Gängen har pansarskott

VÅLDSVÅGEN. Vid tillslag mot kriminella nätverk har Stockholmspolisen beslagtagit tre pansarskott det här året. Ett av gängen som haft ett pansarskott befinner sig i en pågående dödlig konflikt med ett annat gäng, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Pansarskott används av militären för att bekämpa stridsvagnar och andra pansarfordon. Att kriminella har tillgång till dessa är mycket oroande menar Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie och gängexpert.

Sannolikheten att den här typen av vapen ska börja användas bedömer jag som mycket stor, säger Appelgren till Aftonbladet.

En 28-årig gängkopplad man som hade ett skarpladdat pansarskott i sitt förråd har nu dömts för grovt vapenbrott till tre år och sex månaders fängelse.

-Pettersson tycker att pansarskotten ska skickas till Ukraina och gängmedlemmarna betydligt längre bort…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Gängen har pansarskott

 1. Det förvånar väl ingen. Det oroar att polisen kallar det oroande. En starkare reaktion än så vore önskvärt. Undantagstillstånd, avstängningar av närliggande geografi, militära specialstyrkor och husrannsakningar i omgivande bostadsområden eller andra effektiva åtgärder föreslagna från erfarna proffsmilitärer vore rimligt. Men Sverige verkar av okänd anledning välja dålig beredskap och svaga metoder mot importerad militärbestyckad grövre kriminalitet.

 2. De kriminella har mängder med farligheter i sin arsenal, tex:
  Morgan Johansson
  Dan Eliasson
  Queerifierad polis
  Sluta skjut-kampanj
  Feminister som vakar över deras axlar
  En enad nyhetsrapporterande media som lägger locket på
  Extremt låga antagningskrav för polisutbildning
  Knäböjande poliser
  Hemspråksundervisning…
  Floder med vapen och knark in över våra gränser
  Advokater med invandringsursprung
  En riksdag som gullar med dem

  Ja, listan kan fyllas på och jag undrar om inte Morgan Johansson är det farligaste vapnet invandrade brottslingar kan ha, nånstans runt atombombsnivå på Morgans farlighet!

  17
 3. Antagligen pansarskott som tagits av ryssarna som krigsbyte som de sedan sålt på den svarta marknaden för att finansiera sina knark- och vodkafester.

  14
  5
 4. Risken finns för att trollen använder detta i sin propaganda mot Ukraina och hävdar att skotten kommer därifrån. Det vi vet är att skott hittades av polisen INNAN kriget i Ukraina började, och är tillverkat i ”Jugoslavien”. Men di däringa trollen brukar aldrig vara så noga med fakta och sanning…🤥 (Det kan vara Putins egen vapenhandlare Viktor But som sålt dem till svarta marknaden. Han sitter inlåst i USA får sådana brott!)

  21
  7
 5. “-Pettersson tycker att pansarskotten ska skickas till Ukraina och gängmedlemmarna betydligt längre bort…”

  Inte en obetydlig risk att pansarskotten ursprungligen skickats till Ukraina. Vi såg vad krigen i Jugoslavien betydde för illegala vapen i Sverige.

  14
  13
 6. Bekymret är att pansarskotten kanske kommer från Ukraina. Lars Bern har påpekat att det är ingen kontroll på alla vapen som skickas till ett av Europas mest korrumperade land Ukraina. Sannolikt kommer det att komma många vapen i retur till Europa, med med andra användare än militären. Vi ger bort och Ukraina säljer till högstbjudande Balkanländerna har varit stor exportör av illegala vapen till Sverige. Nu kanske Ukraina tar den positionen. Obs, obs, jag är inte ryssvän för att jag skriver nedlåtande om Ukraina. I vänsterfeminismens svartvita land Sverige, blir man nedsmetad så fort vänstern har minsta möjlighet.

  20
  14
  • Ja, krig är skit men vad ska vi göra. Ukraina måste kunna försvara sig. Allt annat är otänkbart eftersom det skulle göra kriget och lidandet ännu värre! Så tyvärr får vi pga Putin leva med massa illegala vapen i de kriminella miljöerna.

   Kanske ska vi istället fråga oss varför vi har byggt upp sådana kriminella miljöer och hur vi ska radera dem?

   17
   6
   • Jag delar Petterssons åsikt som tycker att pansarskotten ska skickas till Ukraina och gängmedlemmarna betydligt längre bort…Dessutom ska containermetoden gälla, Förvaring , transport och leverans.till hemlandet. Om transportfartyg skulle tappa någon containers i havet på väg blir det en besparing även för mottagarlandet. En win.win

    14
    2
   • De kriminella gängen har varken med Putin, Zelenskyj eller ens Tito att göra. De är importer från Långtbortistan av ondskefulla svenska politiker som “glömt” bort att deras främsta uppgift är att skydda landet och dess folk. Sedan har kriget i Ukraina, pandemin och annat används urskillningslöst för att flytta fokus från européernas verkliga problem. Minskad välfärd på grund av allt fler ska försörjas av allt färre, greedflation, skenande energipriser på grund av att vissa fått koldioxid på hjärnan samt en ökande skara av importerade ociviliserade illgärningsmän som utövar våld på värdlandets folk.

    Samtidigt som politikerna blir allt rikare och belönas med meningslösa jobb av puppitörerna så går det allt sämre för Europas folk. Det är det verkliga problemet.

    12
    1
   • Där kan vi vara överens Argus, kriget i Ukraina är en sak som måste hanteras på sitt sätt medan kriminaliteten i Sverige är en annan sak som ska hanteras på sitt sätt.

    Dimridåer används alltid inom politiken när partier och grupper skyller på varandra eller omständigheter de inte kan rå för, tex krig, väder, sjukdomar etc.

    Men när vissa börjar försvara Putins krig för att vi har problem i Sverige eller EU, ja då har man helt tappat fotfästet och flyttat in i fantasins land, eller hur Gammeldans?

Kommentera