Samhället inte rustat för extremt väder

VAL & VÄDER. Det svenska samhället är inte rustat väl nog för att klara av ett nytt klimat. Det säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) som underkänner regeringens egna arbete i frågan.

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll intervjuas vid regeringens sommarfika 21 juli. Foto: Regeringskansliet

Enligt Strandhäll är dock samhället bättre rustat i dag än sommaren 2018, då en värmebölja och stora skogsbränder drabbade Sverige.
Men jag skulle ändå vilja svara rakt på frågan och säga: Nej, vi är inte färdiga, vi är inte tillräckligt rustade i dag. Varken för skyfall eller den här typen av extrema värmeböljor, säger hon.

Under torsdagen har regeringen gett Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) uppdraget att stärka beredskapen vid kraftiga skyfall. MSB ska redovisa uppdraget senast den 15 december 2023.

Pressmeddelande

-Pettersson noterar att SMHI varnar för skyfallsliknande regn till i morgon, så jag hoppas MSB är snabba…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Samhället inte rustat för extremt väder

 1. Varför jaga upp sig för att vi haft högsommarväder och kan bada i två dagar… förr njöt vi… nu skräms vi av illröda väderkartor så fort som temperaturen är över 25. Förr krävdes det minst 30 för orange

 2. Då blev det inget värmerekord i år heller, trots att journalisterna löpte amok.
  Det var varmare förr, 1919 och 1947.

  10
 3. Jag träffade för några år sedan han som var ansvarig för VA i Göteborg. Jag frågade om problemet var att dagvatten och avlopp var för dåligt dimensionerade eftersom det bli översvämning emellanåt.
  – Nej, svarade han bestämt, det är för att dagvatten och avloppsledningar är för gamla och dåligt underhållna. Så det är slarv och inte klimat som gör att det bli översvämning.

  12
 4. Sozzekärringen ljuger som det hör och bör sig för en riktig sozze. Äntigen fjäskar sozze-kommunisterna för Miljöpartiet(Grönsakskommunisterna) eller så planerar dom införa en till skatt som dom skall skylde “klimatet” för, Som om dom 46 skatterna dom införd senaste åren inte räcker. Tidigare år när det var varmare väder så hette det att vi hade en solig sommar men nu med lägre tempraturer och mindre sol så går världen under, igen, som den har gjort vart tionde år enligt klimattalibanerna. En sozze har aldrig, kan aldrig, vill aldrig och kommer aldrig att säga ett enda sant ord.

  11
  • Och bränderna i 2018 var väl till största delen pyromandåd men det mörkades ju så klart.

   13
 5. 6 år och 2 månader. Då är han snart ute och kan fortsätta sin brottsliga bana.
  Även om vi pratar självsanering så är det på tok för lågt.
  Undrar om det är någon som funderar på varför brottsligheten har dragits till Sverige likt getingar till sockerdricka.

  11
  1
 6. Apropå väderleksrapporterna på tv så resonerar media att “vi tror på det vi ser”. Det vill säga att de rörliga färgfälten med gul/orange/rött ser ut som eld…
  …vi ser att temperaturerna rör sig som eld över kartan.
  Media vet som sagt “att vi tror på det vi ser”, så vad tror ni? Är de rörliga eldflammorna som markerar temperaturen på kartan ett sätt att hjälpa vår hjärna att tänka:
  -Näe, det här är inte normalt, jorden brinner ju upp!

  Det kan du ge dig på, inget i media görs av en slump. Självklart har den rörliga färgkodningen skapats för att knuffa våra hjärnor att automatiskt tänka “nu brinner jorden upp pga våra utsläpp”.
  Aktivister ligger bakom såklart!

  36
  • Ge meteorologen, den manlige, ett blått piller så vågar han stå upp för vad han ser.
   Rött är en Qvinnlig färg – Venus. Blått ät Mars. Aldrig möts de två

 7. Det svenska samhället är inte rustat väl nog för att klara av ett land som styrs av såssialdemokraterna skulle jag vilja påstå istället, finns det något som fungerar som det ska?

  39
 8. Idag var den stora dagen för aktivister och klimatfascister inom SR, SVT och övrig regimmedia men attans, attans det sket sig. Idag skulle det förhatliga värmerekordet som är hela 75 år gammalt äntligen slås som bevis på alla klimatförändringar, sorgen är tung inom regimmedia och det talas redan om inkallande av kuratorer och psykoterapeuter till redaktionerna som skall låta människor prata av sig. 1940-talet var ändå ett intressant väderdecenium med krigsvintrar och 30-40 minusgrader långt ner i Götaland och under flera månader, samt värmerekord i Målilla 1947.

  42
 9. Riksbimbon uttalade sig igen. Hon är så jävla ointelligent så jag hoppas hon och dvärgen får ihop det igen. Två intellektuella dvärgar, med IQ på 65, borde passa ihop, inte minst på twitter. Detta är Sverige idag, en underkänd damfrisörska och en dvärg vars före detta sambo vaknat till sans och bytt parti.Denna typ ska alltså regera Sverige om vi inte skärper oss i september.

  54
 10. Sommar och värmebölja med öppna fönster för att få in lite svalka, utanför går en livligt trafikerad väg från vars bilar jag förr om åren kunde höra svensk eller annan västerländsk musik, men mycket sällan numera, det är övervägande islamiska tongångar och dessutom på allra högsta volym. Varför så högt, är det nån sorts demonstration?

  46
  • Idag på morgonen blåser det i Sydsverige och “extremhettan” försvann. Ägget på stekpannan och kaffetåren blev billig.

Kommentera