Wagnergruppen får ny uppgift

UKRAINA. Den ökända privatarmén Wagnergruppen har mest huserat i Ukrainas östliga regioner. Nu flyttas de till frontlinjen och får liknande uppgifter som de andra förbanden i ryska armén, enligt den brittiska underrättelsetjänsten.

Wagnergruppen är Vladimir Putins privata nazistarmé

Det här är en tydlig förändring från tidigare utplaceringar av gruppen sedan 2015, där de typiskt sett har åtagit sig uppdrag som inte har involverat öppen, storskalig och sedvanlig rysk militär aktivitet, skriver det brittiska försvarsministeriet i sin senaste rapport.

Ryssland har länge förnekat kopplingen mellan Wagnergruppen och ryska armén, men det nya beskedet tyder på ett skifte, enligt britterna.

Wagners roller har förmodligen förändrats eftersom det ryska försvarsdepartementet saknar infanteri.

De anser dock att det är mycket osannolikt att Wagnersoldaterna kommer att göra någon stor skillnad för krigets gång.

-Pettersson tror att det blir inget slut på kriget innan Putin stoppas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Wagnergruppen får ny uppgift

 1. Säger då det, inte fan skulle jag vilja vara som infanterist vid fronten. Dagens vapen är förskräckliga, undrar hur mycket det hjälper att gräva ner sig? Finland hade ett fint artilleri parat med granatkastare som kunde skjuta rent på storlek av fotbollsplan. När ryssarna hade sitt stora anfall på näset sägs artilleriet på finska sidan spelat stor roll för utgången.

 2. Bilden är från December 2013. En av dem på bilden är känd nynazist i Ryssland, Artem Krasnolutsky som är efterlyst i sitt hemland, befinner sig för närvarande i Ukraina. “Han är inblandad i allvarliga brott på vårt lands territorium”, varnade parlamentsledamoten Ilya Kiva, som sa att den ryska radikalen nu befinner sig i Ukraina. Krasnolutskv dömdes i Ryssland 2018 till 11 år. Artem Krasnolutsky flydde till Ukraina 2021.
  Han är medlem i Wagner PMC gruppen (legosoldater)

  En ukrainsk länk.
  https://vesti.ua/strana/voronezhskij-killer-krasnolutskij-nahoditsya-v-ukraine-kiva

  2
  8
 3. dom dårana har väl hyvlats rätt pra så hur många finns kvar av dom??
  och om dom nu befinner sig i rysk sold så förväntar dom sig antagligen betalat . och det enda putin har är ju goldet som ingen vill köpa av honom.. det är lksom inte särskilt smart att sätta sig på den förlorande sidan?
  är det putins nazzister som blev fast i järnvärket och kapitulera i putins famn??

  4
  1
 4. När denna ”elitstyrka” nazister, blir kanonmat, täpper det till käften på putinisterna, åtminstone några dagar.

  8
  3
 5. Putin säger sig jaga nazister i Ukraina, men har själv sådana i sina
  stridskrafter?? Anledningen till att Ryssarna befinner sig i Ukraina är att han
  trodde att det gick att införliva Ukraina på några dagar till ett Storryssland.

  17
  6
 6. Fighting fire with fire. Han ska befria Ukraina och hela väst från nazister. Till sin hjälp har han legosoldater Wagner gruppen. De är nazister

  23
  6
 7. Tja, eftersom de är per definition legosoldater kan de skjutas på plats om de tas tillfånga eller ställas inför rätta och sedan skjutas. Så som Putte behandlar frivilliga i Ukrainska armén.

  34
  8

Kommentera