Bränder i Europa och Afrika

PK-media har haft fullt upp med att försöka skrämma väljare i Miljöpartistisk riktning, genom skrämselrepportage om de fatala av klimatförändringen orsakade skogsbränderna i södra Europa.

Tittar jag på FIRMS och zoomar in nedre delen av Europa, så får jag bilden nedan, obs att man får vänta ett tag så att det hinner uppgradera. En hel massa RÖDA punkter som markerar var det brinner.

Om man utan att ändra upplösning drar sig söderut ned i Afrika, så kommer man efter ett tag ned i regioner söder om ekvatorn, Angola ungefär. Där är det betydligt tätare med de röda prickarna`= brasorna.

8 thoughts on “Bränder i Europa och Afrika

 1. Bränderna beror inte på värmen. Enda anledningen till att det brinner är att någon människa har tänt elden, eller i enstaka fall genom blixtnedslag. Det börjar INTE spontant att brinna bara för att det är varmt, så det har inte ett dugg med klimatförändringar att göra, äkta eller inbillade.

  35
 2. Norska oberoende Sentio är en av de bättre instituten. >>> Val 2022 opinion.

  21
 3. I Skops väljarundersökning rasar sossarna, liberalerna rusar och SD ökar något.

  M 18,5 (-1,7)
  L 6,1 (+3,2)
  C 6,2 (-1,2)
  KD 5,7 (-0,1)
  S 31,5 (-3,2)
  V 10,3 (+1,1)
  MP 3,6 (+0,7)
  SD 16,6 (+1,0)

  Fortfarande överläge för vänsterblocket men gapet krymper fort och de gröna khmererna är fortfarande utanför riksdagen. (Samhällsnytt)

  24
  2
  • Skops undersökning kan inte stämma. Jag tror dom ljuger och friserar siffrorna som dom vill. Precis som gjordes i valet 2018 när dom stängde ner valmyndighetens hemsida och ändrade på allt.

   30
   • “”dom”?”

    Skrivet talspråk för de eller dem, är personligen emot det eftersom talspråk gör texten svårare att läsa – det var därför som det infördes grammatik, stavning och ett specifikt skriftspråk för att göra skrift enklare och tydligare att tyda.

    De som är emot detta ger jag en utmaning – åk till ett museum och försök läsa de svenska texter som finns bevarade från 1600, 1700 eller 1800-talen. De flesta svenska texter från denna tid är talspråk. Förslag som jag kommer att tänka på rakt upp och ner är: Läckö Slott, Klosterkyrkan i Varnhem eller Hallands kulturhistoriska museum i Varberg.

Kommentera