Ukraina har börjat spannmålsexporten

UKRAINA. Spannmålsexporten från Ukrainas hamnar i Svarta havet har återupptagits, rapporterar AFP.

”I samband med undertecknandet av avtalet om att häva blockaden mot ukrainska hamnar för export av spannmål har arbetet återupptagits i hamnarna i Odesa, Tjernomorsk och Pivdennyi”, skriver den ukrainska flottan på sociala medier.

I helgen skrev Ryssland och Ukraina på separata avtal med FN i Istanbul. Turkiets försvarsminister uppger att mer än 25 miljoner ton spannmål finns lagrat i ukrainska hamnar.

Rysslands blockad av Svarta havet och spannmålsexporten har bidragit till den globala matkrisen och höjda matpriser. Framför allt Afrika har drabbats av matbristen den orsakat.

-Pettersson säger att nu får vi hoppas att ryssarna kan håll fingrarna borta från avtryckaren, men jag är tveksam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukraina har börjat spannmålsexporten

 1. det soelar ingen roll vad som händer i detåa inssjön till svart hav det finns en förbindelse till Medelhavet och det är välfigt känsligt oderna minor är så kallade drönare som kan simma och indetifigera egna mål

  och antagligen kommer spannmål rätt eller då kommer det att brnba och rysslan får bettala det .
  detta krig har vännt det enda som saknas är att dessa före detta satelitstater väljer sida när olika krigsmakten delat rysslan i sibirien och moskva då är kattastrof ett faktum för putin..nn

  2
  1
 2. Nato-landet Turkiet som är mäldigt lojala mot Ryssland kommer garanterat stoppa skeppen i sundet ut !

  5
  3
 3. ingen av de båtar som ligger i hamnen i Odessa nu har någon destination i alla fall

Kommentera