Ryssland vill avsätta Ukrainas regering

UKRAINA. Moskvas huvudsakliga mål i Ukraina är att frigöra dess folk från deras “oacceptabla regim”, sa ryska utrikesministern Sergej Lavrov vid ett toppmöte i Kairo på söndagskvällen, rapporterar AP News.

Detta är några av de mest raka påståendena hittills gällande Kremls krigsmål.

– Vi är fast beslutna att hjälpa folket i östra Ukraina att befria sig från bördan av denna absolut oacceptabla regim, säger Lavrov.

Vi kommer säkerligen att hjälpa det ukrainska folket att bli av med regimen, som är absolut folkfientlig och antihistorisk, fortsätter Lavrov.

-Pettersson kan definitivt nämna en annan regering som det är viktigare att avsätta och ställa inför rätta. En regering som bryter mot mängder med internationella och bilatera avtal och attackerar grannländer i parti och minut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Ryssland vill avsätta Ukrainas regering

 1. Rekommenderar alla på bloggen, att studera det språkbruk och ordval, ”Gammaldags svensk” använder sig av. Figuren försöker framstå, som påläst med bekräftade källor, som grund för sina påstående. Dock väcker språk, ordval och stavning tvivel. Skulle tro att vi har att göra med en övervintrad, bitter nazist, med allvarligt förvriden verklighetsuppfattning.

  11
  6
 2. Gammeldags “ryss” rekommenderas att ta sitt pick och pack och flytta till andra sidan Uralbergen där gängse putinstandard exkluderar rinnande varmt och kallt inomhus och med torrdass på gården.

  23
  15
 3. Det är tydligen skurkaktigt att själva få välja sina företrädare i fria val som folket i Ukraina. Ryssland är mer effektivt, folket behöver inte rösta och valförrättarna behöver inte räkna rösterna då utgången av valet redan dikterats av Kreml.

  27
  16
 4. Fattar du inte gammeldags kommunist. Trots att jag tröttnade på din rappakalja redan igår, så måste jag ända försöka förklara för dig, Misstänker att du är gravt skadad av fascism, men ändå, FATTAR DU INTE att två illegalt utropade republiker i en nation inte kan ha folkomröstning? Om terroristen Putin skulle utropa Gästrikland och Dalarna till självständiga republiker i S. Tycker du att de skulle få folkomrösta då. Tack för mig din unkna fascist och Putinkramare.

  33
  15
  • Det var det mest ointelligenta inlägget jag läst någonsin.
   Det är synd om alla vättiga människor som drabbas av eran hatsvans.
   Det som kommer at hända är att bloggen dör ut.
   Det krävs varken kunskaper eller intelligens för att bli accepterad.
   Jag kan leva med mina påklistrade etiketter.
   Hellre det än att leva i förnekelse.

   16
   28
 5. Förhoppningsvis slutar kriget med att Putin dör tillsammans med Lavrov, Sjojgu och hela generalstaben som stått bakom kriget.
  Om de dör för egen hand, blir skjutna, sprängda i bitar eller hängda efter en rättegång bryr jag mig inte om.
  Bara de dör så snart som möjligt.

  29
  14
 6. Putin vevar desperat på sitt positiv och Lavrov hoppar omkring och chattrar sin smörja.

  41
  22
 7. Fattar inte detta. Lavrov är en kriminell mördare som står bakom många mord på Ukrainare. Nu reser han omkring i Afrika. Finns det ingen/inga som kan arrestera honom och överföra honom till domstolen i Haag?

  50
  19
  • @Janne, vad har den Svenska regimen med saken att göra? Menar du att vi ska vara extra rädda för att ryssen kommer hit och bombar sönder oss också?

   Måste vi snabba på NATO-inträdet och skaffa kärnvapen eller vad menar du?

   21
   11
 8. Det är nog svårt att föreställa sig en värre regim än den svenska!
  Under över 40-års tid har dom ljugit, manipulerat ,bluffat och hjärntvättat det svenska folket .
  Dom har importerat muslimska slaktare i milliontals, allt medan dom påstått att det är “flyktingar”
  Under den falska förespegling att dom gör det för vår skull, för vår välfärd och för att rädda pensionerna. Inget kan vara mer fel!
  T.o.m. påstår dom att “flyktingarna” är barn och därför extra “sårbara” och måsta tas om hand av oss svenskar -trots att “barnen” i själva verket är skäggiga 45 åringar med egna barn och barnbarn!
  Kostnaden för importen av slaktarna var för 25 år sedan nästan 300 miljarder, i dag är det minst det dubbla.

  Vi svenskar slängs ut från våra bostäder och vildarna flyttar in.
  20.000 svenska kvinnor och barn våldtas varje år av vildarna, men få eller inga straff alls döms ut. Däremot döms svenskar som protesterar mot hemskheterna!
  Sida och Invandrarverket är två giganter när det gäller statsfinansierad terror mot den egna befolkningen.
  Dom nyanställer personal bara för att hinna skriva ut så många svenska medborgarskap som möjligt.
  Svenskarna skall ut, negrerna och muslimerna skall in!
  Hoppet för Sverige är inte ens 1%, folket är allt för hjärntvättade och fördummade under allt för lång tid för att ens förstå den kommande faran!

  Den svenska regimen borde avsättas och åtalas för sitt folk och landsförräderi, men vem åtar sig uppdraget?
  Tror Ni att SD klarar detta, även om dom fick 51%?
  Nej, absolut inte, dom är allt för miljöanpassade och flata numera.
  Men vi har ändock två möjligheter.
  Den ena heter Gustav Kasselstrand, ge homon 51% och han skulle återta Sverige åt svenskarna, en önskan som i nuläget tyvärr är orealistisk.
  Den andra möjligheten är en revolution men den måste ske NU innan dom utländska vildarna har fått övertag.
  Var god och välj…

  56
  49
  • Janne:
   Det var klara ord och inga visor…..,,,,
   Ger dig 🙂 😉 🙂 glada gubbar. Och lev Wohl !

   27
   17
 9. Jag har sagt det förut:
  Donbas områdets invånare kommer att folkomrösta om att få tillhöra Ryssland.
  Precis som krim gjorde efter euromajdan 2014.
  Det är inget konstigt med det efter 8 år av beskjutningar från Ukraina.
  Det här kanske rör hela den Ukrainska befolkningen som också har lidit av SVOBODA. Azov bataljon, Aidar bataljon och Den högra sektorn.
  Jag har läst och följt utvecklingen i Ukraina så jag är inte snopen över det Ryska uttalandet.
  🙏❤️

  32
  50
  • Vilket är irrelevant eftersom de ryssar som flyttat in i Donbas inte har rösträtt i Ukraina.
   Inte för att jag tror att du förstår skillnaden.

   37
   10
   • DPR och LPR är egna republiker.
    MSM medierna blandar ihop korten precis som du gör.
    Man folkomröstar i republiken.
    Övriga Ukrainska medborgare kan möjligtvis hänga på om möjligheten ges.

    17
    36
   • Inte en chans att Donetsk och Luhansk är självständiga republiker. Du blandar och ger Putins propagandakort.

    De enda länder, vid sidan av Ryssland, som erkänt Luhansk och Donetsk som egna stater är Belarus, Venezuela, Nicaragua, Syrien, Sudan och Centralafrikanska republiken. Samtliga är diktaturer med stort beroende av stöd från Ryssland.

    Det är till stor del samma länder som även erkände utbrytarstaterna Sydossetien och Abchazien när Ryssland 2008 startade krig mot Georgien, även då med syftet att ”rädda ryssar från folkmord”. Trots att det gått 14 år finns i dag inga tecken på att dessa två stater kommer att få ett brett erkännande.

    Det blir samma med Donetsk och Luhansk. Kommer inte Ukraina att återta området så blir det områden ockuperade av Ryssland i många år framåt.

    34
    15
   • Pettersson

    Vad står förkortningen DPR och LPR för?
    Det är en del av Minsk avtalet.

    13
    29
   • Vet du inte det så googla.

    Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt. – Stater har även en skyldighet att, när de söker lösa tvister med andra stater, lösa dem på ett fredligt sätt, säger Carina Lamon.

    Det finns även andra avtal som Ryssland lovat att följa men som de bryter. Det senaste är det så kallade Minskavtalet från 2014 och 2015.

    – Ryssland bryter mot Minsk-avtalet om Donetsk och Luhansk, slutet mellan Ukraina och Ryssland. Enligt avtalet ska Donetsk och Luhansk få självstyre inom Ukraina, men inte erkännas som egna stater, såsom Ryssland gjort.

    Ryssland bryter också mot Budapestavtalet om säkerhetsgarantier från 1994 där Ukraina gav Ryssland sin mycket stora kärnvapenarsenal från Sovjettiden i utbyte mot billig gas och “säkerhetsgarantier mot hot eller våldsanvändning mot Ukrainas, territoriella integritet eller politiska oberoende”.

    Den gällande europeiska freds- och säkerhetsordningen etablerades 1975 genom Helsingforsakten och institutionaliserades 1990 genom Parisstadgan och OSSE:s etablering i Wien 1993. Sovjetunionen upplöste sig själv 1991 liksom Warszawapakten samma år. Allt skedde i enlighet med den gemensamma säkerhetsordningen som skyddar allas suveränitet och territoriella integritet. Regelverket skyddar således även Ryssland och dess säkerhetsintressen. Ukraina, Belarus och Kazakstan slöt dessutom ett särskilt säkerhetsavtal 1994 (det så kallade Budapestmemorandumet) med Ryssland, Storbritannien och USA i utbyte mot att de nya staterna gav upp sina kärnvapen.

    Samtliga tio element i Helsingforsakten ger samma säkerhetsgarantier för Ryssland som för alla andra medlemmar i OSSE. Det unika med Ryssland är att landet, utan att vara hotat eller angripet, själv har brutit mot alla dessa tio statuter och även mot det särskilda avtalet om att respektera Ukrainas territoriella integritet. Att förstå att Ryssland har betett sig så illa är nödvändigt. Att ha förståelse för beteendet är däremot orättfärdigt. Och att ge efter och avveckla den existerande freds- och säkerhetsordningen vore ett historiskt misstag av episka dimensioner.

    När Sovjetunionen upplöstes hölls den 1 december 1991 en folkomröstning om självständighet då en överväldigande majoritet, c:a 90 % av alla delar av befolkningen stödde Ukrainas självständighet.

    – Avtalet från 1994 gäller än. Ryssland har redan 2014 brutit mot det genom invasion och annektering av Krim och att lägga sig i och stödja separatisterna i Donbass. 

       

    20
    11
  • Grattis Gammaldags papegoja till att du läst och följt utvecklingen i Ukraina.

   Du verkar tro att du är ensam om det.

   Jag kan berätta att många har gjort detsamma. Ytterst få har kommit till samma slutsats som du.

   31
   17
   • 👍

    Då är jag unik.
    Men mig vetligen är jag långt ifrån ensam när 7/8 av världens befolkning inte har sanktionerat Ryssland.
    Jag ingår i den gruppen som vill ha fredsförhandlingar istället för mera vapen till Ukraina.

    15
    23
   • Gammeldags: En absolut och överväldigande majoritet av världens länder har fördömt Rysslands illegala krig och invasion.

    141 länder fördömde Rysslands invasion av Ukraina vid omröstning i FN:s generalförsamling. Det är 73 procent av världens länder.

    Fem inklusive Ryssland stod på Rysslands sida. Det var Belarus, Nordkorea, Eritrea och Syrien. Det är 2,5 procent av FN:s 193 medlemsländer.

    35 länder lade ned sin röst. Det är 18 procent av världens länder.

    Det var Algeriet, Angola, Armenien, Bolivia, Botswana, Brunei, Burundi, Centralafrikanska republiken, Kina, Kongo, Kuba, El Salvador, Ekvatorial Guinea, Swaziland, Etiopien, Guinea-Bissau, Indien, Iran, Kazakstan, Kirgizistan, Laos, Madagaskar, Mongoliet, Mali, Moçambique, Namibia, Nicaragua, Pakistan, Sydafrika, Sri Lanka, Sudan, Tadzjikistan, Togo, Uganda, Tanzania, Uzbekistan, Vietnam och Zimbabwe.

    Det fattas några länder. Jag vet inte om de var frånvarande.

    https://news.un.org/en/story/2022/03/1114632

    14
    7
   • Pettersson

    Varför inväntar mitt svar granskning.
    Inte ett enda ord som jag skrivit har någon som helst tendens att bryta mot reglerna.

    9
    17
   • 7/8 motsvarar väl befolkning i totalitära stater samt icke läskunniga och dem som utpekas som svagbegåvade i andra trådar.

    11
    4
   • Frånsett att 5000 inte stämmer så vad vill du uppnå med ditt påstående?

    I FN råder ett land en röst.

    141 länder fördömer Rysslands invasion av Ukraina.

    5 lämnar sitt stöd.

    35 lade ned sina röster, däribland Kina.

 10. Vore nog bättre om världssamfundet avsatte Rysslands president Putin och hans ministrar.
  Och för hunden Lavrov väntar nog ett tråkigt liv i Sibirien när han tvingas packa ihop.
  Rysslands framtid är nog lika mörk som ett strömavbrott i gruvan i Kiruna i december.
  Nu när alla västerländska företag lämnar i en strid ström.
  Lär nog dröja evigheter innan någon återvänder.

  43
  24

Kommentera