Nu väntar vi på straffen

De muslimska upploppen under påskhelgen upprörde hela landet och skapade stora rubriker i internationell press. Nu börjar det delas ut straff, men….

Nej, bilden ovan är inte hämtad från krigets Ukraina eller det ständiga kaoset i Mellanöstern. Den är tagen i en park i Örebro den 15:e april 2022.

Över 100 poliser i tjänst skadades under de muslimska upploppen. Värden för miljoner förstördes. 87 personer är misstänkta för brott och ytterligare 200 – 300 individer hoppas polisen kunna lagföra genom identifikation.

Nu börjar vi läsa om utdelade straff. Fyra män som deltog i de muslimska upploppen i Örebro döms till fängelse mellan två och fyra åt. Ingen döms till utvisning. Tre män som deltog i de muslimska upploppen i Linköping döms till fängelse i två och ett halvt till fyra år. Två muslimer ska också utvisas. En man som deltog i de muslimska upploppen i Rinkeby döms till sex månaders fängelse. Inget krav på utvisning. Vi väntar ännu på domar efter de muslimska upploppen i Landskrona och Norrköping.

Straffen som dömts ut är givetvis för låga och utvisning borde vara den givna domen, även för de muslimer som tilldelats medborgarskap i ett land långt från deras hemländer.

Det många nu väntar på, är domen mot de kvinnor som skrattandes deltog i de muslimska upploppen. Att deras stenkastande barn omhändertas av myndigheterna anser nog många vara självklart, men mammorna. Vad blir deras straff? När får vi läsa om domen mot de kvinnor som deltog? På många bilder och filmer som visats från ovan nämnda orter ser man tydligt ansiktet på flertalet kvinnor som skickar iväg stenar av olika storlek mot svenska poliser. Jag är säker på att polisen kan identifiera flera av dem och det minsta Sveriges laglydiga befolkning väntar sig är dryga böter och få utanför sfären av muslimer och vänsteraktivister skulle motsätta sig mot utvisningar.

Fast jag undrar om de muslimska upploppen kommer att få följder för fler än de som hittills dömts. I sedvanlig och traditionell svensk stil, så skylls de muslimska upploppen under Påskhelgen på de invandrades livssituation. En förälder säger att “det vanliga livet kan ha spelat in” och hon får uppbackning av en kriminolog som hävdar att “samhället tittat åt ett annat håll”.

Jag skrev i början av inlägget att de muslimska upploppen upprörde en hel nation. Fel av mig. I arabisktalande forum på Facebook hyllades upploppen som skadade över 100 poliser och förstörde värden för miljontals kronor.

14 thoughts on “Nu väntar vi på straffen

 1. Hej , kan “livstid” i texter här innebära livstids försörjning och medborgarskap för att garantera försörjningen ? I detta land är ju allt möjligt .
  Mvh Sjöström

  14
  • Självklart firar de att de skadat 100 poliser.
   Kan det bero på att våran polis flyr i panik, istället för att använda alla vapen och material de fått av skattebetalarna för att med alla medel trygga samhället, som i alla andra länder?

   12
 2. Damberg skröt om ”upp till livstid” för blåljussabotage.
  Det ser ut att bli en tumme!
  Försöker någon döda poliser så ska det automatiskt vara livstid, vad är problemet!

  37
 3. Det är skillnad på folk och folk. Islamister har aldrig fått de straff de förtjänar. Men om du går mot röd gubbe. DÅ DU!!!

  46
 4. Det lagen går ej att tillämpa längre .
  Då skulle vi inte ha många politiker kvar .

  40
 5. Det enda Sverige ska göra är att identifiera och utvisa på livstid. Dessa låg IQ människor förstår bara hårda tag. Om Sverige genomför detta kanske någon MENA hjärncell börjar röra på sig. Finns ett gammalt uttryck för detta: Androm till varnagel

  59
 6. Jöns H har rätt i vad han skriver . En klockren regel . Den skulle kunna rensa bra här i landet , våra kakistokrater till politiker kunde då få sig en tankeställare .
  Mvh Sjöström

  49
 7. Det fanns en gång i tiden något som hette ‘förlust av medborgerligt förtroende’:

  “Förlust av medborgerligt förtroende innebar att brottslingen förlorade sin rösträtt, fick inte vittna i domstol, inte inneha offentlig tjänst (lärare bl a), inte heller arbeta i ett yrke som krävde god frejd.”

  https://stockholmskallan.stockholm.se/post/25668

  Det borde gå att återinföra och använda i de fall utvisning eller återkallande av medborgarskap inte är möjligt.

  65
 8. Tappade körkortet då jag körde 62km/h på enslig 40km/h väg, och därmed mitt jobb chaufför. Polisen var skoningslösa och aggressiva och Tr halvsov nämndemannen de ville inte heller tala om vilka politiska partier som de representerade när jag frågade om det.

  66
  • Oscar!Klart att du som svensk skall sättas hårt åt, köra 55 % för fort på enslig väg är väl långt värre än att skjuta någon under en gatlykta

   53

Kommentera