Putin får stöd av Khamenei för invasionen

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin fick starkt stöd för landets invasion av Ukraina från Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, under tisdagens besök i Iran, rapporterar AP News.

Rysslands president Vladimir Putin och Ayatollah Ali Khamenei,

Enligt AP ska Khamenei ha sagt att om Ryssland inte hade attackerat Ukraina var det bara en tidsfråga innan landet själva skulle blivit attackerat av Nato.

Khamenei ska även ha sagt att västvärlden motsätter sig ett ”oberoende och starkt” Ryssland.

-Pettersson säger att Putin har fina vänner. När FN röstade om att fördöma Rysslands invasion av Ukraina röstade 141 länder för.

Endast fem länder – Ryssland självt, Eritrea, Nordkorea, Syrien och Belarus – röstade mot resolutionen.

35 länder lade ned sina röster, däribland Iran.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Putin får stöd av Khamenei för invasionen

 1. Iran och Argentina går med i BRICS och även Turkiet, Egypten och Saudiarabien är på väg in.

  1
  1
 2. Så om de alla röstade för resulationen har rätt??
  Har alltid majoriteten rätt?

  7
  12
 3. Tyck vad ni vill om Rysslands angrepp mot Ukraina, men om detta stöds av skitländer som Iran, Kina och Turkiet så borde alla med minsta vett inse att Putin är dum i huvudet!

  23
  11
  • Tja, om man tar stöd från Iran eller från USA är väl mer en moralisk fråga, eftersom bägge länderna har ett tvivelaktigt förflutet. Varken Ryssland eller Ukraina behöver stöd från mördare just nu. Vad dom behöver är en vuxen i rummet som kan peka med hela handen mot ett förhandlingsbord

   16
   20
   • Det behövs inga förhandlingar. Det behövs att Ryssland drar sig tillbaka och börjar följa de avtal och överenskommelser de lovat följa. Det är meningslöst att förhandla med en part som inte håller ingångna överenskommelser.

    Ingripandet på Krim 2014 innebar att Ryssland ensidigt bröt mot två uppgörelser. Den ena var Budapestmemorandumet från 1994, enligt vilket tre kärnvapenmakter – Ryssland, USA och Storbritannien – garanterade Ukrainas territoriella sammanhållning i samband med att landet lämnade ifrån sig sina kärnvapen från sovjettiden. Den andra var ett vänskapsavtal från 1997 som innebar att Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser. Ryssland fick rätt att arrendera en del av den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2017, senare under Janukovytjs presidenttid förlängt till 2042.

    Rysslands angreppskrig mot Ukraina utgör brott mot FN-regler och olika avtal som Ryssland lovat följa. – Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet. Flera olika domstolar kan bli aktuella för att utreda och döma misstänkta ryska krigsbrott.

    Enligt internationell rätt är det inte tillåtet att militärt angripa ett annat land, däremot har alla länder rätten till självförsvar vid angrepp.

    Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

    FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd.

    Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt.

    14
    17
  • Idag är det 78 år sedan bombattentatet mot Adolf H, utanför Rastenburg i Ostpreussen.

   Firas bäst genom att skjuta Putin.

   12
   10
  • Så du tycker att vi lika gärna kan alliera oss med muslimer och islamism, som med USA?

 4. Islamisterna tänker har tidigare utnyttjat att “hundarna fokuserar och biter på varandra” medan islamister och terrorister kan jobba mer i fred från andras blickar !

  18
  2

Kommentera