Centerpartiet – ett rasistiskt parti

Annie Lööf blir ofta upprörd när hon hör ett negativt ord i samma mening som invandrare. Fast hon leder ett parti, vars bakgrund lämnar mycket att önska. Ett rasistiskt parti…om nu historia ska klistras på dagens företrädare.

Ur Bondeförbundets grundprogram från 1939 står bl.a. följande att läsa. 

Socialdemokraten Per Albin Hansson myntade i sitt valtal 1921 de klassiska orden “Sverige åt svenskarna” och 1965 slog en annan ledande socialdemokrat fast att Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.

Två uttryck som idag hade mötts med ord som rasism och främlingsfientlighet. Centerpartiet har inte bara genom Annie Lööf, inlett ett nära samarbete med Socialdemokraterna. Man drog åt vänster redan under 1920-talet och har sedan i perioder haft nära kontakter med S fram till 60-talets början. Nu tas samarbetet med socialisterna upp igen.

S och C är två partier med grumligt förflutet, så kanske det inte är så konstigt att de dras till varandra. Som bekant har både S och C övergett sina traditionella väljargrupper idag och flyttat fokus till helt andra.

Om man med det vill blidka kritikerna och lyfta blickarna mot annat än det rasistiska tankegods deras partier bär med sig får väl både Andersson och Lööf svara på själva. Historia är som vi nu alla vet, intressant att lyfta upp i valrörelsen.

Rebecka Weidmo-Uvell har granskat Centerpartiet och nog har Annie Lööf och partistyrelsen all anledning att initiera en egen vitbok.

7 thoughts on “Centerpartiet – ett rasistiskt parti

 1. Centerpartiet bör ändra färg från grönt till mörkbrunt i sin kommande? vitbok.

  34
  • Grönt passar Centern:

   “Den gröna färgen är särskilt viktig inom islam där den är helig och den gröna färgen ses som ”islams färg”. Profeten Muhammed bar en grön mantel och en grön turban. I delar av Algeriet visar grönmålade hus att den boende gjort en resa till Mekka. Många flaggor i Mellanöstern och Nordafrika innehåller grönt men på ortodoxt kristna ikoner representerar den gröna färgen ondskan, just på grund av kopplingen till islam där det avbildade helgonet exempelvis kan trampa på en grön orm för att visa att de besegrar islam. Suck. Samma syn fanns i Europa under medeltiden då den gröna färgen representerade demoniska och onda varelser.” (Rellobloggen)

   16
 2. Alla partier (utom kommunisterna) har en nationalkonservativ historia. Att nu i elfte timmen förneka det och skylla på riksdagens yngsta parti är bara patetiskt. Att C, som var stort i min släkt, nu har blivit ett patetiskt litet invandrarparti är bara sorgligt att se. Nuförtiden avvisar jag bestämt bestämt detta lilla skitparti. Den “bjeda mitten” tror jag inte ett dugg på, och Annie Lööf och Martin Åhdal är nog några av de sista politiker som jag vill ska representera mig och mitt land.
  I min tidiga ungdom centerpartisk, men det har gått över.
  Hälsn OJ

  43
 3. Ja så fel de fick, som sagt pendeltågen pekar på nått annat. Fullt med utlänningar överallt svarta, thailändare, araber, finnar, bosnier, albaner, latinamerikansk, afghaner och så vidare. Det gamla Sverige är borta och kommer aldrig igen.
  Och som Petterssons ofta påpekar, invandringen fortsätter, den verkar inte gå att stoppa.
  Kriminaliteten tilltar och vi står vilsna och tittar på.

  31
  2
 4. “Annie Lööf blir ofta upprörd…“, här är något som hon borde bli upprörd över, – för 2 dagar sedan i lokala tidningen HD:
  “Ett lamm försvunnet, kadavret efter ett annat hittades med avhugget huvud.
  “Det känns rätt obehagligt, man undrar vad det är för folk som gör en sån sak, säger fårägaren. Nu har jag flyttat alla djur, jag vågar inte längre ha dem kvar“.
  En annan lantbrukare som har sin gård i närheten, menar att det är rätt så vanligt med fårstölder, flera fårägare har fått sina får stulna och de slaktas oftast direkt i hagen varefter brottslingarna tar köttet med sig, säger han.“
  Fårägaren undrar vad det är för folk som gör en sån sak? Och det vet han nog, men vågar inte säga.

  44
 5. Centerpartiets föregångare Bondeförbundet och dess dåtida ungdomsförbund är dom enda som i Sveriges riksdags talarstol sagt att det “är hög tid att nu ta tag i judefrågan”!
  Detta uttalande gjordes 1939 ( om jag minns rätt! )

  48
 6. Allah vet att Bondeförbundet=Centerpartiet har sina rötter i rasismen. Trots det har de lyckats skaka av sig sin mörka historia.

  För (C) gäller Annie framför allt! Sverige skiter man i.

  SOM MAN RÖSTAR FÅR MAN LEVA!

  PS Tog tåget från Märsta in till Stockholms central idag. Ett tag trodde jag jag hamnat i mellan östern/afrika. Sverige finns inte längre. Islamismen är det nya och här gör (C) allt de kan för att få deras röster.

  67

Kommentera