15.000 ryssar har dött i strid i Ukraina

UKRAINA. Cirka 15000 ryssar har dött i strid under Rysslands invasion av Ukraina, enligt amerikanska och brittiska spionchefer, rapporterar The Guardian.


Richard Moore, som är chef över brittiska underrättelsetjänsten MI6, säger att det dock är en sparsam uppskattning. – Och det här är inte medelklassungar från Sankt Petersburg eller Moskva. Det är fattiga barn från ryska landsbygden. De kommer från arbetarstäder i Sibirien. Det är oproportionerligt många från etniska minoriteter, sa Moore under Aspen Security Forum som hölls i USA under torsdagen.

Enligt CIA-chefen Bill Burns, som talade under samma konferens under onsdagen, har Ukraina troligtvis förlorat något färre soldater.

Ryssland har medgett 1,351 döda men det var i mars.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “15.000 ryssar har dött i strid i Ukraina

 1. Hur många svenskar kommer dö i det inbördeskrig som nu råder? Troligtvis fler.

  53
  2
 2. Det är svårt att veta hur många som dött. Däremot kan man veta ganska exakt hur mycket materiel som förstörts. Flygplan, tanks, pansarfordon, artilleripjäser, båtar/fartyg etc. De kan lättare bekräftas med drönare och satelliter.

  10.000 ryska fordon/vapen har enligt flera underrättelsetjänster slagits ut. Hur många soldater som dött per ”fordon” varierar naturligtvis men var och en kan ju fundera på om det i snitt är två, fem eller tio soldater per fordon/vapen. Skadade är mångdubbelt fler.

  Och som det står i artikeln 15.000 är en sparsam uppskattning. En sak alla bedömare hur som helst är eniga om är att det går inte särskilt bea för Putin!

  32
  8
  • Sovjet besegrade nazi-tyskland tack vare Amerikas materiella stöd. De segrade och deltagarna blev hjältar i Det Stora Befrielsekriget. Idag är de ryska soldaterna inga hjältar som får medaljer utan många kommer hem i sopsäckar. Sorgligt för deras anhöriga och beklagligt för det ryska folket som svärfar ner sin historia med Putinskit.

   13
   3
   • Om ryssarna skickar hem dem. Normalt är att de lämnar sina döda och sårade där de ligger och skiter i dem. I bästa fall tar ukrainare hand om dem och slänger ner dem i massgrav eller soldatgrav där de ligger. Ukraina har också flera hundra ryska soldater som dog i striderna om Kiev i kylvagnar i väntan på att skickas hem till Ryssland men Putte vägrar ta emot dem.

Kommentera