Ryssland trappar upp attacker i hela Ukraina

UKRAINA. Efter vad som har kallats en ”operativ paus” med mindre intensiv krigföring i Ukraina ökar Ryssland sina attacker efter principen chocka och skräm, rapporterar internationella medier och tankesmedjan Institute for the study of war.

Rysslands försvarsminister Sergej Shojgu sa på lördagen att han har gett order om en intensifierad offensiv ”i alla områden”, enligt AP News.

Enligt The Guardian har minst 37 människor dödats sedan i torsdags i missilattacker som verkar ha riktats avsiktligt mot civila byggnader och områden med mycket människor i rörelse. Ryssland förnekar att civila är måltavlor, men Oleksi Danilov på Ukrainas nationella säkerhetsråd säger till The Guardian: – Det är inte min känsla, utan det som vår övervakning visar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ryssland trappar upp attacker i hela Ukraina

 1. Ryssland försöker få ihop lite frivilliga medan Ukraina har mobiliserat en miljon soldater. Många av dem får just nu utbildning i väst och andra har redan fått det. Moderna vapensystem levereras till Ukraina i tysthet. Snart börjar Ukraina rensa…

  En sak alla bedömare tycks vara överens om är att Ryssland inte kan vinna detta krig. En rysk vinst skulle innebära att flera länder attackeras och lidandet ökar. Det kommer ingen tillåta. Ryssland har svårt mot Ukraina, mot 50 länder är ryssarna helt chanslösa.

  14
  3
  • Putin kämpar för att få hem den ryska ökände vapenhandlaren Viktor But som sitter fängslad i USA. Han sålde bla gamla sovjetvapen på den svarta marknaden. Börjar Putin få så dåligt med pengar att han måste fortsätta försäljningen av gamla ryska vapen till den svarta marknaden?

   8
   1
 2. Dags för Ukraina att kapitulera nu medan det fortfarande finns en del folk vid liv samt en del infrastruktur kvar.

  7
  19
  • Putin är rädd för att han ska förlora makten. Han skiter i ryssar och ryska intressen men har under 20 år stulit så mycket av Ryssland att han själv blivit världens rikaste man medan ryssarna får leva i misär. Han vill inte börja dela med sig!

   12
   2
  • Njet tavarish. Varför skulle Ukraina kapitulera när Ryssland inte gör några som helst framsteg i motsats till den ukrainska försvarsmakten?
   Vad har Puttes illegala invasion lyckats prestera på de senaste månaderna? Inget, de har tagit två oviktiga städer efter att ha förlorat 10 000-tals man och utrustning han inte kan ersätta och de tog dem efter det att ukrainska armén drog sig tillbaka i en ordnad reträtt när ukrainska armén ville göra det. Vad vann de? Ingenting, trots att dessa 10 000-tals man och utrustning förlorades märktes dessa två “vinster” knappt på frontlinjen. Definitionen på det är Pyrrhusseger.

   Putte har inte lyckats göra någonting. Däremot har Ukraina befriat tjogtals med byar och samhällen i norra och södra fronten eftersom Putte var tvungen att dra man och material därifrån till minimala förluster. För att inte tala om att Ukraina tagit tillbaka Ormön.

   5
   1
 3. Hela världen vet att det är kört för Ukraina, men Selenzky fortsätter att offra sitt folk. För det med det minsta lilla kunskap om krig borde reagera på att Ukraina nu börjat lista kvinnor till armén. Med andra ord, det börjar lida brist på soldater. Det är synd om det Ukrainska folket som valde en clown till president, en man som fyller sina egna fickor först och främst. Det ryktas om ett hus i Schweiz, med det är rykten. Nu ska givarländerna börja inspektera de vapen som de skänker till Ukraina. Man har hittat massor av dessa vapen i olika delar av världen. Som jag skrivit tidigare så kan du får en javelin för $30000 på svarta marknaden. Det är som sagt dags för Zelensky att börja förhandla..
  Apropå stöld och försäljning av vapen, han är ett nyhetsankare och hon tidningsjournalist

  7
  22
  • “Hela världen vet att det är kört för Ukraina”

   Peter, det är nog en stor del som inte håller med. Kört för Ukraina är det om dom kapitulerar, då upphör Ukraina att finnas till och risken finns att miljoner Ukrainare deporteras till ryska Asien enligt rysk sed.

   Kvinnor i försvaret är inget fel. Israel har stridande förband med bara Kvinnor. Sovjet använde Kvinnor som stridspiloter mot tyskarna.

   Det är synd om Ryssland och ryska folket som har en tjuv och tyrann som ledare.

   https://www.dagensps.se/bors-finans/elon-musk-putin-mycket-rikare-an-vad-jag-ar/

   17
   4
  • “Hela världen vet att det är kört för Ukraina, men Selenzky fortsätter att offra sitt folk.”
   Vem påstår det? Tavarish Pjotr? Ingen bedömare av värde har sagt att Ukraina är körda, tvärtom, varje dag blir Ukraina starkare och Putte svagare. Det är bara en tidsfråga innan Ukraina får tillgång till långdistansrobotar och då kan Putte hälsa hem för då försvinner hans Svarta Havsflotta samt strategiska bombplan som skickat kryssningsrobotar mot civila mål i Ukraina eftersom vi vet var de finns någonstans.
   Putte kommer inte få veta det förrän hans generaler en morgon kommer in och berättar nyheten för honom – om de vågar.

   “Det är synd om det Ukrainska folket som valde en clown till president,…”
   Men han är vald. Det är bra att du erkänner att han är vald i ett demokratiskt val i motsats till Putte som inte skulle vinna ett demokratiskt val om det så hoppade upp och satte sig knäet på honom.

   Ska vi titta på hur dessa två presidenter inspirerar sitt folk så slår “clownen” Selenzky fjanten Putte med hästlängder.
   Putte är så rädd att han vågar inte ens visa sig för sitt egna folk. Alla bilder på Putte på besök vid “fronten” eller andra nedslag i vardagen hos ryssar är propagandabilder som har samma skådespelare i olika roller.
   Det är så uppenbart det till och med är ett meme på nätet nu.

   Selenzky å andra sidan är vid den faktiska fronten och besöker sina trupper på plats. Han är ute och inspirerar folket till att försvara nationen och framförallt folket mot Puttes illegala invasion.

   6
   2
 4. En krigshets mot Ryssland? Nä du gammeldags – eller senile svensk. Det gör det inte. Men däremot har har terroristen Putin startat ett KRIG mot ett grannland. Detta är vad som händer just nu. Nej, jag tror ingen vill ha ett tredje världskrig, var fick du det ifrån? Om Putte anfaller så är han borta inom tre dagar, Lita på att alla västs underrättelser vet var den lille dvärgen gömmer sig. Till yttermera visso vill jag tillägga att dina tankebanor verkar inte vara vid sunda vätskor.

  28
  10
 5. Shoigu ger order om att förhindra alla ukrainska raketangrepp på städer i Donbass.
  Den lilla detaljen missade den amerikanska tankesmedjan.
  Det pågår en krigs hets mot Ryssland medan civilbefolkningen i Donbas dör.

  Är det verkligen ett tredje världskrig vi vill ha????????????

  15
  29
  • “Är det verkligen ett tredje världskrig vi vill ha????????????”

   Vilka vi?

   Det är Putin som började sitt illegala terrorkrig 2014 mot Ukraina. Du borde ringa din kompis och tala om vad han riskerar.

   29
   16
   • Pettersson.

    Utnyttja dina grundlags skyddade rättigheter.
    Läs på andra sidor än dom som passar din egen världsbild.
    Jag lovar…………… det är lärorikt att få ta del av andra sidan.
    Det är styrka att kunna byta åsikter när man har haft fel.
    Det är så man utvecklas som människa.

    17
    25
   • Länka gärna till de sidor du läser.

    Jag har frågat flera gånger efter dessa fantastiska, opartiska och korrekta medier men du vill tydligen inte dela med dig.

    Varför?

    16
    4
  • Det pågår inga raketangrepp på städer i Donbas. Ukraina angriper ammunitionlager och ryska mördare med raketer. Du har missuppfattat situationen. De enda som angriper städer är dina älskade ryska terrorister.

   26
   8
   • Har du sovit i 8 år?
    Varför tror du Ryssland gick in i Ukraina ?
    “I de blindas rike styr den enögda.”

    15
    24
   • Ryssland gick in för att erövra och terrorisera. De vill inte ha en fri välmående demokrati som granne. Putin är livrädd för att demokratiska tendenser ska sprida sig till hemmaplan. Det är dags att du vaknar.

    18
    12
  • “Shoigu ger order om att förhindra alla ukrainska raketangrepp på städer i Donbass.”
   Det gjorde han inte alls, varför ljuger du?!?

   12
   2
  • Ungefär som Hitler gjorde när han gick in i Sudetenland för att ”skydda” den tyska befolkningen från ”tjeckernas förföljelser”.

   5
   1
 6. Det påminner om tyskarnas Ardenneroffensiv, ett tappert försök och sen kom slutet i bunkern.

  26
  9

Kommentera