Rysslands ekonomi är fullständigt förlamad

RYSSLAND. Sanktionerna mot Ryssland sliter sönder landets finanser och har lett till att den ryska ekonomi är ”katastrofalt förlamad”. Det visar en ny studie från amerikanska Yale university som Euronews och Deutsche Welle rapporterar om.

Studien, som enligt Yales experter är den första i sitt slag, har utgått från officiella data och statistik från Rysslands internationella handelspartner. Slutsatsen är att den ryska ekonomin står still och att landet helt saknar förmåga att ersätta vad man förlorat.

Skribenterna slår fast att Kreml på senare tid i allt högre utsträckning bara lyfter fram sådana siffror som gynnar den egna berättelsen om ekonomin.

”Denna av Putin utvalda statistik basuneras sedan slarvigt ut i medier och används av mängder av välmenande men slarviga experter för att måla upp prognoser som är överdrivet, orealistiskt gynnsamma för Kreml.”

Här finns studien…

-Pettersson säger att vi har några “välmenande” experter på bloggen som målar upp prognoser som är överdrivet, orealistiskt gynnsamma för Kreml och som tror att Väst är svagt.

Ryssland är oerhört svagt och fattigt i jämförelse med Västvärlden. De har gasvapnet något halvår till och sina atomvapen. Inte mycket mer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

55 thoughts on “Rysslands ekonomi är fullständigt förlamad

 1. MEN det som Pettersson beskriver händer är väl vad man hela tiden velat…..? Att rubel går bra just nu är en ren tillfällighet. Ryssland försöker dock hjälpa EU med sanktionerna genom att minska exporten av gas till EU bra där…..

  2
  15
  • Ja, det är som tidigare sagts, bra att gasen skruvas ner redan nu. Därigenom tvingas alla ställa om sig och hitta alternativ före vintern. Om beroendet och tilliten till ryska gasleveranser hade funnits kvar så kan jag lova att Putin stoppat leveranserna i vinter och orsakat kris på riktigt. Det som sker nu är bästa alternativet!

   23
   8
   • Att det redan nu är stopp på gasleveranser är fakta och denna sanktion är beslutad av alla 27 länder i EU.
    Tydligen gillar inte alla länder denna sanktion trots att de står bakom….. vad man än anser om Ryssland och så vidare…. MEN det är naivt att påstå det är Rysslands fel trots att alla EU-länder står bakom detta…. isses väx upp… kanske dags att maila den EU-politiker som står bakom sanktionerna……

    2
    1
 2. Bakom allt detta står en liten klick mångmiljardärer som kallas globalisterna. De styr FN, EU och Nato; ett Nato där våra marionetter till politiker gör allt för att bli en del av.
  Varför lämnar storföretagen Ryssland? Enbart för att knäcka Ryssland och Putin. De vill nämligen ha alla Rysslands naturtillgångar.
  USA:s (och marionetten Biden) sjukliga intresse för att hjälpa ett korrupt land som Ukraina är inget annat än ett apspel för att framstå som rättrådiga! Ryssland skall förgöras och vi (globalisterna) skall ha deras tillgångar.
  Vi – folket – måste genomskåda vad som försigår, inte vara emotionellt engagerade.
  Jag ogillar både Putin och Biden, men det är ointressant i sammanhanget. Försöker bara se vad som verkligen sker och skälen till detta.
  Våra verkliga fiender är globalisterna, Schwabanhängare och Sorosgänget samt deras nyttiga idioter (“höga” politiker i Västeuropa) som gör allt för att fålla in oss genom bl a klimatskräck.

  19
  38
  • Så du menar att IKEA, Mc Donalds och de övriga storföretagen kämpat i 30 år för att ta sig in på Rysslands marknad i syfte att lämna marknaden för att knäcka Putin och därigenom ta över Rysslands naturtillgångar?

   35
   9
   • Ja, Anders, så menar jag. IKEA är väl kanske inte “globalistägt” men väl McDonald. Visste Du att Coca-Cola och Pepsicola (dessa på pappret konkurrerande företag) har samma ägare?
    Att de drar sig tillbaka är en tillfällighet för att sänka Ryssland. När detta är klart (?!) återkommer de. Var så säker.
    Varför jagar man de rysska oligarkerna och beslagtar deras tillgångar. Man vill inte ha deras konkurrens i framtiden.
    Det pågår ett apspel ovanför våra huvuden; multimiljonärerna gör allt och skyr inget!

    18
    33
  • Bra där mangubben OM, vilket är fallet, våra politiker beslutar om saker t.ex. detta med sanktioner av Ryssland som folk inte gillar är det politikerna man ska kritisera inte Ryssland som är på samma sätt som de som inte har gas utsatta…. Nu tvingas ju Ryssland sälja sin gas till andra.,.. och PSS med oljan… och både rörande gas och olja är det våra politiker som trakasserar oss…. Att väst skickat typ 10ggr den svenska militärbudgeten till Ukraina, vapen etc. och kriget har pågått över ett halvår…… kan man gissa att det hela beror på att Väst vill konfiskera de ryska naturresurserna…MEN det är svårt om man måsta försvara den som gör fel….

   1
   2
 3. ”Guldbackad valuta”?

  Att Ryssland och diverse andra länder har en ”guldbackad valuta” är en lögn som ofta dyker upp här på bloggen.

  En valuta med guldmyntfot eller guldstandard har ett värde som garanteras av landets statsbank genom att valutan kan bytas ut mot guld för den som önskar. Den som vill kan alltså lämna in sina papperspengar och få en förutbestämd mängd guld i utbyte. Tex: 1 gram guld för 600 kr.

  Ryssland har gjort exakt tvärtom. Eftersom rubeln inte längre går att använda utomlands vill ryssarna göra sig av med den. Rubeln har helt enkelt blivit ointressant. Ryssarna vill ha dollar och euro eller guld istället. Om alla ryssar säljer sina rubel får den samma värde som dasspapper. Därför har Putin förbjudit ryssarna att sälja rubel fritt.

  Putin behöver samtidigt pengar till kriget, därför tvingar han exportföretag och banker att sälja utländsk valuta och guld till ryska statsbanken för ett mycket lågt pris i rubel räknat. På det sättet får Putin köpa guld och utländsk valuta billigt och det ser ut som att rubeln står högt i kurs. Det är alltså bara fejk.

  Den som vill veta vad en rubel är värd på riktigt provar att SÄLJA en bunt rubel i Ryssland och köpa utländsk valuta eller guld istället. Då blir det tydligt att rubeln inte är ”guldbackad”, den är dasspapperbackad!

  34
  23
  • ja det som gäller nu är ju hur ryssland skall styckas upp.och vilka skadestånd som rysslan skaii bettala till dom ländet man fört krig..
   landet är ju dtort men ekonomi är synerligen liten . antagligen är hela rysslan till salu och jänkarna har ju redan köpt en bit av Alaska

   17
 4. Pettersson
  För sista gången, hur många gånger har jag inte skickat med olika länkar till olika inlägg och Du har lika många gånger påstått att “länkarna är ogiltiga eller opålitliga” därför att Du ogillat just den informationen/fakta!
  Eller så har Du i bästa SVT stil helt enkelt tagit bort mitt inlägg, trots att dom aldrig någonsin innehållit varken hot, könsord eller grova svordomar!
  Dom har försvunnit helt enkelt för att dom varit besvärande för Dina lögner, påståenden och många gånger snedvridna och fanatiska åsikter!

  Om Du och ett par i Din extrema svans här på bloggen ändå inte tar till Er fakta och sanning rör mig inte i ryggen, det enda jag hoppas på är att Du i fortsättningen inte är så feg att Du tar bort mina inlägg.
  Bemöt dom gärna så mycket Du vill, men tillämpa inte samma fanatiska och destruktiva censur som SVT!

  När mina inlägg försvinner blir reaktionerna en helt annan än den Du har tänkt Pettersson -Titta, vi hade ju rätt!

  36
  43
  • Janne, jag börjar misstänka att det är något fel på dig. Du ljuger och vinklar i var och varannan kommentar. Du använder ofta ett synnerligen ovårdat språk och sedan förnekar Du fakta. Är det inte bättre att du lämnar bloggen?

   Dagen innan kriget den 23/2 kostade bensin 19.39 och diesel 21.82 enligt tanka.se

   Idag kostar bensin knappt 21 kronor och diesel knappt 25 kronor. Hur jag än räknar är det långt ifrån någon fördubbling.

   https://tanka.se/prishistorik

   40
   32
 5. Pettersson

  Naturligtvis drabbas inte alla lika av EU:s sanktioner, folk har ju olika grundförutsättningar och då kan naturligtvis effekten också bli lite olika!

  SR intervjuade för ett tag sedan pensionärer boende i Stockholm som inte hade råd att bo kvar eftersom hyran skulle höjas med mellan 98 och 125%
  Dom flesta boende i kvarteret tvingades därför att flytta.
  Och det var inte den enda exemplet, det fanns många fler.

  Soppan kostade runt 15:- före krigsutbrottet och som mest var den uppe i 29:- det är i alla fall för mig en fördubbling!

  Väldigt många priser på matvaror har fördubblats, kanske inte alla men väldigt många.

  Men det är klart, vill man inte se problemen så blundar man för dom och hoppas att dom försvinner.

  Alla krig är fasansfulla och naturligtvis kommer det ryska folket att så småningom märka detta på ett eller annat sätt.
  Men inte p.g.a. EU:s sanktioner mot EU, utan p.g.a. enorma kostnader för kriget!
  Ryssarna klarar sig nog bättre utan både IKEA:s masonit möbler, MC Donalds halaslaktade torra burgers eller Arlas filmjölk med ryska gubbar på paketet!

  45
  50
  • Skicka länk till SR angående hyreshöjningen. De flesta tänker nog att du ljuger annars!

   (Kommer ingen länk så blir det uppenbart att du ljuger.)

   Matpriserna har inte dubblats, men inflation finns pga ekonomiska stödåtgärder i världen.

   Bensinpriser är till stor del en politisk fråga!

   Arla sålde inte Kefir i Ryssland. Filen såldes i Sverige men togs bort för att rysskoppling svärtar ner deras varumärke!

   47
   41
  • Janne, nu ljuger du igen.

   Har någon pensionär fått den hyreshöjning du pratar om beror det på något annat än EU:s sanktioner.

   Soppan kostade runt 20 kronor redan vid årsskiftet.

   Lämna mig gärna många exempel på matvaror som fördubblats.

   Du har påstått att du alltid talar sanning så du behöver inte länka.
   Jag vill påstå att du ljuger oftare än du talar sanning.

   40
   37
  • Ja.du Pettersson.Det är inte bara i Ukraina det pågår ett krig.Här på bloggen svallar känslorna vill jag lova…

   13
   • Det har jag inte märkt något av?
    Jag tycker att man respekterar andras åsikter?
    Jag tycker att det går lugnt och fint till på bloggen.
    😁👍

    2
    10
 6. Men sluta att läs MSM.
  De plockar sina “Nyheter” från Reuters och vilka äger dem? #Followthemoney

  BRICS-länderna fylls på.

  Brasilien 145 Miljoner
  Ryssland 220 Miljoner
  Indien 1,4 Miljarder
  China 1,5 Miljarder
  Sydafrika 60 Miljoner (+ övriga 1,4 Miljarder)
  Mfl.
  Alla har nu Guldbackad valuta.
  Dollarn är knappt värd pappret det trycks på.
  Eliten har panik, de tappar makten över folket som de haft i flera 100 år.
  De ljuger, bedrar som de alltid har gjort och vi sväljer allt med hull & hår.
  Det här den ENDA gången vi har chans att bli fria så ta ansvar och hjälp till
  annars hamnar vi i The Great Reset då är vi förlorade för alltid.

  20
  44
  • Helen. Du pratar om ”guldbackad valuta” kan du förklara vad du menar, eller vad det är?

   46
   41
  • Du räknar upp världens största diktatur och Europas största diktatur. Du kallar det frihet… I både Ryssland och Kina är kapitalet extremt koncentrerat. Och kapitalägarna styrs av Putin och Xi. Lyder de inte förlorar de i bästa fall allt de äger, men ofta förlorar de livet. Vanliga människor har varken rätt till liv eller frihet. Vem som helst kan bli väckt mitt i natten, bortförd och försvunnen… i din frihet!

   Vakna istf att grotta ner dig i sunkiga fantasier på nätet.

   47
   39
  • Ett klarsynt inlägg.

   Det går fort nu och om inte folket vaknar så väntar ett liv utan ägande.
   Det är så kommunismen fungerar.
   Man går från en plandemi till ett proxy krig mot Ryssland och sen väntar nya plandemier.
   Det kommer att bli nya provokationer mot andra länder som inte faller in i det globalistiska ledet.
   Nästa på tur är Kina som kommer att bemöta Pelosi i Taiwan med “lek inte med elden”.
   Den Västerländska kredit baserade valutan är över.
   Det är skuldmättat i hela västvärlden.

   Avslutar med en fin och passande låt, tillägnad dagens vansinne

   https://youtu.be/05dBLaQNcEQ

   4
   10
   • Tack!
    Skönt att det finns någon som är i verkligheten och inte slänger spydiga kommentarer.

    Du har helt rätt. Folk MÅSTE börja ta ansvar och verkligen börja gräva i hur allt ser ut och ÄR,
    inte vad vi får nertryckt i halsen, att vi skall tycka & tro via div media som alla kommer fram samma ägarstyrda media. Vi har blivit så lurade inte bara nu i detta, utan i hela våra liv.

    Pelosi vill bevaka sina intressen, det är samma sak vad övriga har gjort som stått på led för att
    åka till Ukraina för att träffa Zelinsky. De vill få ut sin korrupta dollar innan värdet helt försvinner.
    Dollarn som finns idag kommer att finnas ett kort tag till, sen blir det nya.

    Med QFS kommer ALLT att förändras.

    2
    13
   • Pettersson

    Jag gillar ditt engagemang på bloggen 👍.
    Du har verkligen ett brett utbud av nyheter och med automatik även olika åsikter.
    Vi är alla olika individer med olika erfarenheter och kunskaper.
    Det är lärorikt med mångfalden av åsikter.

    MSM medierna är bidragande orsak till varför Sverige ser ut som det gör.
    Islam, invandring, klimat lögnerna mm.
    Det är klart att man får aggressioner när man läser dessa medier.

    3
    5
   • Gammaldags, jag har tidigare frågat vilka alternativen till MSM är men jag får inget svar.

    Bloggen har ingen möjlighet att plocka fram egna nyheter.

    Vilka är alternativen till MSM?

    5
    1
   • Och så fick du ganska tydligt veta vad övriga debattörer tycker om dig och dina inlägg… har din ålder raderat ditt minne så kan du titta tillbaka på torsdagen!

    4
    2
   • Pettersson

    Det finns alternativa medier som är vettiga.
    Där verkliga personer medverkar som har insikt om det aktuella ämnet.
    MSM medierna är agenda styrda i dagens Sverige till skillnad från de granskande journalisterna för 10 år sen.
    Idag granskas folket istället för makten.
    Det är andledningen till mitt alias.

    3
    4
   • MSM var inte bättre för tio år sedan. Jag har hållit på sedan 2003. Alltid under eget namn och varit med om drygt tio rättegångar för mina skriverier på bloggen.

    1
    1
 7. “Anton”
  Det mest spännande och viktigaste för Dig under dagen -kanske också natten… är att titta på tummar opp eller ner.
  Du har minsann ett rikt liv och leverne. Nästan lika spännande som att skåda färg som torkar!

  Men jag vill ändå ge Dig ett litet råd i all välmening.
  -Jag såg ju att Du hade uppenbara svårigheter att stava till bl.a. “gammeldags svensk” Det blev alla möjliga roliga kombinationer!
  Ta fram Din ABC bok Anton, sätt tummen i mun -eller var Du nu brukar stoppa den- och lär Dig i alla fall grunderna för att skriva och läsa!
  Och fråga pappa om Du har problem -om han är läskunnig förstås?
  Ha nu en trevlig och lärorik helg Anton.
  Janne

  52
  45
  • Tack Janne. Jag lyckade verkligen trampa på din onda tå! Och vips slängde du ut din IQ till allmän beskådan…😂

   48
   44
  • Helen

   👍🙏
   Tack detsamma.
   Fortsätt med det du gör.
   Du är en frisk fläkt i debatten.

   1
   8
 8. Här i väst märker vi inget av sanktionerna mot Ryssland! Skönt! Vi har andra problem tex:

  Höga bensinpriser som beror på sossarna!

  Höga matpriser som beror på ekonomiska stödåtgärder i världen. Ökningen av penningmängden driver upp priserna.

  Höga elpriser som beror på sossarnas energipolitik med stängda kärnkraftverk, elområden och elexport.

  Dessa fakta har många ventilerat här på bloggen, så de är välkända!

  Gaspriserna är dock ett litet problem som håller på att lösas. Vi får dock vara glada för att åtgärderna vidtas nu. Om vi istället hade fortsatt att köpa gas av Putin så kan vi vara säkra på att han hade stängt av leveranserna mitt i vintern för att jäklas.

  Sanktionerna har verkligen träffat rätt. Ryssland och ryssarna har fått riktigt stora problem, och värre blir det med tiden. Ryssland blir ett nytt Nordkorea och styrs av Xi som kan sänka Rysslands ekonomi totalt om han vill. Spännande…

  50
  46
 9. EU:s sanktioner mot Ryssland lamslår EUROPA, inte Ryssland!
  Det är vi som blir drabbade av EU:s fullkomligt galna politik.
  Det är vår bensin som nu höjs var och varannan dag.
  Det är uppvärmningen av våra bostäder som blir dyrare.
  Lysräkningen dubblas.
  Matpriserna fördubblas.
  Hyror fördubblas.
  Precis allt höjs och det är p.g.a. EU s.k. “sanktioner mot Ryssland” som i stället med 100% straffar oss!
  Och det kanske märkligaste och mest bisarra av allt är att det är EU:s beslut att sluta köpa olja och gas från Ryssland och när då Ryssland helt riktigt skruvar ner gas leveranserna till EU, så påstår dessa märkliga EU-ledare att “Ryssland utövar utpressning p.g.a. minskade gas leveranser….”
  Så klyftiga är dom, eller är det bara ännu ett desperat försök att föra oss bakom ljuset och skylla sina egna fatala misstag på andra!
  EU styrs av en samling fanatiska och onda globalister/socialister, därför går det också åt h…..e med hela Europa!

  93
  49
  • T.o.m. Putin säger att Ryssland har stora problem, fast Putin vet naturligtvis inte hur det är i Ryssland. I väst kommer vi få en mildare variant på oljekrisen vi hade på 70-talet och 70-tals krisen hade vi inga större problem med.

   51
   17
  • Janne, du verkar ha råkat illa ut.
   Min hyra har inte fördubblats, den har inte höjts alls, mina matpriser har inte fördubblats, en del har höjts men inte allt, värme och el har inte blivit dyrare för oss.
   Vi tecknade fast tre-års kontrakt i höstas innan Putin började härja på allvar.

   Soppan till bilen har gått upp men den var dyr redan innan 24 februari.

   Du gör dig själv en otjänst om du skyller kriget på EU, det är Putin som har dragit igång ett olagligt och onödigt krig som kommer att drabba det ryska folket oerhört hårt.

   50
   52
  • Ska bli spännande att se om Janne får 40-100 tummar upp snart? Det brukar sluta så när Janne skriver något som står i 180° vinkel till det alla andra skriver…

   18
   42
  • “EU:s sanktioner mot Ryssland lamslår EUROPA, inte Ryssland!” – Vad är det för rappakalja du sprider omkring dig med..

   Statistik ifrån Eurozonen presenterades idag och din “Europas lamslagning” sammanfattas med följande under statistiken:
   “Det oväntat starka BNP-lyftet gav en tillväxt i årstakt på 4 procent under andra kvartalet i eurozonen”

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-inflation-i-eurozonen. :

   15
   3
 10. Det kan vara så att de ryssar som tvingats till Ukraina har dragit en vinstlott. Om de inte gjort några krigsförbrytelser och deserterar så kanske de kan skapa sig en ny framtid i ett annat land med både jobb och välfärd. Dessa möjligheter får nog inte de som är kvar i jätteghettot Ryssland.

  30
  7
  • Mina vänner fick visum genom Finland. Man måste ha visum för man skriver anledning varför man åker utanför Ryssland. Tid. Järnridån åker långsamt ner. Muren var inta skydd mot invasion från väst, som i början. Muren blev ett skydd för att befolkningen i östblocket inte skulle kunna fly. Vakterna sköt skarpt

   27
   2
 11. Demokratiskt sett är Putin inte ens korkad. Däremot upphov till krigsförbrytelser och folkmord.Bilderna från Ukraina säger det mesta.

  14
  14
 12. Jag börjar bli lite fundersam över Petterssons val av källmaterial. Det är Damernas vä…, f’låt, Vogue, CNN, WaPo, NYT, SVT, SR, DN, Aftonbladet, Expressen, “vänsterliberala” amerikanska universitet och liknande som för ett år sedan skulle ha betraktats som något katten släpat in. Med ett ord skulle samtliga dessa kunna kallas Trumpmotståndare med medarbetare som lider av en långt framskriden form av Trump derangement syndrome.

  Ingen av de upprabblade vill oss väl. De är klart allergiska mot upplysta, fria självständiga människor på samma vis som demokrater i 1850-talets USA var emot Lincolns strävan att avskaffa slaveriet. Lincoln var den första republikanska presidenten och demokrater fram till 1960-talet utgjorde kärnan i Ku Klux Klan.

  Det är långt mer på spel än några åkerlappar i Europas utmarker eller vilken befolkningsgrupp som ska få tala sitt språk. Hela den upplysta västvärldens framtid står på spel. De kriser som västvärlden haft har utnyttjats maximalt av taskspelande oligarker. Är det inte klimatkatastrofer så är det pandemier och är det inte pandemier så är det regionala krig som hotar utveckla sig till världskrig och mina vänner, det spelar absolut ingen roll vem som spränger den första kärnladdningen. Utgången blir den samma.

  Samtidigt som oligarkerna bedriver spel i elitdivisionen tröskar deras vasaller idogt vidare i korpserien med att utföra sitt uppdrag; Att förstöra det egna landet till oigenkännlighet. Sedan 1980 har närmare 3 miljoner utlänningar fått uppehållstillstånd i Sverige. En god andel av dessa tycker inte ens om landet och föraktar oss svenskar och vore det inte för de ytterst generösa bidragen hade de inte ens brytt sig om ett litet kallt land i Europas utmarker.

  Jag anser att det är ytterst beklagligt att Ryssland invaderade Ukraina. Inte för att jag bryr mig ett smack om varken Ukraina eller Ryssland. Det är minst lika beklagligt då klimatcirkusen, pandemin och nu detta krig har flyttat fokus från de för oss betydligt viktigare frågor. Det gäller vår framtid. Den som våra dyra politiker har saboterat. De har i princip vaskat allt utom den höga skattesatsen vars intäkter används till alla andras bästa utom för dem som står för fiolerna. Men säger någon, Putin han kommer att invadera Sverige. Om han skulle göra det så är jag den första att hålla med om att han är lika korkad som vissa vill göra gällande. Vad skulle han göra med ett par miljoner muslimer och ett par miljoner ytterst lättkränkta. Ryssland har nog med problem med egna och andra muslimer som det är.

  36
  22
  • Jag tror att du inte har så fel. Men vi får se.
   Nu när valet närmar sig ska det bli intressant att se om det är något annat än Ukraina och den stundande återuppflammande coronapandemin som ska dominera våra massmedier. Glömde apkopporna, som WHO klassar som nödhälsoläge
   Och som man i Sverige klassar som en allmänfarlig sjukdom. I veckan kunde man läsa om att av 16.000 smittfall hade 5 avlidit, i världen!
   Lite mer tysta är man om att det är en övervägande del av de smittade som är homosexuella män.
   Så nu ska vi väl alla vaccineras mot apkoppor också ? Varför inte också ett vaccinpass.
   Elbristen , bränslepriser och den av invandrare begångna brottslighet försöker man nog sopa under mattan.

   10
   6
  • Vilka media rekommenderar du Argus?

   Jag har ingen egen nyhetsbyrå och har svårt att hitta seriösa alternativ till de västerländska.

   14
   9
   • Pettersson:
    Stenbock finner många intressanta fakta i såväl Österrike som Schweiz.
    Tvä länder som var neutrala likt f,d, Sverige. Vad gäller engelska “nyheter” är jag ofta skeptisk. Påminner till största delen av våra Sensationsblaskor.
    USA skall vi inte tala om,då det finns två sidor och båda är mer än partiska…..

    3
    8
  • Argus o. onkelbrj :
   Tack för att det ändå finns några av er kaliber kvar på bloggen….
   Har ej hellre glömt några av er övriga som förvarat ert förnuft,nu när allt mer smörja dagligen knappas ner.
   Instämmer även med Janne som skriver,”att många tycks numera vara mest intresserade av “tummar”,än förmedla/bidraga med vettiga inlägg !

   2
   8
 13. Tror att Putin missbedömde sammanhållningen i både väst och Nato,
  han trodde att detta skulle öka på splittringen bland dessa, istället blev
  det tvärtemot, det tillkom fler Natoländer, att försöka att diktera villkoren
  för andra länder och att återupprätta Warshawapakten är dödfött, för ingen
  vill ha tillbaks det mer än Putin och hans gäng!

  32
  10
  • Tony, vi får se hur det blir med splittringen. Risken är nog att det blir en splittring trots allt om kriget blir långvarigt.
   Tror att det finns en gräns för hur mycket inskränkningar som den europeiska befolkningen kommer att tåla. Redan nu införs begränsningar på främst energiområdet. I Hannover tex stänger man av varmvattnet i alla offentliga byggnader.
   Får vi en kall vinter är det risk för prioriteringar när det gäller elen.
   Men som sagt, vi får se. Kriget kanske snart tar slut.

   5
   11
 14. Dom som alltid får lida för despoters högflygande planer på herravälde är alltid det vanliga folket.Det kommer att ta många många år att bygga upp allt som är raserat på båda sidor för att inte tala om allt mänskligt lidande.Vem ville ha detta krig och till vilken nytta har det varit ? Nu har Tsar Putin målat in sig i ett hörn och lär knappast kunna isolera sig från väst och pengainflödet därifrån.Alla västliga företag med självaktning drog från Ryssland fortare än kvickt och lär inte återkomma i första taget.Hur många blev inte arbetslösa p.g.a. det och Tsarens stollespel ? Så hur kan Putins försvarare tycka att det finns någon relevans i detta dårskap ?

  38
  9
 15. Det gäller att hålla ut. Att inte ge sig. Alla företag lämnar Ryssland. Bojkotten gör att de inte får in reservdelar och komponenter. Bilarna som byggts har varit till den inre marknaden. Det stannar också. De har inte råd att köpa. Honda lämnade.
  Vill de ta över kommer inte delarna in. Fabrikerna står stilla. De tog över MC Donalds. De har ingen pommes frites, kuriosa som visar läget.
  Rasera Ryssland ekonomiskt så de inte kan fortsätta kriga. Delrepublikerna gör sig fria.
  De frysta tillgångarna ska användas till återuppbyggnad av Ukraina. Då blir det byggboom. ABB som ex kan göra lysande affärer.
  I London står deras våningar tomma. Inget visum.
  Oligarkerna är utslängda från allt. Kan inte flash med sitt entourage. Ingen golf, ingen marina. Allt är slut

  33
  10
  • När det oundvikliga ryska kapitulationen och tillbakadragandet av ryska trupper kommer igång, bör väst maxa hjälpen till Ukraina. Putin och hans svinpälsar utlämnas till Haag. Affärer med ryssen förbjudas, för tjugo år framåt, eller till Ryssland betalt det krigsskadestånd, som utdömts.

   Verkar detta som en saga? Kanske det.
   Vänta och se!

   25
   16
 16. De västerländska bolag som lämnar Ryssland svarade för upp till 40% av BNP. 30 årav investeringar har raderats. I april föll de ryska momsintäkterna med över 40% vilket antyder storleken på fallet i BNP. Snart upphör också lönebetalni ngarna till de fd anställda vid bolagen som lämnat. Sedan får ryssen koka böckerna hur mycket de vill för att dölja verkligheten.

  32
  14

Kommentera