acceptans och sina värderingar, helst utan att de i större grad märker det eller kan se vart det barkar.

  Självklart nekar makthavarna till det här, men allt i deras agerande visar att de är så de planerar.

  18
 3. Första prioritet för nästa regering blir att återstarta kärnkraftverken som stängts ner. Tror knappast att de svenska verken skulle vara sämre än de tyska som stängdes vid årsskiftet. De tyska ägarna säger att de kan återstartas snabbt om en lagändring kommer till. Samma sak borde vara möjlig i Sverige.

  24
 4. Det är ett haveri för hela Sveriges energipolitik . Orkestrerat av Sossarna, framtvingat av MP .
  Så trist att se vårt land sjunka av den socialistiska vanskötseln.
  Måtte vi ta ett steg åt rätt håll om i valet om några veckor.

  44
 5. När det gäller elproduktionen i Sverige så har det gått överstyr . Jag anser att el är en basnäring som alla ska ha tillgång till under alla tider på dygnet , och att alla boende i Sverige ska betala samma pris oavsett var man bor . Och den störste leverantören av el är ju skattebetalarnas egna bolag Vattenfall , och vad som borde göras är att Vattenfall tar över all elproduktion och leverans av el i Sverige och avvecklar allt ägande utomlands och blir ett rent kraftbolag bara för Sverige . Som det nu är så byggs det vindkraft av utländska ägare som säljer sin el utomlands och stoppar vinsten i sin egen ficka , man kan ju överföra det sättet på den förhatliga friskolereformen där vissa politiker förfasar sig över att privata ägare gör vinster på skolan när det upplägget godtas när det gäller de utländska kraftbolagen . Så låt vattenfall sköta all el inom landet där dom får ta ut ett pris som motsvarar deras kostnader plus några procents vinstmarginal sedan när det sälj el till utlandet ska den vinsten tillfalla Svenska elkonsumenter och inte utländska investerare som ser Sverige som ett nytt Klondike för skojare .

  45
  • Socialism fungerar inte, inte ens inom energisektorn.
   Därför ska alla energislag behandlas lika, ingen ska få fördelar på någon annans bekostnad. Alla energikällor ska bekosta sin egen avveckling/ återställning.
   Med en spelplan som är lika för alla kommer de mest energieffektiva och säkra energikällorna att överleva på en fri marknad.

  • Jag håller med. Allt annat kostar lika mycket. Falukorven, bensinen, kommunalskatten, fjärrvärmen. Vi måste ha mer socialism och planekonomi. Åtta år räcker, vi inför det för alltid.

   OBS! Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

   Sveriges problem beror på att vänsterlutande politiker har genom ingrepp försatt marknadskrafterna ur spel. Hade de olika energislagen fått bära sina egna kostnader hade många vindkrafts- och solcellsparker inte funnits. Kärnkraften hade inte heller lagts ner och kunder i de sydligaste elområderna hade inte behövt betala ockerpriser. Det skilde ett par öre innan de gröna khmererna med hjälp av infiltratörerna på Vattenfall stängde två reaktorer. Vattenfall är INTE lösningen, Vattenfall är problemet.

   Dela upp Vattenfall i regionala kraftbolag och lägg ner vindkraften genom att låta den betala sina kostnader. Då försvinner det kinesiska kommunistpartiet som yttersta ägare. Sedan får det gärna kosta för dem som bor längst bort från energikällorna, då ökar raskt öppenheten för framtidens energi; Gen IV-reaktorer i närheten av större tätorter så att spillvärmen kommer till nytta.

   Slutligen några ord om konkurrens och kostnader. Hade Volvo eller Scania varit ett kommunalt eller statligt bolag som stora delen av skolan hade de inte existerat i dag. Vinsterna i välfärden beror på att den offentliga verksamheten är full med onyttiga drönare som ökar kostnaderna. De privata aktörerna har inte en myriad av chefer, coacher, kommunikatörer och allsköns icke-produktiv personal. Istället har de flesta högre täthet av produktiv personal som de behandlar bättre och betalar mer. Men jag måste medge att de som inte vill oss väl är skickliga. De har fått många att ropa efter mer av det som inte fungerar. Bagdad Bob och Joseph Goebbels är amatörer i sammanhanget.

Kommentera