Den stora utmaningen

Efter att SD publicerat sin vitbok bara två månader innan det kommande valet, så tävlar nu tidningarnas ledarskribenter och krönikörer om att använda de mest svulstiga rubrikerna. GP:s Björn Werner är en av dem, men indirekt erkänner han att SD haft rätt från början.

SD försöker mörka resultaten i den vitbok som nyligen publicerades, allt enligt nämnde Werner. Det som står i den första delen av SD:s vitbok är egentligen inga nyheter. Ända sedan valrörelsen 2010 har medierna, de politiska motståndarna och intresseorganisationerna vevat ramsan om att SD är ett “rasistiskt och nazistiskt parti”. Trots detta ligger partiet på siffror över valresultatet 2018…

… och bland både partirepresentanter och väljare finns gott om personer med bakgrund i andra länder, inklusive utomeuropeiska. Har dessa inte insett SD:s problematiska bakgrund eller har man insett att SD idag är ett helt annat parti än SD 1988?

Björn Werner erkänner indirekt orsaken till att SD vuxit som inget annat riksdagsparti. “De flesta riksdagspartier tycker ju nu samma sak som 90-talets Sverigedemokrater kunde slänga sig med”.

Precis så är det. Det som socialdemokrater och moderater förut kallade rasism, främlingsfientligt och extremt, är idag deras egen politik. Bara något mer fernissat och belagt med lite egna lösningar. Migrationen, försvaret, brottsligheten. Bara för att nämna något.

GP ( läs gärna kommentarerna )

Det bör kanske nämnas att Björn Werner har ett förhållande med författaren och bloggaren Sandra Beijer. Beijer som 2018 uttryckte sin avsky för SD i en artikel i damtidningen Elle. “Det är dags att mobilisera sig” var hennes lösning på att förhindra SD:s framgångar. Behöver någon fundera över vad Björn Werner och Sandra Beijer diskuterade vid frukostbordet innan han skrev texten i GP?

Apropå riksdagspartiernas förflutna. Se denna klassiker om Socialdemokraterna.

5 thoughts on “Den stora utmaningen

 1. Jag tror inte att SD, s väljare är rasister, jag tror de är rädda för att bidragen kommer att sänkas och andra saker som kan urholka ekonomin för de med låga eller inga inkomster.

 2. Siffror från Tyskland och Italien visar på att ca 50% av alla brott görs av invandrare.
  Så vi har en bit kvar . Så än behövs inga insatser.
  Möjligen en utredning .

  5
  1
 3. Många av Sveriges politiska journalister är helt korkade . De är så enögda att det är helt meningslöst att läsa dem .
  Som GP,s Werner t.ex.
  Om man vill läsa om något man tycker är ett samhällsproblem är det helt onödigt att läsa Greider , Lena Mellin , Anders Lindberg för att ta några exempel.
  Svaret är alltid rösta på sossarna så löser det sig , inlindat i lite olika meningar .
  MP folk,s lösningar är alltid att vanligt folk måste sluta med allt . Att jorden i huvudsak skitas ner av Kina och Indien , har de inte uppmärksammat .
  V,s tips är att inte göra något alls .
  C och L vill bara prata och synas .
  M och KD och SD säger som det är och föreslår åtgärder .
  Då kissar sossarna i byxorna och skriker rasister .

  38
  1

Kommentera