Kan Tysklands kärnkraft räddas?

ENERGIPOLITIK. Efter kärnkraftsolyckan i Fukushima år 2011 inleddes avvecklingen av kärnkraften i Tyskland och i år stängs de sista ibrukvarande reaktorerna.

I samband med klimatprotesterna i Tyskland kan man i dagens läge också hitta grupper som demonstrerar för att kärnkraften måste vara en del lösningen.

Största delen av de tyska kärnkraftverken inne i en nedmonteringsprocess och de sista tre reaktorerna som fortfarande är i bruk kommer likaså att köras ner i slutet av året.

– Vi gör redan nu reklam för att Tyskland på nytt ska gå in för kärnkraft. Och det kommer att ske förr eller senare, säger Britta Augustin från föreningen Nuklearia och nätverket mammor för kärnkraft.

Många trodde att ingenting kunde göras för att hålla Tysklands kärnkraftverk öppna efter 2022, men Ryssland har stängt av naturgas, media har uttalat sig för att stödja kärnkraften, och i går meddelade regeringen att de kan fortsätta att driva kärnkraftverk.

“Å alla miljöaktivisters vägnar, vill jag be om ursäkt för den skrämsel propaganda som vi har spridit om klimatet de senaste 30 åren. Klimatförändringarna är verkliga, men de leder inte till vår undergång. De är inte ens vårt mest angelägna miljöproblem.”

Så inleddes en artikel som Michael Shellenberger publice rade år 2020. Artikeln sände chockvågor bland miljöengagerade världen runt som ansåg att “miljöhjälten” hade svikit.

Michael Shellenberger har sagt att symbolfrågor som miljöaktivister har propagerat för inte är sakligt grundade: Green peace räddade inte valarna. Skogsbränderna har inte blivit fler. Amazonas är inte världens lungor. Isbjörnarna håller inte på att försvinna.

“Ett gåtfullt inslag i miljörörelsens historia är varför så många föreslår politiska åtgärder som är skadliga inte bara för männi skor utan också för miljön“.

Michael Shellenberger är journalist, författare och miljöaktivist, nu vill han rädda den tyska kärnkraften.

Michael Shellenberger

-Pettersson skulle gärna se Sveriges miljöextremister koncentrera sig på de verkliga problemen i stället för att förstöra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kan Tysklands kärnkraft räddas?

 1. De som driver klimatkulten är till 100% känslomänniskor. De är likgiltiga för fakta och de flesta helt okunniga om vetenskap och teknologi. Detta gör att debatt och samtal med dem är omöjligt. De utgörs till största delen av högljudda hyperemotionella flickor/kvinnor och de förstör nu snabbt Europa och USA.

  23
  1
 2. varför skulle tyskland ha kärnkraft!! msn har ju din kol kraft ? den berömda brunkolen .. det dkitsr net lite men vad gör det det är ju bara att förlänga skorstenarna! så rassar skiten ned i Sverige!!!!!?
  ett jätte framsteg för Sverige. det problem man ser är ju att Centerpartiet Maud höl på med konstiga affärer här där dvenska staten förorade miljoner med konstiga co2 avgifter.? för att sen övrgå i ett konstigt ägande men någon svensk pensionssparande och något singaporiskt bolag? vem som kontrollerar tysk kol kraft vet ja inte men den är plötsligt väldigt lönsamt utom för Sverige förstås

  15
  2
 3. De kvarvarande 3 atomkraftverken producerar hela 6.3% av Tysklands behov av El. Även för vår del i Abzurdien vore det en gudagåva,om dessa får fortsätta framställa elen som numera köpes av bl.a. oss.
  Att detta är en av orsakerna till att våra el-räkningar i Syd-Sverige dagligen ökar står klart,när El´n flyter vidare över oss söderut.

  19
  1
 4. Nu är det dax för alla vänstervridna att börja sticka Gretastället.
  Ett underställ i bästa varmaste ull .
  För till hösten kommer kylan och med kylan kommer energiräkningarna med Sossepriser .Och då blir det knalt i pluskan.
  Och de höjda pensionerna behövs för att betala den höjda skatten .
  Och den höjda skatten behövs att för att betala den dryga miljon om inte jobbar .
  Hoppas alla som röstat fel är nöjda .
  Rösta på något parti som är rädda om Sverige även om det är ganska tomt på den läktaren för tillfället .

  26

Kommentera