Industrisatsningar hotas av bokstavstrogna miljöprövningar

INDUSTRI & MILJÖ. Gång på gång fastnar samhällsnyttiga projekt, som utbyggnaden av elnätet, i åratal av tillståndsprocesser. Problemet är en bokstavstrogen tolkning av miljölagstiftningen, enligt flera tunga jurister. ”Vi är starkt oroade över hur elförsörjningen ska kunna säkras framöver”, säger Nicklas Skår, expert på miljötillståndsregler, enligt tidningen Näringslivet.

SvT består av minst 50% miljöpartister redan innan extremisten Erika Bergström började där.
Det är fullkomligt obegripligt att man inte rensat ut på Public Service vad gäller dessa Gröna Khmerer och vänsterblivna. Likadant är det på många myndigheter.

Utbyggnaden av det svenska elnätet är helt central i elektrifieringen av samhället. Det handlar om att bana väg för ökad elanvändning, men också om att säkra att överföringen från norra Sverige till södra Sverige fungerar. I norr finns vattenkraften, i söder finns de stora industrierna.

Jonas Rune, WSP, har jobbat som miljökonsult med tillståndsprocesser i många år. Han vittnar om hur tungrodda tillståndsprocesserna är.

Som det ser ut nu så ser det mörkt ut. Men jag är ändå hoppfull om att vi kan lösa det tillsammans, men det kommer att krävas stora insatser och kompromisser från alla inblandade. Det går inte att säga att det kommer att lösa sig och att köra vidare i samma gamla hjulspår, säger Rune.

Bilden delas av Nicklas Skår, expert på miljötillståndsregler vid Svenskt Näringsliv.

Vi är starkt oroade över hur elförsörjningen ska kunna säkras framöver. Med den fördubbling som behöver ske och den flaskhals som tillståndsprocesserna utgör är det svårt att se hur Sverige ska kunna nå sina mål, utan stora åtgärder i lagstiftning och handläggning på myndigheterna, säger Skår.

”Någonstans måste det alltid kompromissas, den övergripande nyttan måste väga tyngre än den enskilda skadan.””Någonstans måste det alltid kompromissas, den övergripande nyttan måste väga tyngre än den enskilda skadan.”

Sverige sticker ut jämfört våra grannländer, i synnerhet jämfört med Finland, när det gäller tillämpningen av miljölagstiftningen. Finland har lika hårda miljökrav och samma EU-förordningar att följa.

Det har smugit sig in en attityd om att allt går att reglera, bland svenska myndighetspersoner, oavsett om handläggaren sitter på en kommun, Länsstyrelsen eller Energimarknadsinspektionen, en myndighet som har ansvar för att avgöra koncessioner vid utbyggnaden av elledningar. Det handlar om att utreda och åter utreda i tron att det perfekta resultatet går att uppnå.

Läs vidare…

-Pettersson säger att sunt förnuft saknas hos politiker och tjänstemän…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Industrisatsningar hotas av bokstavstrogna miljöprövningar

 1. Ge en socialist en möjlighet att bestämma över dig och vederbörande kommer att göra det oavsett hur det påverkar riket. Det viktiga är att socialisten får utöva sin makt och känna det.

 2. SVT och SR måste naturligtvis göras om i mer demokratisk form. En public service-del och en underhållnings-del. Underhållningen och de flesta kultur-programmen ska finansieras med reklam eller frivilliga abonnemang. Man får se då vad, som är säljbart. Underhållningsentreprenörer kan kanske gå ihop och driva något gemensamt? Public service kan gå på skattsedeln men ska förstås vara bantad till högst en fjärdedel av nuvarande kostnad för varje skattebetalare. De kan även sälja ut inslag för egen finansiering. Att underhållning och kultur med ensidig vänsterpropaganda betalas med skatter av svenska medborgare är en styggelse och grovt oförskämt. De flesta svenskar vill ha rättvisa. De, som betalt skatter och bidragit till nytta i Sverige i generationer ska naturligtvis i rättvisans namn ha fördelar av sin och sina familjers livslånga investeringar i svensk välfärd.

 3. Väljarna då, de är smarta, flitiga osv.
  Och ändå är det de som väljer politiker.

 4. “Pettersson säger att sunt förnuft saknas hos politiker och tjänstemän…“
  Sunt Förnuft hittar dom här, i tidningen med samma namn som nu senast skriver bland annat om följande:
  Blixtrande ökningar av energiskatterna, – men utan en garanterad trygg elförsöjning..

  Försörjningsbördan, – om hur den svenska demografin förändras till att bli en befolkning där allt fler aldrig arbetar.

  Det bidragsindustriella komplexet, – granskning av hur civilsamhället utvecklats till att bli en bidragsindustri.
  https://skattebetalarna.se/tidningen-sunt-fornuft/

  15
 5. Aktivister har krigat bort makthavare som stod i vägen för deras revolution. Med mobbning, hot, lögner, illasinnade rykten, rasist och homofobi-utpekningar förstörs de påhittade fiendernas liv.
  Väl vid makten så gynnas enbart de som visat sig vara duktiga soldater i kriget mot den påhittade fienden.

  Det har säkert pågått i 30 år, nu ser vi resultatet. Dan Eliasson är ett praktexempel på det förehavandet. Han spelade heterosexuell för att ta sig upp i manliga heterosexuella maktstrukturer, väl uppe på makten omger han sig enbart av de sina.
  Hur många maktinstanser har den hör typen av aktivistisk ledare tror du?

  Du kan inte förstå kraften i det, du tror inte på det jag berättar, du fnyser att det är trams – därför fungerar det så bra!
  Och imorgon har du glömt att jag berättat. Imorgon kommer du återigen vara förbannad och inte fatta någonting om hur aktivister kan bryta sönder Sverige.
  Jag har tragglat detta om och om igen i 20 år, det kan du ha missat. Men nu vet du och kan inte säga ”jag såg det inte komma”.

  Du kan sprida detta till andra länder, religioner, politiker, föreningar, företag. Sverige ligger bland de främsta i den här revolutionen, även i den här saken vill makten vara förebilder. Om du upplyser dem kan de ländernas folk välja att mota eller släppa olle genom grinden.
  Det blir ett sätt att ge tillbaka för ett söndertrasat Sverige!
  Att sitta på nätet och klaga förändrar ingenting!

  16
  • Kerstin Lenin behövde endast 50 hängivna personer för att ta över Ryssland.
   Dan Eliassons marsch genom myndigheterna hade ett syfte att se till att endast “rätt” personer fick ledande positioner. Att han skulle förbättra myndigheterna och ta tillvara skattebetalarnas intressen var inte ens en bisak.

Kommentera